mari mencari....

Google
 

Thursday, June 3, 2010

share ilmu? kenapa kedekot??


hello..
kembali menulis. sorry lah ye kebelakangan ni jarang sangat dapat menulis, but worry no more.. now kat rumah sudah ada stremexxxxx..wohooo... selamat jalan mazis bongokband yang lembabol. sekian la jawabnya. tapi stremexxxxx pon sengal jugek. 2 minggu lebih dah buat appointment baru nak datang. tu pon biasa la.. janji nak datang pukul 11am, pukul 1pm belom muncul batang hidong pon. dia ingat kita ni koje menunggu pintu pagar je ke takyah buat koje lain?? janji tu tak pernah tepati. ni bukan penyakit rakyat malaysia, ni dah kira habit. habit tau habit..benda tu kalo tak dibuat rasa macam tak lengkap hidop. haa..tu le dianya. arggh..apa2 pon, now dah bersiaran. nak tengok sampai bila elok. jangan sehari dua je elok lepas tu merangkak ngalahkan kura2.
~~
gambar nezha ada, tapi tak transfer. mmmm... nanti ye. esok saya beli kabel extra. letak kat rumah 1, letak kat opis 1. tapi jangan risau. nezha sihal walafiat, alhamdulillah. nakal macam biasa. biar saya cubit dia bagi pihak anda2 semua ye? hehehhee....
~~
obek pon sihat. eh, eh..tetiba je pulak nak kena inform pasal dia kan. hhehehehe.. sihat je dan makin banyak keje. bagus..alhamdulillah..nampaknya impian nak dapat duit 5 guni tu bakal tercapai le gamaknya ye. hehehhehe...go obek go!!!! oby sokong obek keje kuat (sebab dengan harapan dapat le tempias2 habuan tu kan) tettttt....
~~
pasal tempat keje baru..haihhhh..macam2 hal la. ada seronok, ada tak seronok. yang seronok, dekat. yang tak seronok, communication tu kurang..masing2 nak tunjuk teror. ni la masalahnya. bagi info tak lengkap camno makcik nak proceed??? haiyaaaa... cerita pungpang2 hujung2 hampeh. sama je la kat mana2 pon mesti ada je orang macam ni. tapi ada jugak yang baik. bagi tunjuk ajar kat saya. bukan tak reti keje, cumanya bila bertukar field/industry ni, kene la start dari zero. kene amik masa dulu study apa yang patot, method, style, material, yada2... kiraannya memang le lebih kurang sama. haihh..camne nak explain ni ha? korang buat2 paham je la luahan hati ni.
~~
apa lagi nak cerita ha? owhh... sekarang tak selera makan la. kenapa ntah. perot sampai pedih2. lagi baik puasa. nanti la ingat next week nak puasa direct. owh... 8 june nanti saya nak kena pi ada briefing kat klcc. arghh..bencinyaaa...dah le pegi dengan jantan2 je. klcc tu pon saya tak pernah jejak dah berkurun. selama ni saya dok kat office je orang lain yang pergi benda2 macam tu. diaorangbalik office, bagi info kat saya, then saya buatkan. sekarang saya pulak yang kena?? saya dah le memang hal asal azali tak minat lansong kalo keje kena keluar2 ni. tak suka la. saya bukan suka jumpa2 orang ni. tak reti cakap. eeee..tak sukanya. harap dapat harungi perkara baru ni. tapi tu la.. sekali pikir ni le peluang nak luaskan pengetahuan. sekurang2nya tambah pengalaman. setiap perkara mesti bermula dengan pertama kali kan? so, sesapa yang selalu jumpa2 orang tu kasi sikit tips kat saya. share2 la ilmu.
~~
haa...bab share2 ilmu ni, saya pernah le masok joint yeahuu group ni kan. kan ada banyak group dalam tu. so, saya pon masok joint le dengan harapan dapat tambah ilmu dan kawan. orang macam saya ni sesuai berkawan online je..hehehe..sebab senang tak yah cakap2. so, post le satu topik. topik mintak pandangan, share2 ilmu pasal kerja ni le. nak tau apa jadi? ahhahhaa... post tu memang le publish but sangat sedihnya, takde seorang pon yang reply post tu. 99.9% of the group members suka bersembang2 hal2 mengarut, gossip2, forward2 isu pasal artis, kutuk2 orang sana, kutuk2 orang sini. aduhaiii..sedihnya bangsaku. sampai bila lah nak berumah. haa..kalo korang post pasal benda2 macam tu ramai le yang reply. sampai beratos2 emel masok nanti. huishhh..buang masa, rugi tenaga. lepas tu saya takde masok dah, unsubscribe je la. habis cerita. tutup buku. kenapa orang kita kedekot nak share ilmu. sebab takot orang lain jadi lagi pandai? macam tu ke? entah le labuuuuuuu....lepat labu sedap kan? tak pernah makan. sekian.
~~
ok la.. dah malam dah. nak tido. esok sebeban dah menunggu. ya allah.. tolong hambamu ini menghadapinya...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

3 comments:

Ummi batrisya dan damya said...

dah buang itu mazis, ye, ummi pun nak buang itu selekom dan nak letak streamexxx jugak sebab ada dua selekom, tapi yang satu selekom tu suka buat hal, so nak tinggal satu selekom dan satu streamexxxx.... nak bagi TM kaya pulak

cakap pasal keje, entahlah, pray for me ye, nak tukar keje lain gak :)

Misz Pinkie Winkie said...

wahhh..dah buang berokband yerk..skrang pakai streamyxx ehh..
lin kat umah aper pon takde.
kijer abiskan ghete kerajaan jerk.
hihiih.

neway leeya.
slamat jalan-jalan kat klcc 8/6 nantie.
ngehh..ngehh.ngehh

saya said...

ummi--tu la pasal, takde yang menyenangkan perjalanan tenet.

pinkie--hahha..hati2 gunakan harta kerajaan dengan betol. dan sain surat masa masok keje hari tu kan?