mari mencari....

Google
 

Friday, July 16, 2010

semua naik dah ni... bagussss...


pic source : http://diggingri.wordpress.com/2009/12/10/sugar-scrub/
~~
hello...
macam lama la pulak tak menulis kan. mood entah ke mana2, ke laut, ke gunung, ke lombong, ke kedai basikal, ehh..kedai basikal pulak. pendek kata.. memangtakde mood. panjang kata..banyak beno benda yang nak dipikir sampai runsing otak ni la.
~~
on the happy note, last wednesday, saya kan tengah koje2 sekali tu obek call. ok la.. rindu je kat ia. sekali rupanya dia datang opis saya daaaa jemput pegi lunch. wahhhh..rasa nak melompat. bukan rasa lagi la, betol2 punya melompat. you make my day turn bright sun shiny2 la obek. dah le hari tu la2 tensen ka kat opis, sekali obek datang bestnyaaaa.... masa tu tak sabar2 nak suruh jam cepat bergerak. nak dating lunch le katakannnn... muwahhaha... so, obek sampai je saya melompat la masok kereta dia. pegi makan kat ayam penyet. owhh...macam tu rupanya rupa paras ayam penyet yang orang dok sebut2 tu. rasa?? boleh la tahannn... tapi pedasssssss.. saya siap nangis2 kuar air mata makan benda tu. order jugak dengan gado2 dia. pon pedas jugaaa, masyaallahhh... pengsan macam ni. sudahnya tak boleh habis la.. pedas. tapi ayam tudia goreng kosong la boleh la makan. rangup. ok la.. pegi lagi? nanti pikir dulu la...dah le kureng sikit kalo makan2 ayam ni, pedas pulak tu. hehehehhe..sekian. so, sementelaah dapat jumpa obek tu jadinya sessi mengadu2 dan melalak2 telah berlansung. ngadu la konon tensen. chewahhhh... saya dok cerita sampai berbuih mulut obek biasa la.. jawapan standard dia.. yeee... yeee.. yeee.. lain takde. uuwwaaaaa... dia tu semua yee je kalo saya tanya. geram pulak. anyway. miss you obek. lepas makan, balik opis la. melalak lagi. haihhh... obek balik kejap je coz ada koje kat ptjya, then kene pergi seremban balik. hari ni.. lepas jumaat kene pi cameron pulak. entah sempat jumpa ke tak kang taktau la. ada kesempatan jumpa la. kalo takde, saya pelok nezha je la.
~~
owhh..cakap pasal nezha ni.. ya tuhan.. betol2 menguji kesabaran betol la. semlam, saya balik, masok2 je rumah sekali tengok speaker peti tv udah jatuh tergolek kat lantai. mau saya tak menjerit!! risau la.. kalo benda tu pecah takpe,.. ni kalo ditimpanya kaki ke tangan ke perot ke lupa patah sapa nak jawab??? sayaaaaa jugak yang melalak2 kang. saya panggiil nezha dia diam je. baring. cek2 tangan kaki semua suruh dia jalan, nampak ok je boleh jalan. ok.. kemungkinan kaki or tangan patah takde. selamat. malam dok golek2 garu perut dia baru terasa kat perut luka. haaaa.. hambekkkk.. saya le yang gelabah. agaknya kene bucu speaker tu ke apa ke kan, benda tu tinggi, jatuh atas dia ke apa ke entah le apa ceritanya dia kat rumah tu. sapu minyak gamat. dia diam je. ye la diamm...sendiri salah. mujur saya tak tambah dengan cubit-cubitan, senggol-senggolan. sabar je la. pato le diam je dari saya balik. elok je duduk diam. kalo tak tu menggelejattttttttt... aduhh..macam2 la nezha ni. harap2 cepat sembuh luka tu. tolong jangan bagi saya susah hati pleaseeee.. i love you nezha.
~~
esok sabtu. ingat nak bangun lambat. hehehehe.. every week pon bercita2 nak bangun lambat. tapi takde la tu. tengok la camne. esok punya schedule, pagi nak pi hantar baju kat dobi, kemas rumah sikit, nak beli barang sikit. tu je la. pas tu nak balik rumah ma. kat rumah ma nak masak apa ye? teringin puding roti la. nanti nak surf resepi la. harap2 menjadi. kalo saya buat nanti saya boh gambar kat sini. tahan je la mata tengok puding roti hangit nanti je. kalo jadi la.
~~
apa lagi nak tulis? owhhh.. hari ni harga gula petrol gas semua naik. apsal dia naik 1.90 ha? saya suruh naik kasi genap 2.00. apa la.. kan senang tak yah pulang baki seposen. kang cashier takde duit kecik kang dia takmau pulak pulangkan seposen kat saya. kang saya gaduh lagi dengan cashier tu kang. ini boleh memudaratkan pikiran nih. naik la..naik la.. naik la lagi. saya suka je. satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu malaysiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu malaysiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... satuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu malaysiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
~~





saya lapar le pulak ni. tingin makan spageti, tingin makan rojak, tingin makan capati. haihh... kalo time nak balik rumah ma je mula la orang menerawang carik2 menu makanan. sabar je la.
~~
bab office.. aduhhh.. political war zone betol. lantak korangla. nak nama? amikkkk... nak pangkat? amikkkk... nak glamer? amikkkk.. saya diam2 je dah la. malas nak layan. sebok je nak amik tau hal koje orang, sampai koje saya pulak dia nak take over, woi..sedar diri sikit, ko punya keje atas table tu melambak2.. lansong tak filing saya tengok, masih ada kesempatan nak menyebok hal orang. pelik betol la kaki bodek jenis macam ni.
~~
apa lagi nak cerita nih? takde idea dah. tak lama lagi nak ramadhan dah. dah bersedia ke? sedia dari segi rohani, jasmani, rihana, rohana dan rogayah? hwuahahhahaa.. persiapkan diri je la ye. tak pikir lagi persiapan raya. apa pon takde. malas la. biasa saya semua last minit punya agenda je.
~~
take good care... have a nice weekend... wish all the best to al of us.
~~
i love you obek..(rindu kat obek...keje rajin ye)
i love you nezha..(jangan la panjat2 lagi please... tido je la ye)
i love all of you..(jangan nakal2)

4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

betol lah leeya.
semua pon naik
harga gula ngan miyakkkkkkkkk keteeeeeeeeeeee naikkkkkkk.
aduh..jgn sampai saya naik hantu sudaaa...semua nantie saya telan.'
huh!

ala budak bucuk tue luka ker?
siannya dia.
hope cepat sembuh.
jgn wisau2 yerk.
minggu nie obek takde yerk.
siann lagie kali ke-2.
ehehh.

~dARlee zURiS~ said...

dah jumpa buah hati pengarang jantung,mood dah ok lah ek?hehee..

aloloo..ciannye mamat tu
cepat baik ye nezha.pastu panjat lagi ;P

yeahhh..pasnie siap sedialah tuk berdepan dgn harga2 barang dan makanan yg mencanak naik!

meowwmania said...

wahh obek bg surprise yer..behnye..

sian kat nezha bek x pape, tp kucin ni mmg bijak kan..dorang klau dah buat silap elok je perangai tuh, muka pon control je muka kesian kalau tidakkk tok sah citer la prangai memasing hehh!

saya said...

pinkie/zuris/meow--biorkan la.dunia sekarang ni dunia materialistik...