mari mencari....

Google
 

Saturday, June 26, 2010

sapa rindu kat budak hitam ni?? angkat baju! opsss..angkat tangan...




hello...
hamboih, hamboih, hamboih.. nah..kasi tengok puas2 pic budak hitam yang busyuk masyam nih. ni la pic dah lama. hari ni try2 buleh le pulak load kan. pic ni masa saya tengah berbuka puasa. dia dah siap bedal dulu then dia lepak2 le menunggu saya siap makan. biasa la tu, dia punya lapar tu mengalahkan kita yang puasa ni ha.
~~
anyway.. hari ni sabtu. tapi saya tetap datang koje sebab ada urgent tender mau kena isi. biasa la tu kan, nama orang penting kompeni harus le datang kasi settle semua. whauhahahaa... perasannya. tak sedar awak tu machai je. aduhaiii.. dah berkurun tak pernah datang koje hari sabtu sekali koje sini kena datang la pulak. tapi takpe. pengalaman tu. so, hari ni tak boleh bangun lambat la. saya bangun awal, tapi obek datang lambat. dia yang nak hantar saya. geram la. pagi2 dah buat saya muncung 16 depa. ye la..orang cakap pukul 9am mesti mau gerak dia pukul 930 baru terhegeh2 datang. hangin betol. nak pergi sendiri, dia nak hantar katanya. takot orang kacau katanya sebab saturday sini orang takde. tau takottt..... nak breakfast pon tak sempat. lepas hantar saya, dia pulak pegi keje kat tempat dia. haihhh.. masing2 sebok bekerja je sekarang ni. sian kat nezha. kurang masa dah nak main lompat2 dengan dia. dia pon asyik tido je saya tengok. stress kot. apakah?? bukan ke sepatotnya saya ni yang stress?? ni sudah terbalik pulak. layan je la.



gambar tak berapa clear la ye. sorry. ni je yang termampu. cadang2 macam je nak beli camerakan tapi bila pikir2 tak kuasa le pulak nak membawak camera tu kulu kilir. handphone sebijik ni pon kadang asyik je la salah letak, hilang. susah nak carik balik. asyik kene call je. ni kalo camera yang tersalah letak mana mau carik? ke alasan takmau kuar duit keping2 untk beli camera? hehehehhee... ahh.takpe la.. tak terang pon takpe la.. janji ada gambar. jadi la ye. syukur apa yang ada. dari beli camera tu baik beli makanan nezha, ada paedahnya. melainkan camera tu saya dapat secara free. kecik tapak tangan, stadium saya tadahkan. obek.. dengar tak ni?? muwhahahaha,....
~~
hari ni balik rumah ma. biasa la tu. entah la nak beli apa. takde lak tingin nak makan apa2. semalam ada beli air kotak melon tu bawak tu je la. ingat nak buat lontong la nanti. tengok la kalo rajin. kalo tak rajin sekian wassalam.
~~
saya dah kata dah... bila bos ada je semua jadi tikus balik. hahahahhaa... tapi tak semua ada hari ni. orang2 tertentu je la. orang2 yang datang dengan saya hari ni kira ok la jugak. bos ada hari ni sebab nak kene sign tender document tu kan. berpeloh2 le menyiapkannya walopon turn on aircond full blast. harap2 dapat le ye. copany senang saya pon tumpang senang juga. insyaallah. jangan lak jadi macam kompeni lama, kompeni senang takmau share pon dengan pkerja. haihhh... nasib, nasib. tak sabar rasanya nak tunggu hari isnin ni nak tengok gelagat terkini tikus2 jongang. muwhahahaha...



tatap la gambar ekor nezha. hwuahahhaa... tu sebenarnya nak tunjukkan bungkusan biskut tu. tu dah tak boleh dimakan dah sebabnya dah jadi barang mainan si nezha. dok la dia gigit, tendang, pijak, dudukkan biskut tu. dah hancur bancai dah saya rasa biskut tu. tak kuasa le nak membuangnya. bior je la bagi dia main. aaa..nezha memang suka duduk atas meja.
~~
ok la..taktau nak tulis apa lagi dah. nanti la kalo ada kesempatan tulis lagi. happy weekend to everybody!
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

5 comments:

meowwmania said...

ahaa nezha ala mucuk mucukkk hehe

nezha suka men beskut oat cruch yer..xper ok lg tuh, si BABY suka men apa tahu? PANTYLINER muahahaha :D

pas dah kena main tu, x kose lah nak mengguna semula kang ade pulak kena gegate di situh hohoh..

Misz Pinkie Winkie said...

alolo....saya windu budak musyuk nie..
angkat tangan..angkat baju..semua pon lin dah angkat.
hehheeh

MOKCIK AZWA said...

saya..saya...(siap angkat kain baju lagik nie....angkat kain baju kat ampaian jerr...hehehhe)

sesekali masuk kerja hari sabtu seronok gak kan...jgn stress sangat nanti sakit pulak...

take care...

Hazelsyd said...

comelnyer ekor nezha.....ekor pon jadik! hahahaha

mokjadeandell said...

salam ziarah,

Comel saja baca tentang kucing kucing .In fact,tengok dia oorang lebih happening ,dari dok baca fasa sandar dengan jejai yang entah apa apa.
Sayang kucing.