mari mencari....

Google
 

Tuesday, August 10, 2010

entry pendek je la..takde idea nak tulis apa..



hello...
dah selasa dah hari ni. malam kang bangun sahur wooo... hehehehe... nanti tahun ni nak snap pic jugak makanan sahur. macam tahun2 lepas. rasanya la ada snap pic. tu kira motivasi tu. alahaii..sahur sorang, makan sorang, basuh pinggan sorang. ngunyap le sorang2 depan tv tu ha. hahahaa.... takpe, takpe.. meriah je. mamat penyebok kan ada.
~~
so, nak cerita apa hari ni? entah la ye. takde apa yang menarik berlaku. anyway, semalam balik macam biasa. singgah pasar malam then beli2 makanan. beli murtabak, beli nasi lemak, air soya bean. beli juga stok telur. kata nak bangun sahur kena la ada benda2 yang nak ditelan. petang kang jangan lupa nak beli roti. lepas beli2 kat pasar malam, balik rumah la. kemas lebih kurang. nezha ok semalam, takde la bersepah sangat rumah. tengaok cerita kungfu kat tv3..taichi ke apa ke tajuknya. layan je la. lepas tu tido.
~~
obek macam biasa. kerja, kerja, kerja. hhehhhee... takpe la..saya ok je la cuma kalo dah lama sangat tak jumpa baru le nak meroyan. tapi ni baru je jumpa ka ahad tu kuar lama, so kira ok la. nak berkepit je 25jam sehari mana le boleh. tak kuasa le.
~~
apa lagi nak cerita ni weh.. takde idea la. nak raya ni macam2 offer la menjelma. darijual perabot, kain baju sampai le ke peralatan rumah. ikut hati semua nak beli kan? sabar.. jangan ikut hati. check dulu duit dalam purse tu. kot ye pon berlebih sangat, jangan sampai membazir. malaysia ni tiap bulan pon ada je sale2 tu. so takde nya rugi kalo tak beli sekali gus sekarang ni.
~~
nak raya je mula la risau. mana nak letak budak2 yang ramai2 tuh. aduhhhh... lama pulak tu cuti kal takat 2 hari boleh lagi biarkan diaorang, letak makanan banyak2 sikit. ni lama wooo.. mula la nak pening2 kepala nih. anyway, nanit le hari tu dah tanya dah 1 kedai ni. dia kata boleh kowtim la untuk 2 sangkar tak le kira per-ekor. hehehehe...tengok la camne nanti. nezha?? huhuhuhu.... ingat tahun ni nak bawak dia balik rumah ma. sebelom ni tak pernah bawk dia balik. bukan apa.. kat rumah ma tu pintu depanbelakang sentiasa je terbuka. bahaya la. grill ada pon grill lobang beso2. huii..ngeri wo..tak dapat saya bayangkan kalo dia terlepas. mati saya!
~~
ok la.. itu je la kot nak cerita. harap semua sihat sejahtera. selamat bangun sahur malam nanti. kunci jam siap2.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..



6 comments:

meowwmania said...

sapa lagik bebudak yg ramai tu? kenal nezha sorang jek

selamat berpuasa! :)

Misz Pinkie Winkie said...

heheh..
bebudak reramai tue yang selalu leeya tolong bagi makan..dia duk luar.
yang king dalam umah nezha jerk sorang.
hehhehhe (jawabkan tuk meow)

lin taun nie antar pada pak tua.
hehheh.
bukan taun ini saja..tiap2 taun pon macam tue.hehheh

Ummi said...

akak letak anak akak si bella tu kat kedai pet shop, satu hari RM5 so bolehlahkan tak mahal sangat :)

selamat berpuasa dan selamat menyambut ramadhan semoga ramadahan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya :)

saya said...

meow--tu budak2 luar tu mengeow 24jam nak makan...hehehehe...

pinkie--ye betol.. 10 markah.

ummi--RM5? wah murahnya..kat sini RM12 sehari lorrr..

sesemut said...

leya, buat cam i buat, i bawak cage dia balik sekali.
kalau x , ish ish mau meraung cari dia macam hari tu.

meowwmania said...

ooo bebudak luar...ye la kan, yg kat luar pon tak smpai ati nak biarkan tak dapat bela dpt bagi makan pon jadilah

smoga murah rezeki kamu :)

p/s: dok berjiran ngan misz pinkie kew huhuu