mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 27, 2010

tarikh yang mesti diingat selalu... 27hb julai...



hello...
apa nak cerita hari ni? macam2lah kejadiannya. ada yang happy, ada yang sedih, ada yang bengang. biasa la.. nama pon khidupan. ni ap ahal nak emosi2 pepagi ni kan. ak sesuai lah. hehehhee...
~~
pagi ni kuar keje lambat sikit. sikit je la tapi yang sikit tu telah memberi impak yang besar kepada struktur perjalanan ke tempat kerja. hahahhaa.. ayat pembaca berita tu babe. anyway, tapi memang ye pon kan, kao korang biasa keluar rumah pukul 745am, mesti kena kuar 745am juga. cuba kuar 750am, alamat la jawabnya. kompom jadi lambat sampai opis. tu kalo saya la, kalo korang tak tau le kan. ada orang opis dengan rumah dekat je. jalan kaki pon boleh sampai. kalo saya nak pergi opis jalan kaki tu boleh jugak, tapi kene kuar rumah pukul 5am le jawabnya. hahahhaa...
~~
cerita pasal tempat kerja.. mmm.. malas nak cerita lagi la. sampa bila2 pin tetap lah macam ni bosan. ni dah nak raya puasa ni, masing2 pon bawak jualan la. dengan expectation kita akan beli juga barang dia. wth???? sukati la nak beli ke tak. nak main paksa2 pulak. tak hingin la nak beli barang dari korang. kat luar tu pon belambak2 lagi orang jual kuihkek bagai. bab bodek jangan cerita la.. malas le nak cakap. lantak le situ.
~~
bab nezha... biasa je dia tu. main2 lompat2 menggelejat2 je. semaam entah le dia dapat mana habis pen kertas semua berterabur kat lantai. saya pon tak ingat mana saya letak pen2 kertas sampai dia boleh dapat. saya tanya acha buat apa kat rumah? belajar abc ke? hehehhee.. menyahut pulak tu.. nyawwwwwwww katanya. sabar je la. kalo belajar betol takpe, ni menyepah2 rumah. i love you nezha... sepah la lagi, saya suka je rumah sepah2 ni. takpe, sepah lagi, dan lagi, dan lagi dan lagi.... grrr....
~~
bab obek... HAPPY BIRTHDAY TO YOU OBEK... hehehehhe.. saya pulak jadi lupa betol. mujur dah siap letak reminder kat hp. malam tadi dah tido sekali tu dengar la bunyik hp. tapi bunyik lain macam lak lagunya. tengok2 juga ada call ke? bila lak saya tukar ringging tone tu kan.. heran2.. tu tido balik. kejap tu bunyik lagi. pas tu bila bunyik baru la tengok dan barulah teringat. wahhhhh.. melompat2 le saya. boleh pulak lupa. cuba kalo birthday sendiri, lagi sebulan nak sampai date dah memekak2 kat tinga obek bagi ingat. hahahhaha... so, cepat2 call obek. dia dah tido dah. hehehe.. wishirthday semua, borak2 kejap. tanya dia nak apa as birthday gift, dia kata takmau apa2 lah. wahhhhh.. bagus betol nih. saya kata nanti saya belanja makan kat shogun je la ye. dia kata ok je la. hahahhahah,,.end up saya pulak yang mintak dia belikan something. chehhh... sesuatu tau. orang lain punya birthday orang lain yang dapat hadiah. boleh gitu? boleh aje... hehehhehe.. so, to my beloved obek, happy birthday to you. yang ke berapa? opssss... yang ke 21 katanya. sabar je la. perasan pulak orang tua tu. saya doakan obek panjangumur, murah rezeki, diberikan kesihatan yang baik, aman makmur kehidupan, kerjaya maju, dibuka segala pintu kebaikan untuk obek dan ingat tuhan selalu. oby sayang obek. hehehehhe.. i love you obek.. happy birthday to you....







ok la... tu je nak ceritahari ni. nanti sambong lagi. nak buat keje sambil tengok tikus2 ni menari2 dangdut. hahahhaha...wassalam...
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

7 comments:

Ummi said...

happy birthday to obek hehehehe

puasa dah nak dekat, raya belum lagi tapi dah ada orang tanya nak beli biskut raya ke tak?

pening nak cakap tapi yang pastinya tak nak beli sebab entahlah..... tak berkenan :)

Misz Pinkie Winkie said...

hapi besday obek.
mama bulus dapat blanja kat shogun.
nezha dapat apa?
nantie belikan nezha loceng leher bebanyak yerk.
nezha cepat cakap hepi besday kat papa bulus.
hehhehe

meowwmania said...

eh b'day i 26 july lar...cam ada chemistry je ngan obek hahahahah

nezha, wahh blaja abc yer...kelas gitu! ;)

Hazelsyd said...

happy birthdayyyy obek!
sayanggg kamu! hishhh tu meant for nezha lah! haha :P

~dARlee zURiS~ said...

hepi belated besday obek!!!
buat kek tak kasi tak obek?
;)

meowwmania said...

anda telah ditag!

http://meowwmania.blogspot.com/2010/07/tag-huruf-awalan-saya-m.html

saya said...

amboi.... meriah ye sorang2 bagi birthday wish kat obek. kalo orang tua tu tau harus kembang kuncup tu. hehehhe.. apa pon, thank you semua....