mari mencari....

Google
 

Friday, August 13, 2010

03 Ramadhan 1431... perot ok sikit dah..


hello...
eh, eh..nezha, apsal hidong kembang2 tu? nak uk-uk ke? hehehehe... kembag le pulak hidong kau tu kan.kalo tak tu kuncup je tenggelam nak kene korek2 baru jumpa hidong. apa pon, style mata stim tetap maintain. trademark tu. nampak macam gumok lak kadang2 nezha ni. kadang macam slim je. hahahhaha... geram betol tengok dia ni. rasa nak cubit2 je. malam2 kena pelok kuat sampai dia menjerit2. hahahhaa... geram. love you nezha..
~~
apa nak cerita ye? owh..cerita semalam la. kan kena cerry berry tu. sampai ke petang ye. ada la 6 kali pergi buat lawatan berjumpa 'mr. tan' tu. geram betol. rasa nak melepek je dah. tapi tahan je la kan. kata dugaan dibulan ramadhan. terima je la. petang balik macam biasa. jalan jem2 lite je la pulak so sampai rumah cepat. ingat nak pergi kedai nak beli makanan budak2 tu tapi macam tak sempat pulak. haihh.. malas betol nak menyinggah mana2 kalo time balik. nak isi minyak pon malas. pagi ni baru terhegeh2 nak pi isi minyak.
~~
semalam dah pesan kat obek jangan beli laok yang ntah hapa2. tak bermakan la. kuih pon takmau banyak2 tak habis makan. membazir je. jawabnya, ye lahhhh..sekali tiba makanan tu dia.. semalam obek beli sambal ikan termenung. sedap gak tapidia boh buah belimbing lah. bukan belimbing buluhyang kecik2 tu tapi buah belimbing yang bentuk star. entah apa le motifnya. nak ganti asam keping agaknya. ahh..takpe la. then obek beli kari daging, dan sotong. air teh bunga. kuih popia goreng, tepong gomak & murtabak. tengok, tengokkk... orang dha cakap jangan beli banyak2 tak bermakan lagi dibelinya banyak macamtu. ya tuhan. sabar je la. malas le nak bising2. terima je la. makan tak makan lain cerita. kang orang tua tu merajuk kang tak maunya dia belikan lagi juadah berbuka baru nganga. hehehhee... sayang obek. hari ni okey pulak. belom ada apa2 komplen sengal dari dia. hahahhaa.. dah kuat sikit le tu kot. dah 2 hari dah biasa le tu tak le lemau lagi. malam tengok tv cerita 999. ahhhhh.. takde isu lain. bosan. lepas tu tengok cerita apa ntah. lupa dah. disebabkan takde cerita best say apon pi potong2 bawangdenga kacang buncins sebab dah plan nak buat nasi goreng untuk sahur tu karang. sementara saya dok potong2 bahan tu, nezha pon menyelit jugak. sebok dok panjat2 meja pulak dia. haihhh..... lepas siap2 semua simpan dalam peti ais, lepas tu tido. tertido depan tv. sedar2 nezha dok garu kepala. haihhh..dia nak masok bilik le tu. ngada betol. so bangun tido kat bilik.
~~
pukul 4am alarm bunyik. bangun sahur le kan. tak banyak koje dah sebab dah potong bahan2 tu semua kan. masak air baut air milo suam & minum air suam. lepas tu goreng nasi. nezha ada teman kat dapor. dia duduk kat kerusi dia la. lepas tu goreng telor dadar dan goreng sotong ring tu. siap2 semua call mereka2 yang patot untuk dikejutkan bangun sahur. kalo call obek, kalo tak cukup 100 kali dila memang tak sah jawabnya. sabor je la. lepas tu apa lagi.. makan sahor la..... ni pic sahur saya tadi. eh... ada la seorang peminat tegar tu -----> mwuahhahahhaa.. dia tanya saya kenapa tunjuk pic sahur je kenapa takde pic berbuka. sebabnya... kalo berbuka tu bukannya best pon. lagipon tulaok beli. ni buat sendiri, kena la amik pic effort diri sendiri. hahahhaha.... tapi kalo saya buka kat luar if saya tak termalu saya snap pic jugak ye. harap2 la. kalo kuar dengan obek nak amik pic makanan obek tak bagi. dia kata nak buat apa, malu la orang tengok amik2 pic makanan. haihhhh...lagi le say abertambah segan nak snap pic. tapi takpe.. kalo saya ada buka luar saya amik pic ye. kalo buka kat rumah ni takbest la. melainkan kalo buka kat rumah ma. hehehehe...


sahur hari ni : nasi goreng letak kacang buncis, telor dadar, sotong ring, milo & air suam, jajan sotong kering dan popia kecik lagi. nyum2...
~~
nasi goreng sedap, tapi termasi le pulak. haihhh... tapi still boleh makan la. tak le masin macam cerita bujang lapok tu kan. hahahhaha.... lepas makan tengok tv. sebab tu saya suka sahur awal. sebab saya nak lepak2 tengok tv sambil kunyah2 jajan. banyak sikit masa nak makan dengan senang hati. kalo terlambat tu rasa macam kelam kabut je. tengok cerita apa ntah. cerita hantu bawak kereta lumba. hahahahhaa... elok2 paotnya seram terus jadi kelakar. dah mati tu mati je la.. nak jadi hantu tu ni tak, ko seret sekali kereta ko tu terpaksa jadi hantu jugak ikut ko. aduhhhh... nama pon cerita, layan je la. tengok yang tv3 cerita ramadhan tu. aiseyy..still lupa tajuknya. selang seli tengok geng surau. kelakar ok cerita tu. pas tu selang seli tengok qalesya. haiahhh.. suka2 hati je la tukar2 channel. hari ni tadi lepas sahur ada tido kejap. pukul 6am sampai 630am. lepas tu bangun, siap2 pergi keje.
~~
jalan tak berapa jem. cuma nak kuar area rumah tu yang jem. mencikkkkk.... pi isi minyak kereta sebelom sampai office. hari ni kat office harap2 macam biasa je la.
~~
apa lagi nak cerita ni? takde cerita dah. perot macam ok macam tak ok. kejap macam rasa nak buat lawatan ke belakang, kejap macam rasa lapang. haihh.. perot pon tengah takde mood agaknya dia. hehehhe... esok weekend kan. korang mesti dah banyak perancangan tu. nak berbuka kat rumah parents la, nak buka kat luar la. macam2 le tu kan. saya esok balik rumah ma. harap semua ok.
~~
ok lah.. nanti sambong lagi. selamat hari jumaat...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

4 comments:

meowwmania said...

suke benor nak post entri makanan di siang2 bulan ramadhon ni taw, kijam!

masak masin?? hahh tak lama la tuh nak makan nasik minyak pulak ngeee~~

nezha idong kembang, i luv u!!

~dARlee zURiS~ said...

yelah.org tua2 kata..nak kawen lah tak lama g tu
yeahhhh!!!

obek rambang mata lah tu pergi bazar
tu mesti kalau boleh,satu bazar nak diborongnya ek?
;P

sesemut said...

leeyaa... smsp... ring any bell?

MOKCIK AZWA said...

Sebab you kata hidong nezha kembang kempis...akak pun tertengok la gambar nezha tu...nak gelak pula rasanya hehe..ade2 ajer la tuan ko tu nezha

A'a betoi tu mana gambo berbuka? asyik sahur jer...hahaha...