mari mencari....

Google
 

Friday, March 12, 2010

jawab la...

source : google


hello....
selamat pagi jumaat, petang jumaat pon mesti selamat... malam pon selamat juga.. selamat hari2. apa la.. anyway... betol tak apa yang terjadi macam kat kartun tu kat kita? macam betol je kan? hehhehe... pekerja kata, majikan takmo naikkan gaji, keje banyak, tak setimpal dengan yangkita dapat. majikan kata camne nak naikkan gaji pekerja, pekerja tak produktif, macam tukul dengan paku, kene ketuk sekali baru nak gerak, selalu 'tuang' lak tu time keje haihhh... macam2... alasan. apa pon, kedua-dua belah pihak ada alasan yang tersendiri. tapi tak dinafikan, penindasan berlaku pada kedua-dua belah pihak. majikan pon selalu tindas pekerja, pekerja pon ada jugak yang tindas majikan. entah la.. susah nak cakap...
~~
baik..lupakan cerita kartun tu. mari cerita pasal benda lain pulak. semalam balik lambat. memang dahtau dah nak kena balik lambat so pagi tu dah siap2 turn on lampu untuk nezha kesayangan yang busuk masam masin pahit manis tu. macam2 perisa adaaaa....jumpa orang kat cyber. then dinner kat restoran saba'. restoran arab katanya. hambekkkk...portion untuk individual bapak punya besar. kalo macam saya ni sepinggan kene share 3-4 orang baru boleh habis. uuwwaaaa...... tapi nasi dia sedappp!! nak kata macam nasi minyak tak juga, macam nasi beriani pon tak juga..camne ntah. lembutt..beras besor2 panjang2 wooo.. daging kambing lembut sangat. boleh dicarik2. not bad.. harga pon not bad. hambekkk... ok, enough cerita pasal makan.
~~
balik rumah badan dah flet habis. macam kertas melayang2 sekeping. hehehhe.. cantik betol perumpamaan tu kan. balik kemas lebihkurang, mandi2 tengok tv cerita apa ha?? owh..cerita vacancy.. ala2 bunuh2 gitu... layan je la. lepas tu dalam pukul 11pm macam tu saya pon tido. nezha pon tido. betol2 penat badan. sedar2 dah pukul 5am. golek2 tengok cartun. lepas tu bangun la siap2 pegi koje. hari ni jalan tak berapa jem pulak. bagus betol. dapat sampai awal, pukul 830am dah sampai so pergi beli sarapan kejap. beli mi goreng dengan karipop. nafsu time tengah lapa2, kalo boleh 1 meja makcik tu nak dihangkot. sekali sampai opis minum air sebotol dah tak larat dah nak makan. membazir betol. takpe..simpan..nanti lunch takyah kuar boleh makan dah.
~~
tengah cek saman untuk kereta kompeni. hambekkkk..hehehe..belambak2 you... saya takde la. orang2 tu le. sila bayar ye. takmo bayar pon takpe..kompeni boleh 'tolong' bayarkan. nanti hujung bulan kompeni pon 'tolong' potong gaji jangan memekak ye. seperti biasa, orang yang kene adalah orang yang sama. saya fikir dia memang suka bawak laju kot. entah la.
~~
apa kena mengena akon dengan s.r.k?? nak bikin pilem sama2? huwhahhahahhaa....layankan je la.
~~
kes kahwen budak2 bawah umor main menjadi2. entah la. apa yang ditengok kat budak2 bawah umur tu taktau le. satu apa benda pon belom naik lagi. gila sex ke? punya banyak orang besar dewasa yang cun2 badan bergetah2 melentik2 ko takmo..nak jugak kat budak2 kecik. pelik. ajaran sesat betol la.
~~
minggu ni macam bz la. saya ada banyak benda nak setel kat rumah tu tapi ma suruh balik cepat pulak. hai..mana satu yang nak dikejar ni. kot boleh dikon2 kan badan ni saya klon la 15 terus. semua kasi keje dalam satu masa. pening..pening...
~~
ada satu teka teki sengal.. kereta apa yang tak dipanggil kereta? haa..jawab..jawab... sapa teror sila jawab.
~~
obek buzy. hehehhehee... dapat dengar suara pon jadi la. dapat tengok gambar pon jadi la.. takpe2..sabar....
~~
semalam lunch saya ada beli burger. tapi tak makan. so, bawak balik sampai ke malam la. letak atas meja. nezha nampak burger tu boleh tak dia sepak2 golek2 macam bola. hujung2 berdentum burger jatuh dari meja ke bawah. nak marah??? tak payah..gelak je la. buat mengubat kepenatan.
~~
selamat berhujung minggu.. inagt..doakan kebaikan selalu tak kira pada siapa pon.
~~
i love you obek..(miss you like crazy)
i love you nezha..(miss you like cracy jugak..kalo tak kang merajuk pulekkk)
i love all of you..(cuba korang wiken ni jangan kuar, dok rumah perap. pintu pon jangan bukak. larat?)

7 comments:

zh-ena said...

apa yea

kereta tapi tak di panggil kereta??
kena pikir dulu nie

zh-ena said...

ena rasa kan

hah klu betul dpt hadiah tak :p

ok ena teka
"kereta tapi tak di panggil kereta"

ialah CAR heheheheheh

ialah Car kan kereta tapi kita sebut CAR kan

Misz Pinkie Winkie said...

hhahha..
ada teka teki upanya.
minggu nie mestielah keluar ..maner bleh terperap..
nantie jadie jeruk masam.

misz Lina said...

aloooo...

hepi saturday...

bole ke perap kat umah tanpe mbuke pintu? hehe

lawak la awk nih....

pssstttt : kembali terjah blog awkkk

afiq said...

saya.. lame betol x jenguk sini :P

saya said...

ena--salah laa..bukan CAR la..nanti saya bagi jawapannya..

pinkie--huishh.. tu la kene try tu..

lina--cabaran terhebat tu.

afiq--tau takpe.. bz sgt ye?

蜂蜜蛋糕Maggie said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社