mari mencari....

Google
 

Monday, March 22, 2010

cerita hujung minggu yang padat...


hello.. cute tak saya? gomok ke? huishh..mana ada..saya dah diet tau..tak caya tanya pompuan tu. hehehhee... takde la..memain je dialog tu. tu muka nezha pagi tadi. so geram rasa nak cubit2 je. memang dah cubit pon. tercongok je. kene banyak2 kali snap baru boleh dapat pic yangelok sebab dia suka beno le bergerak kiri kanan pusing sana sini. geram! seperti biasa, tempat lepak adalah atas kerusi plastik pujaan hati dia tu le. bagus..baguss...good boy.. cheh..kalo cakap good boy hensem boy sambil garu2 terus meliuk lentok. geramnyaaaaaaaaaa....
~~
ok..enough about nezha. kalo cerita pasal dia sampai esok pont ak habis ada je akal dia tu hari2. nak cerita pasal weekend le kan apa lagi. so, jumaat tu balik macam biasa. jalan tak jem. sampai awal. tak beli dinner pon. malas. takde mood. sebab apa takde mood? sebab malam tu tak jumpa obek pon obek ada koje. uwwa....melalak la jawabnya. takpe2..sabar..sabar. so, tak makan malam tu just minum ribena je la. owh..makan biskut 3 keping. jadi la tu kan. tengok tv sampai lebam. hehehhee....
~~
sabtu, 20/03/2010 :
bangun lambat. purposely paksa mata untuk pejam. geram betol. nak tidoo..nak tido.. leceh kalo tido malam asyik terjaga2 je. bosan. nezha dah dok ngiaw2 garu2 kepala pon say abuat2 tido jugak. pelokdai tarik masok dalam selimot lama2 2-2 pon lelap. hehehhe.. pukul 1030am baru bangun. caya la. tapi tak le tido lena pon sepanjang tu. asyik la terjaga2. bangun pi toilet. dengar bunyik2 bangun lagi. dengar itu ini bangun lagi. nezha bergerak, bangun lagi. pukul 530am tu dah bangun macambiasa so tengok tv kejap, sampai pukul 7am. pas tu pukul 7am biasa waktu nezha melepaskan hajat besor dia, lepas tu makan. lepas tu dalam 730am tu saya sambong baring tido lagi. begitulah adanya.. bangun duduk bangun duduk je kojenya. dah pukul 11am tu..call obek. tanya kot2 dia free ke boleh lunch sama. obek kata ok pukul 1230pm kang dia datang. yahuu.. memggelejat le kan. kata lapar malam tadi tak makan. hehehhee... so, siap2 semua, pas tu pi lunch. terus ke kl pulak obek nak pergi ke pertama complex. serius sesak tempat tu. pening la bermacam2 bau manusia sepadat2nya. benci la tak suka. tapis ebab nak cari benda kena juga ke sana hujung2 benda tu ada tapi mahal so baik cari kat tempat lain. lama kat sana dekat pukul 4pm jugak. lepas tu pegi kedai perabot nak beli barang sikit. lepas tu pukul 530pm macam tu saya pon balik rumah ma. sampai rumah ma, ma ajak pegi pasar malam pulak. ok la..bosan pon dok rumah. sekali tak jadi pulak ma tu kata sebab dah macma petang sangat kang takde orang nak jaga opah. ye la..opah tukan tak sihat takkan nak tinggalkan sorang2 maghrib2 tu kan. kao siang tengahari takpe. so, tak jadi. ma kata esok pagi baru pegi pasar. malam tu ma masak laok sambal ikan dengan kerabu pucuk betik. sedapnyaaaaaa!!!! macam sampai pengsan.
~~
ahad, 21/03/2010 :
pepagi dah bangun sebab nak pegi pasar. sekali ma kata dia tak jadi pegi pulak sebab kena pergi dewan orang ramai tu le ada apa ke benda ntah. haihh.. ma suruh saya pergi sorang. so, tulis2 apa barang nak beli saya pon hantar ma, lepas tu terus pegi pasar. hehehhee..syioknya pegi pasar pagi macam2 benda ada. suka tengok2 tu. beli, beli, beli.. lepas tu balik. sampai rumah terus bersilat. masak sambal tempe campor ikan bilis rangup2, gulai lemak ikan tenggiri campur peria, sambal tumis udang, goreng sawi dan buat air mangga. fresh punya kasi blend. wahwahwahh.. sedap, sejuk2 pekat2. opss..tak dilupa..menu yang sekian lama diidam2kan, cucur udang letak udang besar2 banyak2. puas hati makan selagi mau. lama betol mengidamnya baru ahad semalam dapat makan. geram betol. buat banyak2, tapau bawak balik. petang dah pukul 4pm baru balik rumah. obek siang ada koje, so tak jumap la. lagipon saya penat nak kene kemas uk-uk budak2 tu lagi. haihhh... malam pukul 830pm baru kuar. makan piza kononnya. bosan. service tak pernah yang elok, macam tu jugak. benci la. order menu baru volcano apa ke namanya ala2 molten choc cake tu le.. nak le try kot2 dapat melawan molten cake kat chilis tu. time order dah cakap nak last benda tu sebab dessert kan. sekali bila panggil boleh orang tu kata benda tu dah habis. haihh.... tadi masa order tak pulak cakap benda tu dah habis. saya tanya apsal tadi tak cakap? dia kata benda alah tu kene tunggu 30second baru boleh kuar order?? hah?? bendaalah??? apa awak cakap?? awak ingat tu benda kayu ke batu ke? awak tak reti sebut ke nama makanan tu? dah hangin dah ni.. dia tersengih2.. dia kata kalo akak nak jugak tukar le kat kek kain. fuji kek. saya kata takmau. cancel order tu. geram betol. benci. dah le pemalas. nampak kita nak panggil buat2 tak nampak. dok tekan2 button call tu pon tingtong2 beratos kali haram nak datang. buat apa letak benda tu kalo takde fungsi. awak keje situ jangan la cakap makanan tu benda alah, bendalalah tu.. ingat kita ni apa. kalo tak reti sebut nama kek tu cakap je kek. senang cerita. dah le time saya datang meja kosong banyak tapi semua tak berkemas. waiter2 kulu kilir buat2 buzy. nampak customer datang buat2 tak nampak sebab malas nak serve meja. apa laaa... ni bukan 1st time saya makan kat situ. every time datang situ pon mesti ada je kejadian2 yang tak menyenangkan. nak tau kat mana restoran pizza yang hampeh tu?? pizza hut jusco equine park! buat menu baru pon, buat promosi bagai nak rak pon, kalo waiter sengal, baik takyah, buat menyakitkan hati je. nak kata tak cukup waiter, ramai nampaknya kulu kilir. bosan la. kalo bukan sebab terdesak memang takkan pergi situ. actually nak pergi dominos the mines tapi dah tak sempat sebab dah kemalaman. ntah la..bosan dengan keadaan yang macam ni.
~~
hari ni bangun macam biasa la. takde apa yang menarik melainan jalan jem. tak breakfast pon takde semangat nak makan. cuma minum air kosong je tadi sebab haus sangat2. so, takde apa yang menarik. pagi tadi call obek, saje mengacau dia. dai tenagh kelam kabut tu, biorkan. hehehhee....
~~
okla..nanti sambong lagi. have a nice day!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

sedapnya kerabu.
palin lin suka kerabu perot..nyum3x

kat tempat lin sabtu ahad jem
benciiiiiiiiiiiiiii
orang semua nak naik belon panas.
huh.

nezha comel lorrrrrrrrrr.

~dARlee zURiS~ said...

alahai nezha.geram je nengok
cuba trim sket misai tu.serabut.hehee...

haa..sama lah kes ngan zuris
haritu pun g pizza semata2 sebab teringin kek tu
tup2 habis gak.geram tol.
haah.pekeja2 pizza nie memang cam hampeh.kat sini pun sama.pergi lah mana2 pizza pun.

Ummi batrisya dan damya said...

alahai, lamanya tak ke sini.

alahai comelnya nezha, kalau nezha ada anak, akak booking dulu tau :)

sedapnya kerabu, kerabu mangga, terliur dah ni :) kerabu perut dan macam2 lagi :)

cucur udang letak udang banyak2 sedapnya :)

hampeh punya service, lain kali pergi tempat lain ok :)

saya said...

pinkie/zuris/ummi--kalo cerita bab makan memangs emuanya sedap2 kan. hehehe...