mari mencari....

Google
 

Friday, May 7, 2010

jumaat dah?...



laa..cepatnya dah hari jumaat. tiktok2 dah jumaat. cepat betol masa berlalu. saya macam ni le jugak. haihhhh.... 99.9% orang suka je hari jumaat kan. sebab esok sabtu cuti. tapi pada yang koje hari sabtu tu sure tensen. tapi pelik la kenapa ada je kompeni yang masih amalkan koje hari sabtu? peras tenaga pekerja betol. bagi la pekerja ada life sendiri. weekend nak bersama keluarga atau uruskan urusan peribadi ke. bukan ke kerajaan dah war2kan supaya bekerja 5 hari seminggu. kalo bab macam tu takde la nak dengar. cuba kalo bab potong gaji pekerja. zuppp..laju je ikut peraturan. memang tak dinafikan ada sesetengah kompeni yang memang ada berurusan pada hari sabtu, tengok jenis perniagaan jugak la. zalim ke tak? zaman sekarang ni, sapa berkuasa, sapa ada duit dia boleh buat peraturan.
~~
membebel pepagi pon takde gunanya. tambah pulak membebel dalam blog ni. tak sampai maksudnya tu kat kementerian.
~~
saya sekarang kalo senja je badan jadi panas2, mata panas, lemah2 badan. apsal hah? penyakit demam malam ke? hehehhee..ada pulak penyakit macam tu ye. nezha malam tadi bukan main manja bebeno. berkepit je 24jam. berkepit tu takpe lagi,nak suruh garu 24jam tu yang tak tahan. kalo berhenti je nanti dia pulak garu tangan saya. haihhh..budak ni memang tau.
~~
semalam tak jumpa obek pon. obek buzy. malam tadi koje. saya pon semalam dah balik lambat. hari ni pon lambat jugak kot. spoil. benci la.
~~
tetiba teringin makan sambal tumis sotong campor petai. hehehhee... lama dah tak makan. ada orang takmau makan. busuk la apa la. ikut tekak masing2 je la kan. ko suka, makan. tak suka takyah makan. yang penting jangan caci makanan. tak suka sudah, diam2. jangan nak komplen itu ini itu ini.
~~
betol2 takde mood. helpppppppppppppppppppppppppp!!!!!!!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

4 comments:

MOKCIK AZWA said...

mokcik suker hari jumaat...sebab boleh balik kampunggg...yeahhh

Hazelsyd said...

salam ziarah...first time tinggal jejak, slama ni silent reader jer...i like your blog! hehehe

Misz Pinkie Winkie said...

yeyeh ari jumaat.
esok nak tido puas...yahoooo.

alo nezha mengada yerk.
nak mengaru jerk.
belikan nezha garpu besor...sennag nak garu.
hhahhahha

saya said...

mokcik--selamat balik kampong. jangan lupa balik sini ye. hehehe...

hazel--ye ke? tq sudi datang baca blog.

pinkie--garpu? hahaha..bagus betol idea tu.