mari mencari....

Google
 

Saturday, September 25, 2010

saturday rambling...

hello..
hari ni hari sabtu. hari ni bangun pagi.. pukul 6am dah bangun sebab nezha nak berak. garu2, garu2.. nasib baik saya teringat akan kejadian 'tragedi september' beberapa hari lepas. cepat2 dokong tapi apakan daya..tak sempat lorr.. hehehhehee... itulah kejadian awal pagi tadi. sabar je la.
~~
semalam jumaat dah bawak budak abang pi bukak jahitan mata. doktor kata mata ok. tapi ada bekas parut le. kat mata macam ada putih2. doktor kata yang scar tu memang takboleh hilang. alahaii.. dah tak hensem dah budak abang. huhuhuhu..tapi takpe la. asalkan dia boleh nampak. doktor kata mata dia boleh nampak tapi tak nampak cun la sebab kan ada scar tu. takpe la.. asalkan jangan sampai nak buang eye ball tu. huhuhu..dengar pon ngeri. so, semlam masa belek2 dia tu, ternampak lak telinga dia ya tuhan..berkerak! hai..kucing luar le katakan. takpe..lepas ni saya buat operasi telinga dia pulak. rasakan!
~~
pagi ni balik rumah ma awal. pukul 830am dah sampai sebab ma nak pegi berapa la open house la itu ini. harus le saya jadi pendrebarnya kan. takpe2...layan je la.
~~
cerita pasal obek pulak malam tadi dia kerja. dekat je..kat kl. so, pagi tadi pukul 7am dia balik kerja tu dia datang le jemput saya ajak pegi breakfast, sebelom dia nak balik rehat tido kejap sebab pagi ni dia nak pergi ke johor pulak. saya ok je. pegi breakfast nasi lemak. sebab kononnya malam tadi tak makan lansong. chewahhh... hati lara katakan. mana larat nak makan, hahahhahaa... tapi spoil le. tak sedap lansung nasi lemak dia tu. huhuhuhu... apa la.. tapi takpe la.as long as dapat jumpa obek kejap je jadi la. lepas tu obek hantar balik. uwaaaaa...
so dia pesan suruh kejut pukul 10am. okla tu. sian dia keje terok.
~~
so, bila dah hantar ma pegi bersuka ria tu saya balik rumahle tengok tv. malas nak joint dia. just tunggu dia call je cakap dah nak balik. dalam pukul 1pm macam tu ma call cakap nak balik dah. so, pergi jemput dia. on the way back, pegi beli lemang. wahhh..sedap le lemang kali ni. beli 2 batang. saya makan sekerat batang. hehehehe.. banyak le tu. memang sedap. tak rugi beli. tai masa beli tu rendang pakcik tu tak siap lagi la. haihhh.. apa ni pakcik camne nk makan lemang rendang takde.. tak kick la. hahahha.. so balik rumah korek peti ais tengok apa yang ada nak buat rendang. ayam ada, cili ada, serai ada, santan ada. oklah. saya buat rendang simple dengan kadar segera. hahahahha... ma pulak masakkan gulai tempoyak. dah pesan 200kali supaya jangan buat pedas. tak suka pedas. huhuhuh..ma letak cili 3 biji je. hahah..bagus2.. macam tu laaaa.. baru le boleh makan dengan lahapnya. sambil tunggu rendang masak, saya makannasi dulu laok gulai tempoyak. yahuuuu..sedapnyaaa.. makan banyak. huhuhuhu...sambil tu pi pusing washing machine. jangan buang masa woo.. masa itu emas. hahahha..bila rendang siap kain pon dah siap pusing 2 kali. bagus2. semua kerja settle. rehat kejap then tidoooo... bangun tido makan lemang lagi. huhuhu..habis le. saya jual ubat kurus saya mau beli. uwaaaaaa.....
~~
malam ni nak kena buat kerja sikit. aduhh..malasnya. macam tak larat la. mals, malas, malas. sampai bila nak kena kerja macam ni? bila nak berubah? nak kene kerja macam ni sampai ke tua ke? larat ke? korang pernah terpikir tak? arghhhhhh... obek..cepat la kaya..say atakmau keje. hahhahaa....
~~
ok la.. mengarut2 je saya ni tau. ala... takpe la kan. dari takde imaginasi tak bagus tu. otak tak berkembang. hehehhee...have a nice weekend!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

1 comment:

meowwmania said...

dah baik ke sakit mata tu...?

apsal si nezha tu asik terberak aje hah?? :D