mari mencari....

Google
 

Thursday, September 30, 2010

penat la..hari2 banyak kerja urgent...


hah!!!! macam burung hantu daaa... pungguk merindukan bulan. owh..muka sentiasa serius je..mana pernah senyum budak tu. eh..tapi kan... memang kucing takde senyum2 kan? ke ada? hahahahha....
~~
itu le muka budak busuk tu. standard le kan. dah berapa hari takde gambar dia. ni je yang ada. jadi la kan buat kenang-kenangan. anyway.. 2-3 hari ni saya agak sibuk sikit (banyak). ada je tender masok. tender berebut2 masok, dapatnya idak gak. huhuhuhuhu..itu diluar kawalan saya. itu bos punya keje lobby projek, ye tak? eh..tercerita pasal keje lak. tak syiok la macam ni kan. mari bercerita pasal benda lain.
~~
hari ni khamis. saya pose lagi. bagusss.. dah empat hari la kiranya hari ni. bagus2. semalam kita dating buka pose dengan obek laa. yahuuuuu. bestnya. walopon agak kelam kabut sebab sampai rumah dah 630pm macam tu, nak kena kemas dulu baru nak siap2 kuar kan. tapi saya standby air kotak dah, just in case obek sampai lambat ke atau saya tak sempat siap orang dah azan. sekarang azan cepat. baik korang pose sekarang, cepat bukanya. hahahhaha... esok2 dah lambat 730pm baru azan maghrib lama woo nak kena tunggu. sekarang cepat, 7.09pm dah azan dah. so, kejap tu obek pon sampai. so buka kat luar. buka apa? buka favorite saya le.. sushi. hahahaha.. makan dengan banyak dan lahapnya. semalam lak takde lak ramai orang kat sushi tu, so order2 cepat je sampai. bagus. kalo ramai tu kadang lama kena tunggu. so, makan, makan, makan. lepas makan obek nak pegi beli asam2 le pulak. buat bekal dia dalam kereta untuk gigit2 time jalan jem or time naik cameron tu. pening katanya. ye la tu kot. jalan belit2 pusing tu maunya tak pening. saya pernah pegi 20 tahun dulu tu memang pening la. sampai atas takde nak berjalan2 dah, baring melepek. buang masa betol.
~~
so pergi lah kat kedai orang jual2 asam2 jajan2 tu kan. obek kata mana asam sedap? saya mau la.. loya2. sekali nyonya kedai tu cakap hah?? u ka loya2? apa pasal? bukan u punya bini ke loya2? haihhh...kita lak dikatakan bini loya2. nak kene nyonya nih! obek lak datang le selenge dia, dia jawab haa.. ye la.. dia loya tapi dia sudah transfer itu loya kasi saya. eh, ehh... saya jugak yang kena? ini tidak adil..hahahha..tapi saya bantai gelak je la... bukan senang obek nak melawak sengal tu. dia tu kan pendiam. selalu diammmm je. macam bercakap ikut hidong. geram kadang. hehehehhee...
~~
lepas beli asam, pusing2 kejap then balik la. obek pergi keje pulak. saya dok rumah buat keje jugak. nezha pon buat keje dia juga--->menggigit2 paper dan menggaru2 litter sand sampai terkeluar dari box jawabnya menambahkan kerja saya. dia juga telah berjaya menumpahkan air dengan cara memijak sipi pigggir bekas air dia jadinya bekas tu dah terlungkop. baguss.. syabasss..kanak2 aktif dan sihat memang macam ni. kojenya buat orang tambah koje tak kira siang ke malam ke. ggrrr...sabar...sabar..tengah sabar le ni. kalo tak sabar dah lama kena rota mamat tu. sabar..sabar...
~~
hari ni keje macam biasa la. dapatnya lambat, nak replynya nak cepat2 kejap2 itu gak. bongok betol. diaorang ni apa le yang diorang pikirkan agaknya. arghhhh...





ni pic dia bila ntah, hari isnin lepas rasanya. saya buka nasi putih dengan air kotak teh bunga tu. dia standard la. kalo saya makan dia mesti jadi penunggu hitam kat atas meja tu dengan harapan ada le saya nak bagi dia apa2. hishhh.mana boleh. kang nezha sakit perot berak merata2 kang sayaaaa jugak yang susah. takde..takde..pi makan makanan sendiri. hehehehe...
~~
hari ni obek pi cmrn lagi. huhuhuhu.. petang tak jumpa la agaknya. takpe la.. semalam dah jumpa dah le. owh..spek patah belom pegi hantar kedai lagi. ada le tanya 1 kedai tu, nak repair dia kata kena 300. ahh..baik buat baru. tak kuasa nk buang duit mcm tu je. jadinya sekarang saya guna je la spek patah tu yang ditampal selotep. hahahhaha....nak pegi cek mata kene kasi rest mata minimum 1/2 jam jangan pakai contact lense. kalo saya time lunch pon bila masa nak bukak lens tu. takkank nak drive takde pakai lens/cermin mata? gila!!! lansung tak nampak entah kemana2 peginya kang. nak kene tggu weekend juga la. relax mata dari pagi so boleh suruhobek jemput bawak pi kedai. haaa..macam tu. tapi tu kalo obek ada le this weekend. kalo dia keje jugak sekian le. apsal buat cermin mata mahal ha?? mencik laaaaaaa...
~~
apa lagi nak cerita ni? lupa dah. rasanya tu je la kot. nanti sambong lagi la. bye!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

5 comments:

MOKCIK AZWA said...

hoho..ai pun mencikk la kenapa buat spek ni mahai bebenor ek...spare spek dah patah handle..tunggu la bulan depan baru hantar.

wah..wah makan sushi utk buka ek...best tu...setakat ini baru sekali buka puasa dgn Japanese food...itu pun sebab dibelanja oleh kawan hehehe..

wokay..kerja bagus2...ta ta

Misz Pinkie Winkie said...

hehe..
terubat windu kat budak nezha nie.
ehh silap...dato; nezha.
gaya dah macam dato' besar.
duit berkilo-kilo dalam poket.

meowwmania said...

hahahah...best la citer nezha kali nih, superb!!

nezha ilebiu muahh muahh!

Encik Gorilla said...

mak aih... kucing ke beruang tu...

saya said...

mokcik--tu la. apsal ntah mahal buat spek. mencikk

pinkie--wahh..dato'nezha duit berkepok2. hahahha...

meow--u memang, kalo bab nyokong nezha mmg on je kan.

gorilla--beruang jaian namanya tu. hhhe..