mari mencari....

Google
 

Wednesday, May 26, 2010

hari ni cuaca muram, tapi harapnya mood ceria la..



hello... apa khabar semua? pagi ni tadi macam gelap sangat kan? tak tau la if area korang ok, tapi area saya gelap mcam nak hujan ribut. takot la. sian kat budak2 yang tinggal kat rumah tu kang. especially nezha, bukan main penakot hujan, sama je la macam saya. kitaorang kalo time hujan tu memang jawabnya berselubong la 2 orang. hehehehee... tapi takpe la... takde apa la kot.
~~
so, nak cerita apa hari ni. minggu ni jumaat cuti kan? tapi ada gak company yang kena kerja. kesiannya. public holiday tu. ada kompani yang bayar gaji mahal, tapi keje macam nak mati. ada kompeni yang bayar gaji kecik, tapi keje so-so. mana korang nak? huishhh...susah nak buat pilihan tu. ni apa tetiba cerita pasal keje pulak ni.
~~
semalam balik lambat sikit la. uruskan apa yang perlu. so, harap2 dah settle. nampaknya macam dah settle la kan. balik tu jalan pulak jem. aduhai..ingatkan kalo keluar lambattu jalan dah reda, tapi tak pulak rupanya. apa nak buat, redah je la. since dah memang baliklambat, so singgah pasar malam. takde beli apa, cuma beli nasi bungkus dengan air soya je. nampak ada orangual pizza murah2 tu sekeping rm2.50 tapi macam tak selera pulak. takpe la. beli pon kang bukannya makan. membazir je. cukuplah apa yang ada. so, balik2 tu budak2 kat rumah dah menjerit2. al-maklum, dah gelap. hehehhee.. baru dia tau. bukan gelap sangat pon, lampu ada je terpasang. saje dia gatal menjerit. kemas2 lebih kurang, mandi manda semua then makan. tengok leverage, lepas tu tengok apa ye? ncis la kot kalo tak silap. lepas tu tido.. obek buzy so malam tadi takde la kuar makan2 ke apa ke. takpe la. bior dia settle keje dia dulu. sekali pukul 2am tu dia call daa..sebab dia baru balik koje. nak ajak kuar pegi makan. haihh..takmau la. dah malam. baik la tido. balik rumah mandi rehat lagi la elok dari kuar makan tengah malam tu kan. so, dia ala2 majuk gitu. hehehhehe... takpe la...malam ni kita dating2 la kalo ada free ye tak. time obek cal tu nezha memang la tengah tido dengan saya. macam tau2 je kan obek call lagi dia mengimpit kat saya tangan dia garu2. wahhhh.. macam paham je kan. takot beno kalo saya bangun dari katil tu tinggalkan dia. hehehhee..so cute. rasa nak cubit2 je. memang dah cubit dah pon. geram la dnegan dia tu. so...kita pon sambong tido. bior obek balik rehat la. tapi seperti biasa la kan, saya tu mana le boleh tido lena, kejap2 terjaga, kejap2 terjaga. sekali ada macam terbau wangi le pulak tengah2 malam tu kan. wahhhh... ini sudah mendatangkan suspen. ada hantu datangke? kecut wooo.. pikir2 malam tadi malam rabu, bukan malam jumaat. hahahhaa... ke hantu keluar tak kira malam? hantam la.. kejap2 terbau lagi,kejap2 terbau lagi. dalam pada kecut2 tu tido2 ayam le jugak saya. sampai pagi tadi tu bangun, entah le camne terbau lagi bau wangi tu. wahhhhh...al-kisahnya yang bau wangi tu rambut saya daaaa.. malam tadi basuh rambut guna syampoo baru. hampeh betol. bikin suspen je kat kita ni. tu la..tukar2 syampoo sekali deria bau tak serasi lagi dengan bau baru. hantu betol. ingatkan hantu datang bertandang, rupanya sendiri yang jadi hantu. buang karan betol nak terkecut2 malam tadi. haihhhh....
~~
so, pagi ni entah le kenapa rasa macam lapar sangat pulak. ration pulak takde kat ofis. biskut semua dah habis, tinggal coklat je. ala..coklat tu manis la rasa macam tak boleh masok tekak pulak pepagi ni kan. tahan perot je la jawabnya. nanti lunch baru makan banyak. owh...saya tak makan biskut2 atau air yang ofis sediakan. saya makan yang saya beli sendiri. takmau la. orang sini lain macam sikit so dari banyak2 cerita baik la tak payah.

~~
ok la..tu je la nak cerita hari ni. takde idea sangat. sebenarnya ada, tapi esok la baru cerita. selamat ekerja semua!!!
~~
i love you obek..(miss you so much)
i love you nezha..(dok rumah lepas makan tido tau)
i love all of you..(koranglapar tak?)

4 comments:

meowwmania said...

nezha takot ujan??

leh la kawan yg yaya, harap bdn je beso tapi penakott haha..

Misz Pinkie Winkie said...

hahahhah...
bau rambut sendirie di sangka pontianak tengah malam.
lin rasa nantie ada pontianak guna syampoo yang sama cam leeya.
awasss ekk.

ala budak gemok tue takut ujan.
hehhehhe..comel jek.
kucing lin kalo time ujan..guruh bagai.
terpaksa duk kumpul ngan mereka.
selubung satu selimut.
hahhha

MOKCIK AZWA said...

wakaka..ada ka bau wangi sendirik pun bleh mendatangkan ketakutan hehehe

uhuhu..mokcik pun dua tiga hari ni tak makan nasi..tapi tak kurus2 gak hehehe

saya said...

meoww/pinkie/mokcik--gitu le nampaknya. penakot hujan. makan je jangan tak makan.