mari mencari....

Google
 

Tuesday, March 23, 2010

bila nak cepat, time tu la banyak hal...

source : google image

hello...
hari ni terkejar2 betol la. memang betol la perumpamaan tu kan. kalo takde hal.. semua pon clear. kalo ada hal nak cepat, ada je halangannya. geram betol. harini jalan jem le pulak. hari2pon jem tapi hari ni terlebih pulak perisa jemnya tu. dah le hari ni nak masok office cepat, ada benda nak kene kejar. time2 nak cepat ni le jalan pon buat hal. geram..geram...kalo tak tu, time relax2 tu pukul 830am dah tercongok kat opis ni sebab jalan clear. harini masok lambat sikit, 9.15am. si orang tua tu dah memekak2 call2 je. benci ahhhh.... korang pernah kena tak macam tu?
~~
ok2..enough membebel. nak cerita apa ni ye. mmm..semalam balik macam biasa la. singgah g.iant kejap nak beli2 apa2 la.. beli salad. nak makan omputeh katanya. hahahhaha.. makan sald tapi dituang dengan thousand island sos, diet pebenda namanya tu. not good..not good. seperti biasa, kalo beli tu ada je issue. semalam beli suar pendek la. saja untuk pakai2. beli murah2 punya sudah. saya kalo beli mesti nak yang memag ada tag harga. tau2 je la..banyak tangan yang pegang2 suar baju tu kadang tercabut tag harganya. so, pilih punya pilih, dapat le yang berkenan. murah je tag tulis rm11.99. wokeh..bawak pi kaunter nak bayar. sampai je kaunter, tetttt.. harga rm12.99. camno tu?? nak explain camne lagi. budak kaunter pulak cepat2 cabut koyakkan tag price tu. wahwahwahhh..ini boleh mendatangkan hangin dalam badannnnn!!!! so, saya tanya la.. ni bukan harga 11.99 ke? apsal awak cabut tag price tu? dia kata tu harga lama. saya jawab, mana boleh!!!! dah sah2 terang nyata situ harga 11.99, awak scan kuar 12.99 pedulik hapa saya. lagipon dah tulis sini will pay the lowest price. i dont care. call your manager. haihh..hari2 pon nak kene deal dengan manager kedai ke saya ni? heran betol la. dan yang lagi heran tu..saya je ke yang kena situasi macam ni. memang le beza singgit je..tapiiiii... apsal lak nak kena bayar lebih walhal kat tag tu terang nyata tulis 11.99. korang baik hati nak derma singgit tu kat g.iant dipersilakan la. saya takde la. diaorang tu 1-2 sen duit kita pon dia amik untuk round up, apa hal. so, budak tu pon tekan2 le button tu panggil supervisor dia ke hapa ke nak confirm price. dia cotcet2 dengan sueprvisor dia, saya diam je la. malas nak masok campur kang saya naik hangin lagi payah. awak settle sesama sendiri. so, at the end, orangtu potong la. saya tunggu je kalo2 supervisor dia tu tanya saya pasla benda tu, memang saya bahasakan. bukan kita suka2 la nak buat issue bagi orang berbaris panjang kat belakang. but in this case, dah memang sah2 awak yang salah. boleh je nak cancel items tu tapi biorkan.. bior dia settle hal tu. bear in mind, tiap kali beli barang mesti check harga betol2 tau. bear tu ingat..bukan bear2 beruang ke teddy bear tu. entah la... selalu nak tipu customer. benci laaaaaa!!!!!!!
~~
dah le..benci la cerita pasal ni. lepas tu balik rumah. kepala macam pening. makan salad. kononnya la. tapi lapar lagi. makan pulak biskut 2 keping. kenyang dah. malam tak kuar sebab obek buzy. so, duduk rumah saja la. tengok tv. cerita apa lagi.. ncis & criminal minds le. tido lambat sikit. pukul 1230++am baru lelap. baik pulak si nezha tu malam tadi takde kuar2. biasanya dia tu mula2 nak tido tu memang la dia landing pas tu kang kuar entah ke mana2 makan ke minum ke, then masok bilik balik. malam tadi tak.. elok je terus melengkor sama. wahwahwahh...sedap ye. terjaga2 tu biasa la. sebab macam nampak pancaran kilat kat luar. tapi tak hujan. kot hujan pon hujan renyai2 je. but still menakotkan. kata penakot hujan, harus le bungkus 1 badankan. hehehhee... pukul 5am obek call. yeahhhhhuuuu... windu woooo.. ajak kuar bf. pepagi buta? pepagi buta pon takpe la..janji jumpa. so, siap2 pegi kedai mamak le kan. tak makan apa pon, cuma roti bakar kosong je la. minum kopi o ais. hehehhe..obek ye la makan banyak macam2 dia order. haihh..sian orang penat keje. lepas tu pukul 630am balik. lepas tu siap2 pegi keje. tapi saya terbabas sebab tengok kartun pagi tadi. so, terkeluar lambat. bukan lambat sangat pon, lambat 10minit je, tapi tu la dianya padah kuar lambat 10 minit. kebetulan jalan jem. hambekk..hadiah di pagi hari.
~~
harini entah la.. nampak macam biasa tapi taktau le kan kot2 kejap lagi perkara luar biasa berlaku. bosan betol. rasa nak lari je. lari bukan lari jogging tu.. lari pergi jejauh. konon je la.
~~
kebelakangan ni kepala kerap pulak sakit. berdenyut2. tetiba je boleh sakit kepala. apsal ha??? ala..dah nak sakit tu sakit je la. makan ubat habis cerita. takyah bising2. hehehhehe...
~~
malam tadi ibu mms buku mewarna si budak aish tu. wahhhhh..lawo dia kaler elok je. cantik. tapi ada sikit confuse disitu.. aish yang kaler ke ibu yang tolong? hehehhehehe... takde la..memang aish yang kaler2 semua tu. sebab masa saya kecik2 dulu memang la suka suruh ibu buatkan homework saya. hahahahaa... ibu lak ikut je pulak tu. tu yang lemak tu. tapi mujur paham apa yang dibelajarkan tu. kadang2 ibu takmau tolong, dia suruh saya buat sendiri. tapi saya takmau so melalak2 le kan. but then ibu kene pegangkan tangan saya dan pensel tu la.. so, dia gerak2kan tangan saya. hishh..gila pemalas saya kecik2 dulu. tapi kenangan le tu kan. mujur time exam tak malas, rajin je pulak. tapi budak aish tu memang mengikut ibu la.. tulisan pon lawa, kaler pon lawa. ada seni dia tu.
~~
ok la.. nanti2 sambong lagi. semalam petang hujan kan? korang dah bawak masok ofis balik ke payung yang korang guna petang semalam? haaa.. kalo lupa kang lunch pegi amik. dibuatnya hujan petang kang dah payung takde kat opis. kuyup kang.
~~
i love you obek...(rindu..hehehe..)
i love you nezha...(dok rumah elok2 tau)
i love all of you..(hah..koje, jangan asyik main game je)

6 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

leeya
dah banyak kali gak lia terkena
arie tue pasal harga jugak kan?
tak silap lin..masa kat mydin.

ada orang boikot lia nie.
hahhhaa

~dARlee zURiS~ said...

penah.rasa nak cepuk2 je org tu.
tak boleh sabar ke?
bukan kita suka suki lambat kan.
ishhhh...

hehee..mmg kamu slalu kena camtu ek?
pasnie kan g bawa brg tu scan kat mesin scan harga tu dulu.

zh-ena said...

laaa terkena lg ker
hari tu kat mydin kan
skang nie kat giant plak

mmg kena selalu berhati2 psl harga nie kan

! Izri Salinas ! said...

Salam kenalan akak.. tertariknya adik dgn blog akak ni.. comeynya nezha tu.. da baper taun ya? =D

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

normal tu dik, nak cepat, ader aje menda

saya said...

pinkie--boikot saya? hehhee...nak kene la tu..

zuris--tu la pasal..

ena--mesti berhati2..

salinas--welcome! nezha dah tua dah..dkt 4 tahun dah

rose--lama tak dtg sini ye..