mari mencari....

Google
 

Friday, May 21, 2010

yuhuu...mari tengok budak kecik tido...


purrr...purrr...sedapnya tidoo.. yahuu... hei..jangan kacau boleh tak? tak senang la orang nak tido sebok je nak amik gambar ketak ketuk bising tau.. purrr..purrr... meowww.. opss..saya tido lasak badan sampai terkeluar dari tilam, tinggal kepala je atas tilam. hehehhee....
~~
hehehhee... dialog syok sendiri namanya tu. tengok la tangan dia.. amboi2.. dah nak sama besar dengan lengan saya dah ni. geram betol. rasa nak gigit2 je. memang dah gigit pon. hari2 kena gomol. geram la. lawo tak cadar gambar doraemon? hehehhee.. cute wooo... saya selalu bentang tilam lepak2 kat depan tv. baring2 tengok tv sambil pelok nezha. bestnya.
~~
dah berapa hari tak menulis secara panjang2.. macam dah lupa pulak nak menulis. hehehe..saya tengok ada beberapa kawan baru masok follower, terima kasih. meramaikan sahabat..seronok. hari ni jumaat, esok dah sabtu. esok nk kene pergi rumah almaunah pulak nak teman dia sebab ada orang nak sewa rumah dia yang kat hujung dunia tu. orang nak pasang lampu kipas segalanya la. harap2 cepat siap la kan. sebab petang nak balik rumah ma.
~~
nezha malam tadi pun terlebih manja. ahh..dia mana pernah satu hari yang tak manja. tau la tengah kegembiraan kan, boleh dia lari2 buat dunlopilo perot saya tengah baring tu ya tuhan...senakkkkkkk...nangis woo.. bukan sekali, banyak kali pulak tu. ngejor cicak katanya. ada lak sekor kat atas tu kan berbunyik2. haihhhh...rasa nak lastik je.
~~
pagi tadi dia ok. good mood. bangun pon ok, tapi bab nak lap mata cabut dulu la kan. takdenya nak diam. takpe.. kata manja, layan la. teringin lontong tak dapat2 lagi la. nak buat malas. lagipon banyak bahannya. tak berbaloi kalo buat untuk makan sorang berdua. nak buat kat rumah ma biasanya menu dah bertukar ke lain. hehehhe..tekak naga katakan. semuanya nak.
~~
obek minggu ni pon ada koje lak weekend. nampaknya takde la pegi jalan2 nanti. takpe la. saya pon takde sebab buzy nak teman almaunah. haihh... tapi nak le jugak dating2 kan? lama dah tak dating.
~~
saya sebenarnya runsing la.. otak ni.. entah la. macam2 benda nak pikir. orang kata luar nampak happy gelak ketawa, dalam hati hanya diri sendiri dan tuhan je yang tau. susah nak cakap la. kenapa ye. ke sebab saya ni sensitif sangat orangnya sampaikan semua hal pon nak pikir? entah la.. takde jawapan. hehehhehe...
~~
ok la..tu je nak tulis hari ni. doakan saya selamat, dunia & akhirat.
~~
i love you obek..(rindu obek)
i love you nezha..(rindu nezha)
i love all of you..

8 comments:

Hazelsyd said...

hi cik saya,

aisehh runsing ngan memacam hal yea..problems and issues always come and go in between our happiness...sensitif tak sensitif, kita manusia ni tokleh nak lari dari pkir macam2 kan....so pelan2 lah yea cuba overcome apa yg merunsingkan pkiran u tu...apa2 pon masalah u tu, i doakan segalanya selesai secepat mungkin, okay...dan kembali ceria2 seikhlasnyer macam biasa ok?

have a good weekend!

~dARlee zURiS~ said...

biarlah nezha manja2
ngan sape lagi dia nk manja2 kan
penawar hati jantung suma lah.hehee...

dah lama tak dating ke?
patutlah runsing.
kan dah kata..cepat2 jumpa dr.obek
kurang lah runsing tu nanti
;)

Misz Pinkie Winkie said...

hhehheh..
lengan dia besar sungguh.
leh wat masak satay..
nyummm...kaler pon dah cam satay.
hehhehhe.

ala..ciannya mama nezha.
banyak sangat pk masalah.
g lah bercuti tenangkan pkran.

meowwmania said...

uiks muke ganaz tp nama sopan gitu ahaks~

Ummi batrisya dan damya said...

tak payah nak fikir benda-benda yang remeh temeh, sibukkan diri dan sesuatu yang happy ok :)

zh-ena said...

bab anak atas perut tu sejibik macam umiarah..mmg senak perut ena dibuatnya


mcm maner dah ok ker..harap ada masalah leeya cepat selesaikan..blk umah ma mesti pergi pasarkan pastu masak sedap2..nnti terliur la mak buyung nie baca menu2 yang leeya dan ma leeya masak hehehehhee

Uncle Lee said...

Hi, thats a beautiful kuching. I love its colours.
Have a nice day and keep a song in your heart, Lee.

saya said...

hazel--terlalu sensitif kot tu yang selalu sangat jadi runsing.

zuris--dr.obek. hehehhe... merbahayaa...

pinkie--bercuti?? pon runsing jugak mana pulak nak diletakkan budak masam tu.

meoww--muka je ganaz..tapi manja sebenarnya.

ummi--ni tgh cuba happy2kan diri la ni.

ena--alahai..jangan mengidam udah la. hehhehe,,,

uncle--thanks uncle.. have a nice day ahead too..