mari mencari....

Google
 

Tuesday, September 21, 2010

baru ceria entry ada gambor. hahahhaa...


hello...
alololololooo..siannya budak gumuk tu. muka macam la tak larat sangat kan? macam baru lepas kena dera angkat guni beras 50kg kan? sabor je la. ni muka pagi tadi. saya dah siap2 nak pegi keje dia dok baring jugak lagi kat bilik. bila panggil2 senyappp je. ekor je goyang. mata tu dia buat2 kelip2 pulak. konon tido la.. bila panggil, bukak mata pas tu tutup2 balik. aduhaiii.. kelakar pon ada. sampai saya cakap byeeee pon dia baring gak lagi, tapi angkat kepala sikit nak intai saya betol2 dah kuar bilik ke tak. hehehehhe.. so cute. geram la dia ni. bila angkat buat2 badan lembek. ayoyoyoyooo... nak manja2 rupanya. nak pelok2 garu2. sorry la busuk.. dah pagi kene pergi keje la.. malam2 boleh la lepak2 lama. malam tadi dia tido lena. krohh..krohh.. dah pagi pukul 5am tu dia kejut saya. biasa la. sambong tido masok dalam selimut. dengan saya2 sekali la lena balik. pukul 6am baru bangun lagi siap2 apa yang patot. saya mandi dia pi ikut. standardddd.. pintu bilik air tu bukan boleh ditutup kalo tak digaru bagai takmau. pas tu mengeow2 menjerit. chehhh.. terok la budak ni. sayanggggggg kat dia banyak2 mmuuahhhhh....
~~
malam tadi dia nak bergaduh pulak dengan budak abang tu. sabor je la. senyap2 rupanya dia dendam ye. saya kuarkan budak abang dari cage. ye la.. seharian dok dalam cage malam2 saya tengok tv saya kuarkan la dia. bagi dia jalan2. elok je orang tu duduk si nezha datang dengan selamba dengan takde amaran ke apa ke terus lepuk kepala si abang marah2 mengeow sampai kembang2 ekor. terkejut le saya. mujur kepala budak abang tu kan pakai collar tu. kalo takkkkk.. hishhh..jangan kena cakar lagi mata yang sakit tu udah le. sabor je la. bahaya nezha ni.. diam2 ubi. saya marah dia la.. tak le marah kuat2..saya cakap jangan buat abang..dia sakit mata.. sian dia.. macam le dia paham kan..terus dia blah. agaknya dalam hati dah menyumpah2 le tu. hahahhahaa...
~~
apa nak cerita. petang semalam balik macam biasa. orang kan dah kerja semua jadi jalan ada jem la. standard le tu. sampai rumah kemas apa yang patot, then siap2. pukul 8pm obek datang bawak pi makan. perot lapar bukan main. seharian tak makan. eh..tipu la tak makan. makan lunch semalam tapi tak sedap. eeeeeee..... sabar banyak2 ye. so, makan dengan banyaknya dinner tu. obek makan nasi goreng ikan masin, saya makan nasi putih, ikan kembong 3 rasa dengan sotong goreng tepung. tapi dapat makan sikit je sotong tu sebab obek lak pow lelebih. geram betol. ikan tu pedas le pulok. haihhh... kalo tau order je ikan sweet sour, tak le pedas. minum air apa ye.. owh..sirap limau. obek air oren. hehehhee... tengah makan kepala pulak sakit. ni sakit yang stok2 tak boleh tahan rasa nak menjerit je ni. berdenyut2. sampai ke bijik mata sakitnya aduhhhh... obek pi beli panadol then habiskan makan then balik. sampai rumah tengok nezha lak dah tumpahkan makanan. sabar.. sabar... kemas dulu then terus tidor. betol2 sakit kepala.
~~
pagi ni dah ok dah. haihhh.. tu baru sakit kepala. bayangkan kalo orang yang sakit kronik tu kan. lagi la seksa. aduhaiii..siannya. insaf la wehhhh....
~~
sapa yang nak tengok gambar budak abang tu ha? saya banyak kali try snap pic dia tapi dia takot la dengan flash tu. bila snap takde flash gelap le pulak. terkejut2 dia. almaklum..orang tak biasa kena amik gambar. harus le dia terkejut. macam nezha takpe..hari2 pon amik gambar so dah immune dah flash2 ni. hehehehe....saya nak snap gambar mata dia yg dah kering tu. elok. tapi bias ala ada macam taik mata kuar2 tu kan. tu yang kena lap tu. kalo tak nanti berkumpul kat benang jahit tu sakit nanti. harap budak abang cepat sembuh. sakit2 tu pon ada hati nk mengorat kucing betina kat luar. chehhh...



opss... ni bukan budak abang tu.. ni baby tua main helicopter. geram betol. rasa macam membazir je beli heli tu bukan boleh naik pon. main terbang2 gitu je. saya cakap beli la heli yang boleh saya naik tu. boleh pusing2 kl malam2 tengok lampu. hahahhahahaa..... tapi sekarang kan banyak je group yang main2 heli ni kan. lagi besar dari tu pon ada. apa la.. siap kene boh minyak lak macam heli betol. heran.. heran... apa la orang lelaki ni suka beli benda2 macam ni kan. kalo merepair kereta tu. dibelek bagai tak mau. itu ini begitu begini. kita pompuan nikan best. beli yang perlu je, contoh baju kasut henbeg. hahahhaha.. perlu la tu... hari2 mesti mau pakai baju, mesti mau pakai kasut. tu belom lagi tu tengah berminat nak usha2 beli motor beso lak tu. sabor je la. tak serik2 zaman muda dulu dah jatuh moto nak juga beli moto lagi. rasa nak kungfu2 kan dia tu. kungfu ponnnn... i lap u lah! hehehhhe.. layan je la.




haa..ni baru betol gambar budak abang tu. see.. sebelah je mata terbuka. sebelah sudah tutup daaa. hehehhee...dah 2 hari ni jadi degil lak makan ubat. liat bukan main. kalo tak tu elok je ngangakan mulut then gulp..telan. ni dah pandai lak nak leng leng leng tergeleng2. oitt..degil ye.. nanti ko jumpa doktor ko tau la nasib ko. orang risaukan dia kalo antibiotik tu tak habis kanng sakit lagi. hari tu dah tercampak sebijik entah ke mana halanya. rugi dah sebijik. eeeee... geram2.. sabar2...
~~
apa lagi nak cerita ni? lupa la dah. lagu raya still ada kat radio. ehhh.. apa la korang.. bukan saya yang nak buat open house.. saya suruh korang yang buat.. saya pergi makan pree je. hahahhahaa... still nampak orang jual lemang lagi kat tepi2 jalan. suka la suasana macam tu. nanti nak suruh obek beli la. tingin la. sabtu ni ada 2 jemputan. tapi saya tak pergi kot sebab ada hal pulak dengan ma. tau la ma.. dia nak berjalan raya gak tu. huiiii..kalo melayan dia, utara selatan perginya. sabar.. sabar...
~~
ok la.. nanti sambong lagi. haaaa.. kebanyakan blog yang saya pergi ada kena malware ke apa namanya. jangan kata blog orang.. blog saya pon kene. hantu betol. ni sapa yang membawak virus ni. jahat la korang ni.. mencikkkkkkk... so, camne nak prevent? kene install antivirus ke apa ke? uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

6 comments:

meowwmania said...

engat budak abg yg main heli tu ropenya cek abg daa hahaha....bese la laki gitu la ropenya ye dok? layankan ajew...

wahh bdk abg tu handsome la rupanya, phewitttt...mcm demok aje tgk kepala tu pon dah membulat beso huhuu..aunty meow doakan budak abg cepat2 sembuh yerk :)

nezha kamu jgn nakal2..jgn usik bdk abg tu sian kat dier, dgr ckp mama kamu tu yer...cyg nezha bushuk!

MOKCIK AZWA said...

sapa yang dok main heli tu?? obek kerr?? hehehe

ooo...kucing pun pandai liat makan ubat ek...nakal budak abang nie ek...hah makan ubat elok2 ek...supaya cepat sembuh..

Ummi said...

apsal ye ada malware, akak pun tengah tension

tu obek ke? :) hehehehe

Hazelsyd said...

cik saya,

masa u masuk blog i, ada dak masalah malware tu? your blog pon ada? so i visit ni i terjangkit gaks ker?? jangannn..i fobia bab2 virus nih!! hahaha citer la camno yg bila gi blog org len, ada virus tu. ada notification ker apa? my blog takder kan? dah sembur ngan air yassin dah haritu hahaha kiddinggg

Misz Pinkie Winkie said...

hhehhe..
itu obek yerk...wahh dah nampak dah.
budak kepala botak....

budak abg sakit mata.
alolo..kesiannya....cam terok jerk tue.

nezha....bak sinie muker nak tempeleng.
gerammmmm

saya said...

meow/mokcik/ummi/hazel/pinkie--itu le obek saya. hahahhaha.. hitam legam botak. complete package la.