mari mencari....

Google
 

Tuesday, September 7, 2010

perang dingin le pulok... tapi ok dah. hehehhe....


budak muka lebar. manja bukan main, merajuk pon pandai. geram..geramm.. sekarang ada peel baru. kalo kehendak hati dia tak diikut, mula la mengeow2 kuat. suara tu kalo sedap tak pe, ni serak2 garau. whuahahhahaa.... demanding betol sekarang ni. aduhhhhh....
~~
huh.. nak cerita pasal semalam. semalma balik lambat sikit. sebab pergi jumpa orang amik order kuih bahulu. kata nak raya, harus le order gitu gini ye tak? order perisa orginal, perisa pandan dan perisa coklat. dah le hujan. redah le ja. janji jumpa kat tempat lain, tempat lainlak yang ditunggunya. haiyaaa... sabor je la. tapi dah tu jumpa la. tak kisah. tak rasa pon lagi. tggu raya baru rasa. malas nak buka plastik tu kang payah nak seal balik. lepas jumpa terus balik. sebelom tu dah pesan kat obek saya balik lambat so tolongle belikan makanan sebab takot tak sempat. ye la.. dengan jem nya.. dah tu hujan pulak lagi. petang pukul 5pm tu dia dah ckp dia belikan, so ok la. saya pon takde la call2 lagi. so, sampai rumah macam biasa buat rutin harian la. kemas gitu gini semua. masak nasi siap2. kang senang obek hantar laok je dah siap la. kononnya. so tunggu la. tunggu punya tunggu punya tunggu punya tunggu.. tak gak muncul2 orang tua ni. dah tu dah azan. saya hangat hati betol. saya tak call2 dia. saya tau dia mesti tido tu. biorkan. biorkan. saya nak tengok pukul berapa dia nak datang. so semalam dengan hati hangat buka air kotak je la. dah le biskut2 apa pon takde. tensen gila! sakit hati lagi. uwaaaaaa..... telinga hidung rasa dah kuar asap2 api dah ni punya hangat hati. pukul 8pm baru orang tua tu call. haaaaa... baru le saya mengamok. saya tak jawab call. dia call beratos2 kali saya tak jawab. sebab geram sangat. sangat2 geram. selalu macam tu tau. bior lantak situ. ikut hati saya nak kuar dah masa tu bior kang dia sampai rumah saya takde. baru padan muka dia. tapi sabar.. kejap tu dia sampai. tercall2 kat luar pagar. saya buat nehen je. lantak la. saya duduk jetengok tv. nezha nampak kereta obek datang dia dah meow2 dah. suka la tu. ko jangan nezha. ko geng sapa ni? geng saya ke geng obek? lama2 tu baru saya kuar. saya kuar, bukak pagar, amik laok pas tu terus saya masok. senyap je takde cakap2 apa dah. lantak la. obek tau dia salah, tak le dia memekak. berani memekak, saya belom nak kuar suara lagi. kalo kuar suara kang tak boleh berhenti. masak nanti kena. dalam diam tu saya makan jugak la. habis nasi siap tambah 2 kali. lapar wooo.. maunya tak. dah terlebih waktu berbuka dah tu. dah lama tu obek call. cakap sorry semua tu la. ayat2 standard. saya diammmmmm je tak bercakap sepatah pon. dia call saya jawab tapi saya senyap je. huhuhuhuhu..baru tau. perang dingin betol malam tadi. dah tu dia call2 lagi saya tak jawab. saya tidoooooooooooooooooo...
~~
dah malam pukul 12am tu dia call lagi. pandai le dia buat akal. cakap nak amik barang la kat rumah ni la itu ini. ahhhh... tau la tektik awak tu. barang dia kan banyak simpan kat sini. macam2 serba neka. saya carik juga barang yang dia nak tu, then tunggu dia datang. dia datang, saya kuar, bagi barang tu kat pagar pas tu saya masok balik. tak cakap apa pon lagi. hahahhahahhaa... gila keras hati. lantak la. konon je. sebenarnya dalam hati nak sangat bercakap2. tapi tensen geram punya pasal, kena la jual mahal sikit. bagi dia rasa camne saya sakit hati. huhuhuhuhuhu... dia pon pas tu blah, pegi keje kot.
~~
dah pagi pukul 430am tu dia call lagi. ajak pergi bersahur. saya taknak. guling2 nangis taknak kuar. kata merajuk, kena la bagi real sikit kan. hwuahhahahaha... dah tu obek cakap2 pujuk2 then ok la. saya kata nak makan kat mana. dah lambat nak tunggu orang tu masak2 goreng2 kang dah waktu imsak. pas tu obek kata habis nak makan apa? mekdi nak? dengar mekdi je harus mata saya bersinar2 kan. kata suka. hehehehe....so, pergi sahur mekdi le pagi tadi. sampai mekdi mujur tak ramai orang. then dah ok balik macam biasa. borak2. tapi sempat la perli2 marah dia. saya kata lenkali kalo tak sempat ke apa ke tido ke bagitau awal.2 saya boleh kuar cari makanan sendiri. chewahhhhh...obek biasa la. kalo saya tengah membebel dia buat muka dugong je. lagi menambahkan geram. gggrrr... so, dah ok dah marah kejap je. dia pon dah say sorry beratos kali. hehehhehe.. drama swasta betol la. takpe la. kan gaduh2 manja tu asam garam relationship. kalo tak, takde la challangenya. gaduh manja takpe..jangan gaduh perang dunia ke-4. masakkkkkk... moga2 lepas ni takde gaduh2 lagi dah ye obek. love you. aminnn...
~~
cerita nezha pulak, malam tadi dok melayan dia la. since saya pon kebengangan kan.. dia pon turut merasa le jugak. kuat betol instinc binatang2 ni kan. dia macam faham je if kita ni ada hal ke masalah ke. uuuuu... sayanggggggg nezhaaaaa banyakkkk banyakkkkkkkkk. dok garu2 dia je la malam tadi sampai 2-2 pon lena sendiri. syiok le dia... tangan tak berhenti menggaru dia je. sabor je la. tido sampai bunyik dengkor2 krohh krohhh....geram betol. tengah malam terjaga tengok dia tido. hehehhee.. sayang sangat kat dia tu la. walopon kadang peelnya tu boleh bikin hati hangat. semalam uk-uk terlebih kayuh, dah seketol terkeluar dari besen uk-uk. huhuhuhuuhuuu....
~~
apa lagi nak cerita. kat office semua dah macam raya mood. muka sorang2 sengal semacam je. hahahhahaha... lantak korang la. pag tadi on the way tengah drive ma call. tanya balik hari apa. rabu ke khamis. huhuhu...saya jawab balik hari jumaat, pagi raya baru balik. hwuahhahahhahaha... harus pengsan orang tua tu kang. takde la..gila ke apa nak balik pagi raya. saya balik khamis pagi2 lepas sahur. rabu malam last kopek apa yang patot. aduhh..mengenangkan nak raya tu seronok tapi tahap kepenatannya tu.. masyallah....pengsan!
~~
ok la..tu je la nak cerita. nanti sambong lagi.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

6 comments:

meowwmania said...

alolo...gaduh gaduh manja la tuh, dah kasik org di sana sakit ati..ilang la sakit ati kite ye dok? hahaha....

bawak nezha balik beraya ke nnti?

Hazelsyd said...

ha elok la tu dah berbaik2 hehehe..dengo mekdi jer terus baik eks hehehe..

selamat hari raya, maaf zahir batin kalau ada komen2 kita yg menyinggung perasaan k..

Ummi said...

penangan mekdi dah baik adik ku ini, ingat nak merajuk lagi

jangan merajuk banyak2 nanti cepat tua

selamat hari raya maaf zahir dan batin

jom datang rumah :)

~dARlee zURiS~ said...

dapat mcd terus baik???
camnie obek kena buka mcd ar ek ;)

Misz Pinkie Winkie said...

heheh..gaduh2 manja gitue.
kalo tak gaduh manakan datang sayangnya.
lin smalam pon majok pastue pak tua belikan kasut 2 pasang.
terus bertukarr tak jadik nak ngamok,
haha

saya said...

meow/hazel/ummi/zuris/pinkie--nama pon gaduh manja.hehehhee... selamat hari raya semua. korang siap sedia nanti saya datang beraya. yahuuuuu...