mari mencari....

Google
 

Thursday, March 18, 2010

apsal rasa lemahhhhh je ni ha???...


hello...
aduhduhduhduhhhh..apsal la rasa lemah semacam je ni ha. macam tak larat sangat2 ni. lemah lesu. kalo boleh rasa nak baring tido je. takkan nk mc selalu2 sangat ye tak. tak syiok la macam tu. agaknya angin malas melanda. tu la pasal jadi lemah2 tu. hehehe..agaknya la.
~~
hari ni takde pic nezha ye. ada amik tapi malas pulak nak transfer. malas. malas. malas. korang pernah ke rasa macam tu? kalo dah duduk tu nak bangun amik air pon malas. kalo dah baring tu nak bangkin amik towel pon malas. malas mandi. hehehe..pernah ke? saya kekadang ada jugak la rasa macam tu. aduhaii...tapi tak pernah le pulak tak mandi2 kan. melampau le tu.
~~
malam tadi makan sate wo.. hehehehe.. lepas makan muntah. bagus tak? bagussss.... maybe sebab kenyang sangat kot. nezha pon macam malas je malam tadi. biasa dia melompat2 tapi semalam dia cool je. lompat tu ada la tapi tak le beriya2 sangat. ke sebab dia kena marah dengan saya semalam? maunya saya tak marah, panggil2 senyap je saya ingatkan dia ke mana puas cari belakang tv, bawah meja, belakang sofa. rupanya tau kat mana? dah panjat dapor tengah duduk dalam sink. gerammm je saya dengan dia tu la. ada je peel dia tu tau. tu ntah mana dapat idea nak dok dalam sink tu. sink tu pulak macam semuat2 bontot dia je pulak tu. hehhehe..lawak pon ada, nak marah pon ada. tapi kene marah jugak kalo tak nanti entah apa pulak peel dia. biar dia tau panjat & duduk dalam sink tu benda salah. habis..dah kene marah kena la pulak merajuk kan? layannnnn....
~~
tengah mop2 lantai semalam, sekali rasa mop goyang2. ni apa kes pulak ni. al-kisahnya batang mop patah daaaaa...hantu betol. ingatkan skru kepala mop tu yang tercabut ke apa ke rupanya tak..memang patah batang mop tu. macam reput. mana nak nampak batang tu kan bersalut plastik. hishh..time orang tenagh buat keje tu la dia buat hal. keje dah separuh jalan, sudahnya mop guna tangan la tertonggeng2 jawabnya. sabar je la. hari ni kang nak beli baru punya. tak beli hari ni pon takpe.. selamat takyah mop rumah hari ni. so, keputusannya takyah beli. tunggu sabtu baru beli. hahahhaha...dasar pemalas.
~~
obek buzy. semalam jumpa dinner tu kan, nampak dia pon macam letih je. sian. takpe la.. keje selagi larat. jangan demam2 sudah. opss..mata obek kene ketumbit lorr..hahahha..mengintai sapa tu woii.. jangan buat hal.. saya ketuk nanti. takde la.. dah memang nak kena. sian dia gatal2 katanya mata yang kene ketumbit tu. saya pon tak tau le apa ubatnya. kang meeting orang tak tengok presentation, tengok mata dia je. kahkahkahkahhh.. harap2 cepat le elok mata tu. hari ni dia buzy. semalam dah inform awal2 maybe malam ni tak dapat jumpa. haihhhh.... ni yang tak syiok ni... tengok la camne.
~~
malam tadi takde mimpi2 apa2 tapi terjaga2 biasa la tu kan. hari ni keluar rumah lambat. dah pukul 8am baru kuar rumah. malas lesu je rasa badan. entah le kenapa. mujur jalan tak jem so sempat sampai. isnin depan jangan dibuat mala2 pepagi ni. alamat menangis le dalam kereta nanti nak pegi koje. pon tak beli breakfast. takde mood nak makan. semalam lunch kotiaw goreng. tak sedap. apa ke halnya kotiaw manis pulak rasanya?? ni bukan manis sos tomato ke, manis udang ke apa ke tapi memang manis. kot kuih talam tu manis kene la dengan caranya. tak paham betol la. jual makanan tu bukan ikut anak tekak ko penjual..ikut anak tekak pembeli la. walopon saya tak suka pedas, tapi tak le pulak nak makan kotiaw manis. gila ke hapa?? benci laaa..so, makan sekadarnya je la semalam. lepas tu tak malam dah. tak makan pon tak jugak kurus.
~~
sekarang macam suka lak dengan lagu sweet dream beyonce tu kan. hahahhaha... perasan & berangan le kot2 dapat nari macam gila. gila ke hapa. badan macam rubber band meliok lentok. but then, tak sakit badan ke dia nari2 macam tu ha? ahh..tak kisah le, dengar lagu je dah.
~~
ok la.. takde benda nak bebel dah ni. nanti sambong lagi. apsal takde mood hari ni? badan lemah lesu apsal haaaa?????
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

3 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

pasal nezha
nakal tue....sama macam duke suker duk singki..pastue tunggu air dari singki..padahal air dia dalam bowl ada..menggatal betol.

pasal obek.
alahai kena ketumbit pulak si obek tue....duh dia pakai spek itam..fulamak mestie cam james bonds.

pasal mop.
siannya mop patah......lin mop pakai kain jerk...tapie pakai kaki..tak kuasa mak nak pakai tangan..penat woo.

pasal malas.
lin pon hari nie memang malasssssssssssssssss sangat...kalo orang tanya apa hobi? lin akan jawab malassssssssssssssss.haha

zh-ena said...

nezha nak mandi kot tu yang duk dlm sinki hehehehhehe
hah bila last leeya mandi nezha hehehehhehehehe

suh la obek pki spec time present tu hehehhee

saya said...

pinkie--malas memang takde ubatnya..hehehe..

ena--present pakai spek dah mcm nk menyanyi je. huhuhu..