mari mencari....

Google
 

Wednesday, September 29, 2010

sapa yang tersalah cakap tu..baik say sorry...



hello...
amboiiii..koranggggg..tak sayang mulut ni,, nak kena ni.. ish..ishh..ishhh... bila saya kata takde mood je korang ingat saya gaduh lak dengan obek. hishh..tak baik tau. kitaorang sedang dalam aman makmur bahagia sentosa gumbira korangkata kitaorang gaduh2 lak. haihhh.. nak kene cubit ni. ehh.. jangan bagi cubit, pos kan dia uk-uk nezha yg 3 kilo tu. baru dia pengsan!!! nak?? tunggu je.. kejap lagi saya pos. baik korang say sorry kat saya. hahahhahaa...
~~
mmm.. takde la takde mood tu disebabkan hal duniawi yang lain. kan banyaklagi hal lain dalam dunia ni. aduhaiii... obek tu le penghibur duka lara saya, walopon kekadnag sengal jugak. hahaha.. anyway... minggu ni banyak kerja. aduhai.. nak bernafas pon tak sempat. opss..tipu beno le tu kan. diibaratkan la tu. hehehehhee...kerja bertimpa2. dgn bos yang macam..macam apa ye? macam belacan bakar. busuk, tapi kalo takde tak boleh pulak. hahahha.. hari ni peribahasa & ibarat2 yang bukan2 ye. takpe.. penghibur hati. malas le nak cerita pasal kerja ni. menyampah!
~~
nezha ok je. sangat nakal. degil lak tu. owh..walopon degil, tetap lah kesayangan. walopon busuk, tetap la suka cium dia. hehehehe.. sejak saya merajuk dengan dia tu, dia dah macam baik sikit la. duduk dekat2, panggil 2x dah datang dah terkedek2, kalo tak tu panggil macam nak tercabut anak tekak belom tentu dia datang. dai tengok je sambil goyang2 ekor. hehehhee... sayang nezha lah. kenapa ha??
~~
budak abang elok dah. owh..saya rasa nezha berak2 tu dia protest la. maybe dia tak suka budak abangada kat rumah tu. bila saya letak budak abang dalam cage sepanjang hari, nezha elok je mood. agaknya la. mana le tau kan. kot2 masa saya pergi koje depa ada buat betting apa ke, gaduh ala2 gangster ke. tak mustahil tu. hehehhee... mata budak abang dah elok. ada amik pic tai tak boleh nak transfer bila guna lappy ni. entah le apa penyakitnya. nanti lah..bila ada rezeki.
~~
hei..korang baca tak the star semalam pasal bogus vet. aduhh..betol2 terkejut saya. dah le isu masa tu pasal operet mata pet dia, walhal mata budak tu kene infection kulat je pon rasanya, but then doktor tu suruh operet. seksa la budak tu. sedihnyaaa... saya terus jadi takot. tapi setau saya budak abang punya kes ialah memang dia gaduh hari tu. sebab jelas nampak luka2 kat area mata, takkan jangkitan kulat lak kot kan? anyway.. berita tu telah membuatkan saya nanti nak tanya kat doktor tu betol ke dia doktor..hei..jangan main2. walopon doktor kucing, itu melibatkan nyawa tau tak. ye la.. patutnya dia mesti gantung practice cert dia tu kan. saya tak perasan le pulak sebab kalo pegi klinik tu maknanya memang saya tengah melalak2 le tu, so tak teringat or perasan lansong nak tengok2 dinding dia ke. tapi lepas ni, nak tengok lah. mesti siasat nih. hehehhe... ye la.. dahle mahalkan. saya demam makan panadol rm3 je.. budak2 tu kalo sakit demam.. ratus2 reganya, huiii... anyway, kalo korang ada klinik vet yang bagus, bagi la info. boleh share. kot2 la in future saya tak nak pergi klink tu boleh try klinik lain.
~~
ok..ni lagi cerita best. spek saya pecah. bagus tak? aduhaiii...duit lagi. nak salin baju, panas le kononnya. biasa buka spek dulu. tapi tadi malas, nak bukak terus sekali prakkkkk,... kopak dah. hahahahhaa.. bend tu jenis yg rimless so mmg le lagi mudah patah. aduhh..patah kat cermin dia tu. bengang betol. cari2 kot ada gam uhu boleh le saya gamkan. gam apa pon takde kat rumah tu. so, balut dengan selotep, boleh? hahahhaha..macam lanun daa..mata sebelah tutup sekerat. apa nak buat, dah malam2 ni. kira survive je la. nanti la..esok kene pi jugak la kedai spek, tak boleh le kalo takde spek...lansong apa benda tak nampak ni. ggrrrrr.. tak pasal2 korang tau saya rabun tahap maksima ye. mencikkkkk...
~~
obek.. obek ok je. sihat. bz keje biasa la. dah 2 hari ni ada je kat kl ni. bagus kan. tapi jumpa kejap2 je la.. dia pon bz. esok nak pegi cmrn hglnd lagi katanya. pegi la..pegi elok2, semoga semua ok2 selamat hendaknya. love you obek.
~~
owhh..saya dah 2 hari tau puasa ganti. saya baca kan.. kena dahulukan yg puasa ganti baru buat puasa sunat 6 syawal tu. tak boleh disekalikan, diibaratkan, orang solat wajib & suna dalam rakkat yg sama, tak boleh kan? macam tu gak degan puasa. katanya laa.. kena dahulukan yg wajib sebab katanya kalo mati sebelomkita tunaikan yg wajib tu nanti lain jadinya. lain pulak..entah..camne nak cakap tak reti le. saya tak kisah la.. tapi bila tau macam tu saya ganti yang wajib dulu la kan. ke, korang ada pendapat lain pulak? sapa ustazah2 tu kasi explain la...boleh share ilmu.
~~
since start puasa hari isnin, saya buka simple je la. ada amik pic berbuka tapi tu la..tak boleh transfer pic. isnin buka nasi putih biasa laok sambal paru. tu je. dengan air kotak teh bunga. dah.. hari ni selasa buka mewah sikit, sebab pergi pasar malam. buka nasi lemak laok sotong, then beli apam balik kecik 2 keping, then bei murtabak, beli air jus carrot susu. mmm..sedap. tapi nasi lemak sambal banyak. p.e.d.a.s.G.I.L.A!!!!!!!uwaa..terungap2 time makan tu. nezha nak, saya tak bagi la pedas. mana boleh. saya bagi dia share air carrot susu tu. elok je laju dia minum. haihh..saya yang takot. takot dia sakit perot. esok rabu insyaalah nak puasa lagi. kalo larat nak habiskan sampai penghujung syawal. tolak sabtu ahad la kan. sabtu ahad adalah hari untuk makan2. hehehheee...
~~
mmm..apa lagi nak tulis. dah le kot. dah malam (pagi buta ) dah ni. relax..baru pukul 130am. awal lagi. menciknya nak kena kerja esokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

5 comments:

meowwmania said...

owh bukan sy yg berkata begitu, sapa yg kata tuuu ayokkk!! huhuu...

kes vet palsu tu mmg menyeramkan woo...kena hati2, vet sy kat sini hokey jek kalau nak dtg leh jer meh dtg joho ngeh3

bab pose tu dah btl ler...mmg tak leh disekalikan, wajib la bayar hutang dulu dr buat yg sunat kan so niat tu ganti puasa tp buat bulan syawal so dpt la pahalanya sekali ;)

MOKCIK AZWA said...

Aii pun mengaku tidak bersalah!! hehehe

Dorang tu buat andaian jer tu Leeya..andaian tak semestinya betul kan. So maafkanlah mereka2 dan keluarga mereka..

Eh..sama la pulaks kita puasa ganti. Saya baru start semalam. InsyaAllah hari2 berkerja nak posa...sabtu ahad sama cam Leeya..hari makan2 hehehe

Dulu2 selalu sekalikan posa sunat n ganti..la ni dah banyak kali dengar ceramah ustaz..bayar dulu, sunat kemudian.. insyaAllah.

Ada juga vet palsu ek...macam2 la nak dipalsukan sekarang...loyer palsu, kadi palsu, vet palsu, doktor palsu...ingatkan rambut jer dipalsukan huhuhuh

~dARlee zURiS~ said...

hihii..nasib baik zuris tak ckp.kalu tak.dpt lah hadiah spesel nezha tu.

owhh..takleh ek?
slalunya mmg buat camtu je
niat ganti,skalikan ngan puasa 6.

Ummi said...

hehehehehe :)

itulah ada baca jugak, kena ganti yang wajib dulu baru yang posa yang sunat

belum start lagi, macam tak sempat aje, sebabnya kurang sihat asyik batuk2 :(

saya said...

meow/mokcik/zuri/ummi---haa..tau takott.. sapa tak ngaku tu? hahahhaa....