mari mencari....

Google
 

Thursday, April 15, 2010

rambling thought...


purr...purrr...sedapnya tido.. mana pompuan tu tak tepok2 montot pon? cepat la tepok2 woii.. purrr... purrr...alamak, tek mata ada lak seketol. hehhehee.... ahh.. biarkan.. kita tidor duluuuu..
~~~
acha le tu cakap macam tu agaknya. geram betol kalo tengok dia tido. sedappp je dia ye. kadang2 sampai lenguh la tangan nak tepok2 garu2 dia tapi layan jugak la. malam tadi kena marah dengan saya sebab asyik nak bergaru je. saya jegil mata. wahhh..macam le dia paham kan. dah tu baru reti2 nak duduk kat kerusi sendiri. hehehhe..sian nezha. i love you nezha....
~~
semalam tak update. agak buzy. takde la..buat2 buzy je. orang buzy saya pon nak buzy. hehehhee... kata nak menang anugerah pekerja harapan negara cemerlang gemilang terbilang-bilang. opsss.. silap.. pekerja 1 malaysia katanya. anywayyyyy... nak cerita pasal semalam. dengan yang dulu semalam (kalo ada ingat lagi).
~~
macam2 nak cerita ni..tapi tak tercerita la. biarlah pendam dalam hati. kita cerita yang happy2 je ye. hari selasa punay kisah dah lupa la. heheehhe.. owhh.. ingat2. hari selasa petang balik macam biasa. obek buzy so tak kuar pegi dinner ke apa ke. dok rumah je la. saya masak nasi, goreng telor mata, makan dengan acar buah. settle. minum ribena la. tangan kanan suap mulut sendiri, tangan kiri suap nezha. alahaii.. sabar je la. lepas tu tengok tv. cerita apa ye? alaaa..luap la. skip to hari rabu je la. semalam punya. semalam ada kuar dating2. awal kuar dah. kononnya nak tengok wayang. hehehhe..tapi tak dapat jugak sebab tiket dah habis. ada yang malam sekali pukul 11pm++. takmo la.. nanti balik lambat sangat. see...sapa kata tak dok dengan family takde displin? sangat ikut timing ye kalo kuar. so, pegi makan2 je la. pegi makan kat johnny's. wahh..order banyak2. lepas tu tak habis makan. hehehhee... lepas tu obek belanja ada macam patung kura2 ada kuar lampu. so cute! so, boleh bukak kat bilik malam2 lawo.. lampu gambar bintang2 bolehtukar2 kaler. hehehhee.. tq obek. lenkali beli lagi ye. lepas tu balik.. pukul 10pm dah sampai rumah. lepas tu lepak2 tengok tv. cerita hantu la. shutter. tapi macam tipu je sebab before this dah pernah tengok cerita macam tu tapi version thailand. ala2 macam tu jugak ceritanya. bosan. tapi layan je la. nezha main kotak lagi. lepas tu berlari2. main sorang2 dia. saya layan tv. pukul 12am++ tido. tido mimpi apa ntah. naik moto. hehehhee.. tapi tak berapa ingat le apa kisah mimpi tu. pukul 5am nezha kejut bangun. so bangun. lepas tu lepak2 lagi lepas tu siap2 pegi keje. hari ni sempat minum milo kat rumah. jalan tak jem pulak hri ni. ajaib betol. saya memangkuar lambat 815am baru kuar. tapi sempat sampai office before 9am. bagusnyaa...
~~
apa lagi nak cerita. owh..cerita pasal orang dengki2 ni. bosan la. herankan kenapa orang boleh dengki2 ni. tak puas hati ke? kalo tak puas hati apsal tak cakap depan2? pelik betol la. penakot namanya. kalo orang melayu.. lain takde. main2 mandrem je la kojenya. tapi bangsa lain ada ke benda2 macam tu? tak pernah dengar pulak. bila la pemikiran nak berubah. nak cakap pasal agama kang isu sensitif pulak. entah la labu.. ko buat, buat la. ingat karma. dunia ni bulat. habis cerita.
~~
tetiba teringin nak makan lontong. sedap kan?
~~
korang percaya tak kalo satu hari nanti saya buat entry berterusan setiap 1 jam kuar entry baru. hehehhee.. dah, dah..takyah percaya. amat le tidak nya.
~~
ok..sekarang sapa ada tips camne nak mengharumkan rumah sentiasa. i mean..yang macam bau wangi je. if ta wangi pon rasa macam best je. taknak le bagi idea letak glade ke apa ke. tak aci la... ni nak yang tips2 tradisi punya. chewahhhh.. rumah saya tak le bau. apa bau pon takde. so, tingin la kalo masok rumah je bau wangi. boleh macam tu?
~~
saya mati2 ingat hari ni hari jumaat.
~~
i love you obek... (sabar ye obek.. kuatkan semangat. obek boleh!!!)
i love you nezha...(nezha pon kene kuat semangat. nezha boleh!!)
i love all of you...(sapa lemah semangat jangan tengok cerita hantu nanti termimpi)

1 comment:

Misz Pinkie Winkie said...

sedapnya budak gemok tue tido.
tapie suka tepokmontot ehh..
sama cam daisy.

pernah kuorkan daisy dari cage.
biar dia tido kat luar.
satu hari lin tak tido.
asik nak suh tepok jerk.
last2 masuk balik lam cage.
puas hatie.

leeya suka makan acar buah ehh?
lin tak pandai sangat.
mestie sedap kan?.