mari mencari....

Google
 

Wednesday, August 11, 2010

1st ramadhan 1431...


hello...
haaaa.. jangan nak kutuk2 muka budak comot tu tengah tak hensem, tengah masam taik mata berketol2. sabar je la. bulan pose ni jangan kutuk2. puji2 dia comel cute takpe. dah tu puji sekali mummy dia ni, lagi double triple cute wa cakap lu... hehehehe.... nezha standard la..kalo amik gambar muka serius je.. macam muka komander askar. takde senyum2 nay dia tu. heran sungguh la. masam pon tetap la sayang jugak...
~~
anyway.. hari ni 1st ramadhan. camne? ok? relax.. masih awal lagi. semalam saya sakit perot kembong dari siang sampai le ke pagi ni masih ada terasa2 lagi. aduhhh..sakit la. tak selesa. entah le apa kenanya. dah makan ubat, dah minum air suam panas pon tak jalan jugak. tapi pagi ni dah surut la.. moga2 sihat sampai petangla hendaknya. saya ni memang la.. kalo sakitperot memang lama baru nak settle. takpe.. sabar je la.
~~
semalam balik macam biasa. balik kemas rumah sikit. alahai.. malas betol la rasanya. kalo le takyah kemas2 rumahkan bagus. sebelom balik, singgah kedai dulu. nak beli roti la katakan. dah tu beli le roti, then beli susu, then beli apa ntah lagi. owh..beli oat. mana tau nanti bila2 masa tak tersempat nak sahur ke terlambat ke dah ada bendanya. lepas beli2, saya pon balik. lepas mandi semua tengok tv. kononnya takmau makan dinner. sebab perot tak sedap tu kan. tapi lama2 tenung2 roti tu nampak macam sedap le pulak. hahahahhaa.... apa la..tengok roti gardenia kosong pon nampak sedap ke. so, goreng le telor sebijik then makan dengan roti. minum air soya bean sekotak. kenyang. yahuuuuu...lepas tu dok terpikir nak sahur apa. pikir masak nasi le. so, masak nasik. lepas je nasi masak, terus tidor. penat ngantok la pulak.
~~
so pagi ni bangun pukul 4am nak sahur. macam takde mood lak nak makan nasi yang dah dimasak tu. alalallalala... call ma 2 kali tak berjawab. nak kejut dia bangun sahur. teringat beli roti tu nak buat roti telor. so, buat la 2 keping. nampak pulak wedges dalam fridge, gorengjuga beberapa ketol. dah kejap tengah goreng2 tu ma return call balik. rupanya ma sembahyang le.. sebab tu tak jawab call. hehehehe.. ma tanya makan sahur apa? saya jawab makan roti telor dengan wedges. ma kata makan la nasi.. nanti sakit perot lagi. mmm..ye la.. dengar cakap ma ye. makan juga nasi sikit. lagipon sayang la nasi dah masak dari malam tadi tu kan. so ada balance tu boleh buat nasi goreng untuk sahur esok pulak. jangan membazir. buat air milo, air suam mesti sejug. sebab kena minum banyak kononnya. nafsu semata2. hahahhaha.... so ni le sahur saya pagi tadi.


milo, air suam, roti telor, wedges. nasi takde dalam pic. sebab kendian baru lak makan nasi sikit. sejemput jangan tak kempunan orang kata.


sambil makan sambil tengok tv. takde cerita menarik le. saya tengok kbs world. boleh le layan sikit. cerita qalesya tahun ni pon dah mula. hehehhe.. mesti tengok. suka je tengok cerita tu. harap2 menarik le plot untuk tahun ni. takmau le merapu2 pulak. imsak dalam pukul 540am kan.. haa.. tengok jam dah dekat2 nak 530am tu saya minum lagi. kata haus tengok tv. hah?? bolehke gitu? boleh aje. hahahha....lepas tu tido kejap. pukul 630am baru bangun lagi siap2 pergi kerja.
~~
kejut obek pukul 5am tu suruh dia sahur. haihhh... jawabnya ye... yee... yeee... entah bangun ke tak. degil betol. tapi sian la dia penat. dia keje kat seremban semalam. pukul 11pm lebih baru sampai rumah kl ni. semalam tu dia tanya gak kat saya dia nak sahur apa. saya kata beli je roti krim tu senang. sumbat2 je masok mulut. janji sahur. air minum je air kotak milo ke kalo malas nak masak air panas. every 20minit saya call dia kejut bagi dia bangun. kalo tak tu..alamat lebor la.. jawabnya sahur pukul 7am. jangan dibuatttttt... tu pagi2 tadi pukul 7am dia call.. dia tanya.. soalannya.. oby.. hari ni pegi keje takyah bawak roko ye? hah?? bawak2 jangan tak bawak. pagi2 dah nak menyakat saya. merasa le hari ni lembek pegi keje tak mendapat rokok. hahhahahhaa... dahtu siap tanya lagi nak buka apa hari ni. ya tuhannnn.... awal suboh lagi dah tanya nak buka apa. bior betol orang tua ni. hehehhe..takde la..dia nak buat persediaan. kan tugas wajib dia untuk belikan makanan berbuka untuk saya. saya kata takpe la.. belom dapat ilham lagi. kejap2 lagi dah pukul 4pm kang dapat le ilham menu menderu2. obek..obek.. suka menyakat saya tau dia tu. hehehhehee...
~~
nezha pagi tadi saya sahur dia pon menyebok jugak. layan je la. macam la dia tu puasa beno. geram betol. pagi tadi dok golek2 takmau bangun pulak. dok depan pintu tak bagi saya kuar. haihhh.... ikut hati memang takmau pegi keje dah nezha oiiiii.. tapi apakan daya.. kena keje la nak beli makanan nezha kan? nak beli vitamin nezha kan? nak beli snack nezha kan?? haaaa... tepi2..saya nak pegi keje. nanti petang jumpa. pelok2 cium2 budak busuk tu then pegi keja.
~~
ok la.. banyak lak bebel hari ni. apa pon.. selamat berpuasa untuk semua. dah boleh start bayar zakat fitrah. mujur kucing belaan tanggungan tak kena zakat, kalo takk. masakkkkkkkkk.....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

tak sahur pun pagi tadi
sedap tido peluk kysh lagi.hehee..

selamat berpuasa leeya!

Misz Pinkie Winkie said...

lin tak pernah sahur.
giler malas kan.
tapie kalo balik kg, kena paksa bersahur.

leeya sahur pagi tadie ala-ala wastern, nezha plak sahur apa?
hehheh.

meowwmania said...

standard la kan budak2 nih, org sahur dia pon sibok nak sahur tapi kang jap lg kul 7 dah mencekik lg haihh..

salam ramadhan dan selamat berpuasa :)

MOKCIK AZWA said...

Salam Ramadhan..

alahai sayang oiii...patut la rasa lama tak nampak you update...terhilang pulak link you dari belog ai tu...huhu...mintak izin mokcik linkkan semula... salam..salam... :)

saya said...

zuris--wahh..tido pelok2 ye.. best laaa...

pinkie--apsal tak sahur.. bangun la..

meow--budak2 tu memang.. kalo boleh nak makan je 25jam sehari

mokcik--aduh..sampainya hatimu.. menghilangkan link-ku. hahahaha.. link2 jangan tak link..