mari mencari....

Google
 

Wednesday, March 10, 2010

weekend summary & buzy..


hello... apa khabar. hari ni baru berkesempatan nak menulis2 kan. kebelakangan ni buzy sikit la. macam2 hal ada. takpe la.. apa boleh buat..nak cerita lebih2 pon tak boleh jugak.
~~
ok.. nak start mula cerita pasal wiken lepas. hehehe.. dah nak sampai new wiken belom gak cerita2 lagi ye. hari sabtu 06/03/10, bangun lambat wooo.. yahuuu.. kononnya la. walhal pukul 530am dah tercongok. tapi paksa mata tido lagi. bangun dulu pusing2 sapu sikit then sambong tido. pukul 10am dah tak boleh tutup dah mata. spoil betol. bila nak dapat bangun pukul 12 tengahari ni???? anyway, bangun siap2 semua layan nezha, then pegi my-din..ma kirim beli barang la pulak. kirim bunga telor sebab nak kasi kat kawan dia nak kenduri. saya tak tau nak pegi beli kat mana, nak ke kl jalan tar tu sekian terima kasih la. dengan payah parkingnya, dengan panasnya karang tak kuasa le. so end up choice pegi my-din tu le. ke subang jaya. katanya besar kat sana. saya tak pernah pegi. hari tu le 1st time saya ke sana. pegi punya pegi, jumpa da tempat tu. besar memang besar, parking pon banyak. so, kita teruskan operasi. pilih2, beli2, then nampak ada lansir murah lor. so saya pon amik. kat situ dah tulis dah 2 panel rm27.90. ok..not bad. amik 4 keping. siap amik gambar sebab takot salah. kat signboard pon dah siap tulis jenama lansir tu la just incase bila scan kat bawah kang salah harga pulak. saya jenis yang macam tu. biasanya saya akan catat or amik pic harga yang pelik2 sikit ni sebagai rujukan. depa tu biasanya tulis harga lain, kang scan harga lain. anyway, proceed to payment counter. seperti yan diduga, harga scan lain. hahahhaha.. scan harga rm29.90. saya cakap kat budak kaunter tu kat atas tulis harga 27.90, kenapa scan kuar 29.90. dia jawab memang macma ni kak harga bila scan. saya kata habis, yang tulis2 tu saje je la ye? nak tipu orang? panggil manager awak sekarang. wahhhhhhh..manager katanya. geram la. selalu je jadi macam ni kat mana2 pon. gi-ant ke, c-4 ke, ts-co ke.. kalo lain sekupang dua takpe la.. ni sampai banyak. selalu customer tertipu kat situ la. kalo dah beli barang sampai beratus2 ringgit dah tak ingat dah berapa exact harga. benci. dah le hari sabtu takde beg plastik, dah le sekarang cents2 semua kena round up. semua untung ke dia je. kita customer ni apa? tukang bagi duit pree kat korang? geram dah ni. anyway..sabar.. budak tu panggil entah le supervisor ke sapa ke pegi cek. lama berkurun tunggu. dah lama tu orangtusampai balik dai cakap memang harga 29.90. orang tukang tulis salah tulis. wahh..senangnya jawapan. saya kata kalo macam tu cancel semua! saya takmau beli. hambekkkk... walhal bill dah dekat 500. geram betol la. pas tu dia citcot2 apa ntah.. dia kata ok kak, kitaorang dah kensel..katanya la..saya pon ok.. saya kata awak kansel semua barang ke awak kansel lansir tu je? kansel lansir tu je katanya.. ok la.. saya pon tak kuasa le nak tunggu lama lagi kat situ. kebetullannya lansir yang dikansel tu kat atas kaunter, saya tak letak dalam troli. sekali tettot2 kuar resit nak bayar. hambekk..still 400++ apa kesss???? saya dok belek lagi resit tu, mana boleh sebab kalo dah kansel harga mesti lagi kurang kan dari tu? logik la. cek punya cek, sekali dia bukan kansel lansir tu..dia kansel harga 29.90 tu tukar pegi 27.90. mujur saya cek kalo tak harga lansir berbayar tapi lansirnya tak diambil. musibat betol la. cakap macam ke-li-ng betol. saya kata kat budak tu, awak kata tadi awak kansel, ni masih ada lagi, owh..dah kansel harga je gak, letak harga baru. barua betol cakap berbelit2. pas tu saya amik je lansir atas kaunter tu, terus blah la. blah selepas cek betol2. woihhh... this will be the 1st & last time le pegi beli barang kat my-din tu. benci. dah 1 koje nak mengumbah barang dari troli ke kereta. belambak2 kereta dah jadi macam kereta orang nak pi jual pasar malam. on the way out, nampak le yang macam ena cerita tu. amik gambar baby2 tu kan. haihhh... no komen. memang ramai je orang yang pergi. maybe diaorang taktau lagi kot ada hidden payment lepas tu. or memang dah tau tapi tetap nak jugak, whatever. bosan la dengan keadaan tulis lain scan lain tu.
selalu betol terjadi macam ni. kalo diaorang peniaga sekupang pon berkira, tax itu ini semua charge kat kita customer, kita as customer pon mesti cek betol2 harga bila scan. itu kalo beli barang sikit, kalo yang dok beli barang dapor untuk sebulan tu? camne nak cek? takpe..bior lambat tapi betol. takkan nak bagi pree2 je duit kat orang. orang pon takdenya nak bagi je duit pree2 kat kita. jadi, hati2. tak kira membeli kat mana pon.
~~
ok. enough membebel. cerita lain pulak. petang, balik rumah ma. dok carik anak kucing yang baru lahir yang ma cerita tu entah kemana perginya. hilang lesap. agaknya orang dah amik kot. entah la. ahad, takde aktiviti apa. ma tak de sebab pegi marhaban. sampai 2 buah rumah ada kenduri marhaban. wahwahwahhh... saya masak kari kepala ikan ahad tu. sedap le pulak. cheittt.. sendiri masak sendiri puji la. ma balik sampai rumah saya serbu beg jajan kenduri dulu la. best. macam2 ada. ada jeli, ada gula2, ada kek, ada bunga telor, ada sapu tangan, ada sudu garpu kecik. hehehehhee...meriah betol orang kenduri sekarang ni kan. saya kenduri esok takde bagi apa2 tau. kalo korang datang balik melenggang kangkong je la jawabnya. hwuahahahha... petang ahad tu sepupu saya dari cheras datang rumah ma. nak melawat opah. haaa..reti pon datang. haihh..jangan bising2 orang dah datang tu layan je la seadanya. malas nak tunggu lama, saya balik. sampai rumah lepak2 kejap, tengok tv. mata melekit2 mengantok tapi tak boleh tido.
~~
isnin... hari yang buzy. selasa semalam pon buzy jugak.
~~
hari ni rabu. obek buzy. semua orang buzy la.
~~
nezha ok. manja bebenor. malam tadi hujan. haa..baru tau takot dengar hujan. baru le nak menempek kat tepi saya kan kalo tak tu melompat berlari kulu kilir. apa2 la nezha ooii..asalkan bahagia.
~~
ok la.. dah takde idea nak tulis apa. nanti2 je la samboong.
~~
i love you obek
i love you nezha
i love all of you

4 comments:

~dARlee zURiS~ said...

waaa...garangnye die
dah lama tak buat perangai camtu sejak preggy nie.kena lebih cool.hehee ;P
yelah.memang beli brg mana2 pun kena cek resit tu.kalu tak,kita yg rugi

Misz Pinkie Winkie said...

hai leeya
sori...lama tak komen.
lin sakit mata tak elok lagie
baik sebelah kiri jangkit pulak sebelah kanan.
dapat mc 2 hari..
senyap dan sunyi tanpa blog.
skarang dah kembali.
hehhe.

pasal mydin
cilakak tol diorang tue.
bleh main tipu-tipu ngan power rangers.
sekali kena fire..
hambekk ko.
hahhhaha.

pasal bekalan kenduri
lin pon suka.
benda tue lin terjah dulu.
nyum..nyumm

saya said...

zuris/pinkie--memang selalu mesti cek harga kalo scan dan dekat resit. jangan tertipu. seploh sen pon duit kita!

zh-ena said...

wooooo ena pun pernah terkena yg pasal harga kat mydin usj tu

ena tak perasan terus jea bayar
bila kat umah da check
kad utk ucapan terim kasih tu
harga rm7.00 jea beli la 4 kepig
tapi yg diorag charge RM70.00 utk 1 keping
jd tuk 4 keping RM210.00
punya la over charge
esoknya terus pergi kaunter tanya naper lebih charge
diorg cuma bg voucher jea la
pastu klu g maner2 pun beli brg mesti ena akan check jugak

sebelum nie tak check pun
entah mcm maner la beli brg kat mydin tu tergerak hati nak check