mari mencari....

Google
 

Thursday, June 17, 2010

world cup punya pasal, tak tid0 pon takpe..buat penat badan je...



hello....
lama betol tak menulis rasanya. penat la. penat sungguh2 sampai badan pon rasa sakit2. tekanan betol. huhuhuhu.. anyway.. hari ni takde gambar nezha ye. nak tengok pic nezha tengok je la yang lama2 dalam archive tu. bukan ada beza pon. tetap le hitam dan mata stim je. hahahhaha....
~~
berapa hari dah tak menulis last hari 14/06 kan? monday. wahwahwahhh.. dah le penat, puasa lagi, layan bola lagi. dah tentu2 le tak cukup tido. tido pukul 11pm. nanti pukul 230am bangun tengok bola. sampai sahur. lepas habis bola dan sahur dalam pukul 5am macam tu. baru la golek. pukul 630am dah bangun lagi siap2 kemaskan semua yang patot. itu le rutin harian sejak world cup ni. hhaihhh..now tengah tengok korea lawan argentina. benci ahhh... sekarang tengah waktu rest. result setakan ni argentina 2 korea 0. uwaaa.... go korea go! pi makan kimchi banyak sikit supaya tambah tenaga. ni apa hal tetiba update pasal bola ni. obek selalu perli saya cakap saya macam jantan tengok bola bangun pepagi buta. hahahhaa.. relax la.. ni 4 tahun sekali punya occasion mesti la amik bahagian.
~~
ok..cerita pasal berbuka. mana yang sempat je la. takde la nak demand2 lelebih. apa yang ada terima seadanya. saya pon dah lupa menu berbuka dan sahur. tapi biasa sahur saya makan roti la dengan milo. jadi la. semalam buka nasi lemak dengan yong tau foo. singgah kat pasar malam semalam beli untuk berbuka. beli air mata kucing. biasa 1 beg tu rm2, semalam dah rm2.50 pulak. haikkk??? demam bola harga air pon naik ke? saya tak pernah pegi kat pasar malam yang ni. semalam la baru nak try test cuba tengok. jawabnya idak le teman nak beli lagi kat gerai tu. teman carik kat tempat lain pulak la ye. hari ni obek yang belikan untuk berbuka. nasi putih dengan laok sambal sotong, ada ikan masin, ada telor masin (berapa banyak punya masin daaa..) ada sayur kangkong dan paling best obek belikan acar buah. wahhhhhh..memang makan bersungguh2 la tadi. errppp... alhamdulillah. terima kasih obek. esok dan esok punya esok dan esok esok punya esok belikan la lagi. hahahhahaa... opss..dengan air soya. kiranya semua makanan kegemaran saya je la hari ni. tadi ada beli roti dengan telur. ingat nak buat roti telor untuk sahur malam kang. kalo sampai nyawa. kalo tak, takde la kan.
~~
bab kerja..haihh..stresssssssss... tekanan betol. seronok ada, bengang pon ada, macam2 ada la. nama pon koje kan. tapi harap2 semua dapat handle dengan baik la ye. doakan yang terbaik ye.
~~
tak habis lagi cerita pasal makanan. dah 2-3 hari puasa ni asyik la dok teringin nak makan lemang. ngadu kat obek. obek kata, haih..belom habis puasa lagi dah nak lemang. tunggu dah 'raya' esok baru beli lemang. uwaaaa..obek ni suka tau memusnahkan cita2 dan motivasi saya. geram la. next week saya raya la kot. hajat tu naj puasa sampai minggu depan. bior berlebih jangan terkurang. ye tak? tapi obek dah janji nanti bila saya dah 'raya' dai akan carik juga lemang. saya nak yang original bakar punya. takmau la lemang tipu rebus2 tu. klao macam tu baik saya rebus je lemang segera adabi tu hah..apa payah. 1 jam je dah siap. tapi saya tak mau yang tu..nak yang real punya baka2 punya. uwwaa..mana nak carikkk?? ada sesapa nak kasi hadiah 'raya' kat saya nanti? bagi le lemang bakar tu kat saya. hahahhaha....
~~
okla.. rasanya setakat ni dulu. nezha dah memekak. telinga dia tu nak kena korek dah. tu sure dah 3kg taik telinga tu. geram betol. korek sendiri la woiii... muwahhahhaa.... itu kang nak korek kang bercinta yang teramat le tu kang. harus berpusing 1 rumah tu 17 kali baru dapat tangkap dia. sabar je la.
~~
take care everybody....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

5 comments:

MOKCIK AZWA said...

Agaknya kalau tv ka rumah, mokcik pun kena gak demam bola nie...hehehe

haiyoo...posa aa...reminds me, i havent paid mine...next week la planningnya.

wah2 selera makan...nak lemang pulakss...betoi la kata obek tu, baik masak sendirik kannss.

pasal kerja..yeap..takkan habisnya stress itu..oleh itu relak2kan diri anda sbelum anda direlakkan...

take care...

Hazelsyd said...

hi saya,

amboiiii..sayang betui obek kat dia tu...memacam food beli kat dia, almost tetiap hari laks tu hehehe..lemang bakar tu pon sure dia usaha cari gak tu heheh

meowwmania said...

sanggup bgn tgk bola yer..isk2 sggh x ku sangke huhuu..

nak tlg kejar nezha buleh..

nezhaaa jgn lariiiii~~

Misz Pinkie Winkie said...

hahahha.
mestie mata pon kusam jerk kan.
giler bola yerk.
go..go..go ..ole..ole..ole

saya said...

mokcik/hazel/meow/pinkie---tu la dia penngan bola. selagi tak final selagi tu la dok layan. tapi untuk world cup aje la.. bola2 biasa tak kuasa nak layan. hehehehe...