mari mencari....

Google
 

Monday, August 2, 2010

cerita pasal weekend la.. apa lagi...


hello..
apa khabar? saya biasa je. ada yang happy, ada yang sengal. anyway.. camne weekend? hapa semua ok2 je ye.
~~~
nak cerita apa? kalo hari isnin mesti buat summary weekend kan. hehhehee... layan je la..
~~
sabtu, 31/07/2010 :
balik rumah ma awal sikit sebab ma nak pegi mana ntah suruh bawak dia. ye je la... sapa lagi nak bawak dia kan. dia nak jumpa orang la. orang tua biasa la.. kalo dah bersembang tu kang tak boleg nak berenti cotcetcotcet.. aduhh..sabar je la. anyway.. lepas dia dah sembang tu kitaorang pi jalan2 la. pegi farmasi beli susu ma, lepas tu beli koyok la untuk opah pulak. hehehe.. sampai kat farmasi buat lak kad warga emas. haihh... macam2 la. seperti biasa, guardian tu memang tak change 5 sen ye? ke memang sengaja je buat macam tu nak untung lebih. puiiii....ni dah 2 guardian yang berlainan saya pergi macam tu gak peelnya. benci. lepas tupi beli kfc pulak. untu opah dia tingin katanya. wahhhh.... order sajor.. lepas tu pi beli nasi beiani pulak. tu ma pulak yang tingin. beli, beli jangan tak beli. saya punya takde beli apa pon. saya beli pewarna hijau dengan perisa pandan. entah le nak buat apa benda tu. hahahahhahaa.... kononya nak buat kuih le tu... lepas beli2 semua, pon dah pukul 3pm++. balik rumah. ingat nak tido sekali tak jadi da.. bantai tengok tv sampai mata kelat. penat betol. malam makan megi je. nasi beriani tu ada tapi macam tak tingin pula. takpe la... lama dah tak makan megi. akibatya.. tengah2 malam bangun cery bery. hambekkk.. dah kata dah tak tahan makan megi nak jugak. biorkan situ.
~~
ahad, 01/08/2010
bangun macam biasa la. malas yang teramat2 sangat. breakfast pon tak buat. malas betol. liat tulang. tapi ingat nak buat juga nasi goreng breakfast untuk opah sekali ma kata takyah. opah nak makan roti sajor. bagusss.. so dari tengah dok pilih2 bawang tu terus takyah tengok dah. hahah.. duduk depan tengok tv. pukul 10am, pi hantar ma pergi marhaban. biasa la kan weekend2 mesti ada kenduri. lepas hantar ma tu saya pon balik. tengok dapor aduhai malasnya.... jenguk peti ais tengok ikanbanyak. memang malas sangat2 nak masak tu. ma kata pon takyah masak la.. nanti untuk opah biar ma masak. alahai..tak sampai hati pulak. ma dah penat pegi marhaban kang balik nk masak2 pulak untuk opah. takape la..saya masak juga. masak yang paling senang didunia. masak asam rebus kunyit ikan kembong dengan goreng telor dadar. hwuahahhahaha....jadi la ye opah, ada kuah, ada ikan, ada telor. tapi bila dah start masak tu angin rajin sudah mari lorr.. belek2 buu resepi nampak resepi bengkang tepung gandum. check2 bahan, semua ada. kebetulan tu kan dah beli pewarna hijau tu kan. apa lagi.. amik barang semua sukat2 then buat la. jadi tak jadi belakang cerita, janji buat dulu. excited terlebih. sekali jadi yooo.... tapi ada sikit keras la. whuahahhaa.. kata 1st time buat, lain kali kalo buat kena bagi cair sikit kot bancuhannya. mana tau. kat buku tulis macam tu ikut je la. kebetulan birthday ma last week. so, konon2 nak kasi surprise le kat ma. takde birthday kek, tapi dapat birthday bengkang. whuahahhaa... so, sempat masak sebelom ma balik. masak je terus angkat masok dalam bilik, dapor kasi kemas lawo takmo kasi bekas kangma nampak kang kantoi la tak surprise. since the oven tu masih panas, saya bior gitu je la. sekali dah kelam kabut ma call suruh amik dia balik saya lupa nak tutup balik. memang betol2 lupa. ma sampai je rumah, biasa la. dia pusing2 tu dia nampak pintu oven tu terbuka. dia tanya ni masak apa ni? masak ayam ke? takde nampak pon. saya kata alamakk..kantoi betol la. apsal la boleh terlupa nak tutup pintu oven tu tadi. chehhh... saya jawab takde masak apa la.. saje je ingat nak masak tapi tak jadi. hehehhee... lepas tu ma potong buah kasi opah. saya kat bilik kasi touch up bengkang lawo2 and bohlilin. kata birthday... harus le tiup2 lilin gitu. pasang siap2 api then turun jumpa ma bawak bengkang sambil nyanyi 'happy birthday to youuuuuuuuuuu' hehehhee... ma ala2 surprise la kan. bestnyaaaa.... kira menjadi le jugak walopon tak berapa menjadi surprisenya. ma kata oooo.. ni le yang dibuat ye. ma ingat masak ayam tadi. lepas wish2 semua, potong bengkang le. hwuahahaha.. ma kata ok, cuma keras sikit. tu le ma kata lain kali kasi cair sikit. ye la.. lain kalo tu tak tau le bila ma.... hahahha... lupa nak amik pic. macam kelam kabut je. sambut birthday berdua je la. opah tido dah. hahhahaa... jadi la.. to ma.. happy birthday to you.. love you so much (walopon kadang2 gaduh jugak). hahahhaha... peace!
~~
lepas makan2 bengkang, saya pon kemas2 balik la. nak mengerjakan si nezha pulak. mamat tu ok je.. takde apa hal. kemas rumah lebih kurang lepas tu lepak kejap. penat. pukul 4pm macam tu obek datang. yahuuuuu... dating la. tapi pi jumpa almaunah dulu sebab nak amik barang sikit. lepas tu pi dating yahooo.... dating apa. makan tosei je. huhuhu..jadi la. yan penting tu dapat kuar juga. dah lama tak kuar sama. pas tu pusing2 tengok kereta. yeee..tengok kereta. adakah saya bakal naik kereta baru?? takde maknanya nak menambah hutang. saja la..obek nak tengok van untuk kompeni dia. saje nak tengok2 harga. van secondhand je dah. untuk bawak budak2 keje pi site tu kan. i follow je. harga kereta secondhand pon mahal2 sekarang ni. interest 4.65%. tinggi gak tu. entah la.. taktau la saya kalo bab2 kira kereta ni. lepas tu pi sopim. hehehhe.. ni yang pelik ni.. orang lain punya birthday orang lain yang dapat hadiah ni. hwuahahha.. yela..birthday obek saya tak kasi apa pon lagi. bila tanya kat dia nak apa dia kata takyah laaa.. takyah laa.. haa..takyah le jawabnya. bila dia tanya saya nak apa saya jawab le nak macam2. haa.. betol la tu kan. sapa suruh jawab takyah. anyway... beli sikit2 je la. nampak ramai kanak2 kat shoping complex tu saya tanya apsal le ramai budak2.. lupa la.. parents sekarang dah start beli baju raya untuk anak2. beli awal senang tak le penat sangat time bulan puasa nanti. meriah tengok orang beli2 tu. ada 1 ayah ni.. saje je dia nak menyakat anak dia. anak dia kira besar la dalam umur 9 tahun macam tu. member dah pilih baju nak bayar ayah dia kata. ayah mana ada duit.. bayar la sendiri. guna duit belanja. member dah pilih baju terus masam je muka. hahahhaha... ayah dia gelak2 kenakan dia. so cute. mesti la ayah dia cakap macam tu sebab dia amik baju banyak woooo... 1 bakul. anak tunggal agaknya. baju baby2 pon banyak offer. geram2 tengok tambah baju aby girl. aduihhh.. beropol2 la gaun2 cantik.... lepas beli2 semua tu, saya pon balik... tengok tv kejap leps tu tido lorr....
~~
pagi ni kuar terlambat sikit pulak. entahla. tak de mood betol nak pegi keje. baak bekal buah oren & kiwi. ada lebih hari tu so bawak je la. kalo tak kang tak bermakan pulak. beliair mineral 1 botol then roti seketol. owhhh..saya tak minum ye air2 kat opis ni. takmau la. kalo tak terpaksa sangat2 macam depa buat jamuan ke apa ke, kalo tak memang saya bawak bekal air sendiri hari2. tu la ingat semalam nak beli botol air baru. dah pilih2 dah. obek pon dah kasi duit surh bayar tapi pikir2 takyah la. dah nakbulan puasa dah ni tak berapa hari je lagi. nanti le lepas raya baru beli botol air baru punyaa. hahhahaha....
~~
ok la.. apa nak cerita lagi. tu je la kot. bosanla sebab monyet2 dah mula melompat2 nih. see you soon... have a nice monday!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

3 comments:

meowwmania said...

wahhh buat suprise kat mama yer..so suwitt lorr ;)

nezha, len kali amik gmbr tu mata kasi bukak mulut kasi senyum sket boley, asik cenggitu je posenya hahahah

Misz Pinkie Winkie said...

wahh....mestie best kan weekend.
siap wat suprise lagie.
metsie terkejut mama .

saya said...

meow/pinkie--sesekali kasi surprise. hehehe....