mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 13, 2010

nezha pandai berlakon...



hello...

apa nak cerita hari ni ha?? tak de mood betol la. standard la tu.. mana pernah dengar saya happy mood. hehehehheee...

~~

hari ni macam biasa la. pagi tadi bangun macam biasa. 530am. pastu jadi malas, baring2 golek2 lagi, tengok nezha pon baikk punya melengkor. sedap tido le tu. geram betol. so, kaco2 dia tidor, hehehe..very good bagi dia tak boleh tido. kejap tu bangun, then kemas2 semua. iron baju. tapi hari tu kan dah siap iron untuk seminggu sekalipagi ni ala2 macam takmau pakai pulak baju yang dah siap iron tu, nak pakai baju yang lain. since masih banyak masa so, ok la..saya pon iron la baju lain.

~~

peo macam lapar. ingat nak beli breakfast tapi macam malas pulak. saya takmau breakfast nasi lemak ke mihnke just nak makan kuih2 je la tapi tak jumpa pulak kedai or payung tepi jalan jual kuih. malas nak pusing jauh cari kuih tu. so, nak senang cerita, takyah makan la. jimat.

~~

hari ni tensen kat office. one of the engineer katanya.. puiii... dah salah kira dimension, salah bagi size. for sure harga tender pon udahjadi lain. senang2 nak tnjuk kat kita lak salah bagi price. hellooooo.... kita bagi price je. ko yg tukang kira benda2 tu ko la yang kena bagi final size. baru boleh darab dengan price, baru boleh mark up berapa nak, baru boleh letak tender price. ni takkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.. pepandai nak buat sendiri, sekarang nak cuci tangan lak tunjuk orang sana sini. puiiiiii....sakit hati betol la. dah tentu2 harga hari tu rendah dari harga sebenar. menjawab le ko. lantak situ. geram betol la. esok lak dah tender interview..haa..menjawab le. tak pasal2 saya lak kene kira semua balik. benci la.
~~
sabar...sabar...
~~
obek still buzy. malam tadi saya dah tido dia call. ingatkan dah sampai kl, rupanya kat tempat keje lagi. saje la dia call. bukan tanya saya. tanya nezha. tanya nezha sihat ke tak, dah makan ke tak, tido ke, wat pe ke. haihhh... ini boleh mendatangkan kemarahan berganda2 nih. hehehehhee... dia pon dah rindu kat nezha kot. lama dah tak jumpa. nezha? entah la dia. malam tadi dok berus2 bulu dia, so terjumpa yang tergumpal2 tu. makanya saya amik la gunting nak gunting, sekali zrappp.. hahahhaa.. macam terasa je terguning kulit dia. menjerit mamat tu mencicit lari. saya apa lagi, melompat ketakutan. pucat rasanya dah muka saya. menggigil2 saya dah masa tu. so, tangkap dia balik, check balik ye ke luka ke apa ke. puas dah belek2 takde ponggggggg... nezha pandai berlakon. saya tengok bekas gunting tu punya jauh lagi dari kulit dia. haiyaaaa..bikin suspen la budak tu. lepas tu dia nampak je saya pegang gunting dia jerit2 dah. sudah la ko nezha.. lakonanmu sudah ku ketahui. chehhh.. sama je kalo nak lap mata, nampak je tisu dia dulu mencicit lari macamkan nk kena rotan, walhal nak lap mata je ponnnnnnn...
~~
ok laa.. byk hal la pulak hari ni. nanti la sambong. peace!!!
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

3 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

alolo.
bukan main pandai berlakon lagie dia yerk..
oo ....kecik2 dah main tipu yerk..
nak kena picit idong nie
hehhhee

meowwmania said...

HAHAHAHAHAHA....gud2 nezha, nezha mmg best! tgk muke.. slumber giler dgn mata kuyu dia x sangka ada bakat terendam rupenya hehe

ilebiu lah nezha muah muahh!

~dARlee zURiS~ said...

tak suka gak wat quotation tender
bila kalah,mula lah masing2 nak tunding jari.nyampah!

hehe..jgn ar marah nezha.cian mamat tu.
marah kat obek sbb rindu nezha lebih ;P

so harinie mkn apa lah?