mari mencari....

Google
 

Tuesday, March 2, 2010

hujan lebat petir kilat guruh...




hello...


aduhaii..awat comot beno mamat ni?? macam ni ke mamat hensem yang sering diwar-warkan tu? hehehehe...


nezha jawab..


saya baru bangun tido..tengok mata saya pon belom bukak tapi pompuan tu sebok nak amik gambar saya. kihkihkih...
~~


apa la cerita semalam. wahwawahhh.. hujan selebat2nya. tapi mujur saya sempat sampai sebelom hujan tu turun tau. sampai je rumah lebih kurang dalam 15 minit macam tu berdentam-dentum. guruh berdentum. kilat sabung menyabung.. memancar2. sekuat2nya.. rasa macam dekat beno dengan bijik mata. sekali dia kilat..rasa bergegar rumah. takot betol. lama dan banyak kali pulak tu kilat kuat2 tu. saya dah kecut perot dah. selubong semua cermin dan tv dengan kain. takot woo.. nezha pon ketakotan. kita 2 orang pelok2 la mengenang nasib diri dalam hujan lebat tu. uuwwaaa... tapi tak lama hujan tu dalam 1/2 jam je la..lepas tu reda dah. tapi time hujan kilat guruh tu memang menakotkan la.. ingatkan dah tsunami ke gempa bumi ke. mula la terbayang2 macam2. lepas hujan berhenti baru saya mandi. hehehhe..


~~


pukul 8pm macam tu obek sampai bawak pi dinner. datang dengan pakcik dia. pakcik dia ok. sporting. makan biasa2 la.. saya makan nasi putih dengan laok daging masak merah, air teh o limau suam. obek makan nasi goreng kampung dengan tomyam. pakcik obek takmo makan, dia minum aje. seperti biasa makan tak pernah yang habis. air je habis. entah le camne.. sekali daging tu panas bebenor saya makan sampai melecur lelangit mulut ni ha. pedih woo..terus rasa macam kebas...ya tuhannn..rasa nak menangis masa tengah makan tu. sampai sekarang ni pedih lelangit mulut tu. habis yang orang dalam tv tu makan2 time masakan baru angkat dari kuali tu camne? saya tengok nigella, bobby chin, chefwan tu selamba kodok je amik dari kuali terus ngap..tak sakit ke mulut dia? uuwwa..tak tau nak ubat camne. obek kata letak ubat gigi. camne lak tu? benda dalam mulut kang tertelan le ubat gigi tu kang. macam2 la.. pedih wooo... tak pernah kena macam ni... sedih la.


~~


benci dengan monyet2 jalanan yang suka sebok hal orang. woii.. jaga hal sendiri la baru nak sebok hal orang. esok2 ko kena la..itu jam baru tau langit tinggi ke rendah.


~~


lepak kejap je sebab obek nak kene pi koje balik. so, dalam 930pm macam tu saya dah sampai rumah balik. sampai rumah main dengan nezha sambil tengok tv. cerita ncis dengan criminal mind.. tak boleh miss lah cerita tu every week. best. lepas tu sambong tengok kartun. sampai pukul 1.20am. so tido. tengah tido ada bangun terjaga2. sebab dengar macam2 bunyik. haihhh.. si nezha pulak sebok nak berkemas beg plastik pulak tetengah malam tu. geram betol. orang malam2 tido.. siang baru main. dia terbalik pulak. bangun angkat dia bawak tido sekali. baru nak senyap. gatal betol. sepanjang malam tadi banyak kali terbangun2. biasa le tu bukan tak biasa. hehehe... last2 pukul 5am tersedar terus bangun la. eh..tak.. golek2 dulu dah 530am baru bangun betol. hari ni nak kuar rumah awal. nak dating2 breakfast. hehehhee....


~~


siap2 semua, pukul 630am dah kuar rumah. pi dating2 breakfast dengan obek. yahuuu.. miss him so much. makan roti canai dengan air teh o ais. haus sangat la tu yang dok bantai ais pepagi buta tu. roti canai makan tak habis. sekerat pon tak habis. tapaukan obek gula2 hacks. ada banyak kat rumah takde sapa nak makan. dia tu suka beno gula2 hacks. so, bagi kat obek.


~~


obek kata jangan nangis selalu..nanti jadi 'oby selamat'---->as of kassim selamat. benci ahh...uuwwaaaa..lagi la saya melalak.


~~


ingat nak tukar brodben le.. apa yang bagus ha? sekarang saya guna mxs.. selalu macam lembabol. bayar mahal. hantu betol. any suggestion?


~~


okla..tu je cerita tanpa info untuk hari ni. selamat bekerja dengan bersungguh2.


~~


i love you obek.. (miss you so much)


i love you nezha.. (kalo uk-uk tu jangan le kayuh kuat sangat..habis terpelanting uk-uk keluar)


i love all of you.. (sapa yang nak tengok gambar obek & saya tu? cik merah jambu pinkie2 tu ye? heheh..tengok kat sini.. dan kat sini jugek.. dapat tengok sipi2 je jadi la kan.. jangan tak kempunan...muwhahahaa..)

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

zuris pun takut ngan kilat sabung menyabung gitu
rasa cam nk kena sambar lak w/pun duduk dalam umah.

ohh..diorang tu dah biasa kot makan panas2.
buat lah slalu.mesti ok ti ;)

zuris pun guna maxis gak
memang lembab nk mampus
last2 ambil yg pakej murah nye
lbh kurang je ngan pakej mahal tu.
takde terasa sgt kalu dia wat hal.

waaa...gempak ok leeya nie nak letak gambar sdri.phewittt!!

Misz Pinkie Winkie said...

erm....dah tengok dah.
tapie tetap tak dapat nak memuaskan hatie,.
gambar bnayak tiruan.
nantie snap lagie yerk.

leeya nak cakap nie.
jgn marah tau.
lin ingat dulu nezha tue namanya obek.
sebab mukanya macam mencebik.
hhehhe/..upernya bukan daa.

lelangit koyak ker?
ciannya.
macam lin masa makan sup arie tue.
banyak hari gak baru ok.
sakitt woo

zh-ena said...

ENA GUNA CELCOM
LAJU JEA

MOKCIK AZWA said...

masa hujan lebat, petir berdentum, mokcik tengah leka buat kerja di opis...kuar2 baru sedar hujan lebat bila lihat air banyak bertakung atas jalan.

berukben? mokcik pun guna mxs..mahal giler, talian lembab. mokcik baru jek tukar kpd clcm..RM75 modem, RM68 per month guna le banyak mana pun.

saya said...

zuris--tu yg tgh dok pikir ni nk diteruskan atau nak cut out dah mxs tuh.

pinki--haiyaa..itu budak itam nama nezha..itu bopren nama obek...

ena--clcm? best ye??

mokcik--clcm jugek? harus dicuba ni