mari mencari....

Google
 

Thursday, July 8, 2010

spain menang malam tadi..so?...



hello...
ok..spain menang pagi buta tadi. so?? hehehhee... whatever la.. yang penting semangat kesukanan tu. very last minutes goal. memang me-demotivate-kan german betol. api permainan malam tadi memang best la. 2-2 ponkuat. near miss goal memang le banyak. thanks to penjaga gol yang sangat2 terror. hehehhee... kalo letak acha kat pintu goal tu kompom 28-29 jaringan gol. hehehe..tak pasal2 nezha lak nak jadi goal keeper ye. sayanggggg dia. anyway..saya ok je. kita tunggu final....
~~
belom apa2 dah cerita bola. dah jadi blog ulasan sukan pulak. ok.. back to normal thingy. pagi tadi call obek coz dia inform suruh kejutkan dia nak kepe pi attend meeting pagi ni. call punya call, orang tua tu pon jawab. sian kat dia. malam tadi koje sampai pukul 3am. kebelakangan ni memang buzy betol. hari ni lepas lunchnak pergi cameron katanya. uwwaa...tak dapat jumpa obek pon. dah berapa hari dah tak jumpa. dapat jumpa kejap jadi la nak tengok janggut kambing dia tu. hehehehe.. dah le nak kene outstation lama. rindu obek.. takpe la.. pi la keje. pi keje elok2 ye obek.
~~
nezha?? biasa la mamat tu. tukang sebok 24jam. masa tengok bola malam tadi dia pon tengok jugak, tapi tengok kejap je, pas tu dia tido. tido polok yooo.. takde maknanya dia nak tido malam sensorang. pagi tadi saya dah bf oat. dia pon sebok nak jugak. banyak juga di makan sesudu penuh tu. hishh..takot saya. takot dia sakit perot. kalo dia sakit perot kang yang hazab saya la. buatnya mencicir kat mana2 udah jadi satu koje. dia tu apa bagi pon semuanya nak je. haihhh... sabar je la. apa pon, sayang nezha sangat2.
~~
ok.. hari ni si kaki kipas terjungkit2 dtg koje. hahahahha... memekak je. bos takde dia pon berjoget la. haih..lantak kau la. yang pentingnya..meluat. ehhh... diaorang kat opis ni suka macam gossip2 tau. dudukkat penjuru sana the sembang dengan very low tone, tapi celah mak bedah. which is mendatangkan rasa tak senang hati bagi kami2 yangjoint the group. plus, tindakan macam tu boleh mendatangkan curiga. ye la. apa korang rasa kalo nampak orang dok sembang senyap2 cotcetcotcet? haihh...sedar la woi..zaman dah berubah ni. perlu ke lagi nak cerita2 celah bedah tu. tak elokla. ubah la tabiat tu. disebabkan orang2 macam ni la nanti banyak fitnah boleh berlaku. pas tu suka suki tok nenek dia nak gossip2 kitaorang yang bujang2 ni antara satu sama lain. wth????? jangan sampai saya bersuara. ni la masalahnya kalo koje dega orang2 kita. mentaliti macam makcik2 kampong. keje dengan orang bukan kita pon ada gak isu tapi tak le seterok ni. work is no. 1 priority. ni takkkkkkk..... gossip is no.1. bab kaki bodek terjungki2 tu yang tak larat tu. worst!!! kat sini saya senyap je. macam biasa la. saya mana ada cakap2 dengan orang. kat opis lama pon saya memang macam ni. kat mana2 pon saya memang kurang bercakap. cuma dengan obek dan kat rumah ma je saya bercakap2. tang tu tak boleh berhenti pulak bercakap. hahahhahaha.....
~~
malam tadi makan megi goreng. takde makanan la. dah la balik semalam hujan lebat yooo... ingat nak juga singgah kedai beli roti. tapi sebab hujan malas le pulak, so balik je la terus. dah siap kemas2 semua, korek almari tengok ada megi. but malas la kan nak makan macam tu sebab nanti kompom sakit perot cery bery muntah semua. so, buat la megi goreng. jumpa cendawan 1 tin. wokeh..kita buatkan cendawan tu jadi rencahnya. jadi la. tungtangtungtang, siapppp... sedap juga. hehheheheheee.....
~~
tengok tv kejap, lepas tu dalam pukul 930pm tido dah. mesti la.. kene kumpul tenaga kan sebab nak bangun pukul 2am nak tengok bola. hehehhehee....
~~
hari ni bad hair day la. entah la kenapa. sikat bagai nak rak pon still tunggang langgang lagi. dah boh minyak, dah bagi cekak pon tak ok gak. bila ikat rasa macam lain pulak. haihh... agaknya rambut pon naik stress.
~~
teringin roti jala la. cicah kari ayam boh ubi kentang.
~~
rindu obek ni.... camne ni??? uwwaaa.. pepagi dah melalak.
~~
ok..soalan hari ni.. kenapa saya cepat je nak nangis? ciwek. sila jawab.
~~
i love you obek... (miss you so much)
i love you nezha...(tido tau)
i love all of you...(pegi la buat koje, jangan gossip2)

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

nak g cameroon jumpa obek lah.lalaaaa ;P

hehee..camtu lah peel makcik2 nie
tak habis2 ngan gosip nya.nyampah gak.hoh.kain sdri pun tak terjaga,nak jaga kain org lak.

Misz Pinkie Winkie said...

tuelah..germany kalah.
tensen sungguh la.
gerammmmm....padahal tak bangun pon tengok..sbb terlajak tido...nak tunggu mata tak bleh nak tongkat dah..
tido..terus hanyut...bangun2 dah kol 6...bukak tv..dah takde apa.(ada hatie nak bukak tv jugak) hahhha

alo..siannya windu obek yerk.
kuat nnagis? nie mestie jenis pattern bawah mata bengkak..takpon kecik2 dulu tak puas nangis..
dah besar balas dendam plak nangis.
hehhhhee

Ummi said...

si sotong kurita tu pandai sungguh dalam bab ramalan ni

ramalanya semua benar belaka :)

ummi tak masuk group mak cik yang sok sek sok sek

meowwmania said...

alolo ciannya menanggung windu, sabo yerk...tp kalau x sabo g ajak nezha pegi cameron wat suprise kat obek musti dia suke huhu..

p/s: kem salam terakhir kat mokcik2 yg potpetpotpet tu yer ahaks~

saya said...

zuris--tu la..kain dia sendiri koyak rabak ada hati nak jaga kain orang. benci...

pinkie--apa kes bukak tv pukul 6 tgk bola?? udah habis daa. hahaha...

ummi--saya pon tak joint la group2 macam tu. tak kuasa nak melayan. tak suka.

meow--hhee..takpe la. jangan kaco orang nak buat koje.