mari mencari....

Google
 

Thursday, September 2, 2010

tak baik jelir2 lidah bulan puasa woooo....


bluwekkkk... tengok.. nezha pon pandai jelir2 lidah kat orang. heeee..geram betol budak tu kuat merajuk sekarang. tak boleh silap sikit. sabar je la. dia sebenarnya tengah nk jilat2 then ter-snap dapat le aksi tenagh jelir tu kan. hehehhee...so cute. for me lah. rasa nak cubit2 je dia tu. gerammmmmm...
~~
anyway..nak cerita apa hari ni. semalam pon beli makanan berbuka sendiri. tahun ni kebanyakkannya kena beli sendiri lah. sebab obek takde. tak macam tahun2 lepas, balik rumah tau je dah ada makanan tergantung je. aduhh...syioknya. saya kadang suka pegi pasar ni, kadang jadi macam hangin semacam je. so semalam beli banyak makanan. beli nasi putih terus. malas le nak masak2 bagai. beli laok ikan talapia merah goreng, then jumpa sambal jering. wahhh... sedap tu. beli singgit tak buleh, kene minimum 2 hengget. alalallaa.. bukan nak makan banyak pon. tapi sebab teringin, makan je la. then beli kuih coklat tu. beli cucur udang. sedap. beli air mata kucing. air suya takyah beli sebab dah beli yang kotak punya dah ada kat rumah. owh..beli sate jugak. 5 batang. sebab takot orang tu marah saya beli la sekali nasi impit dia. takot laa.. sebab beli sikit je kan. balik rumah kemas lebih kurang, pas tu berbuka. buka lama2 makan banyak2. takde la banyak sangat. tak habis pon nasi tu. ada la 3-4 suap. sate pon baru makan sebatang. simpan dalam peti ais. ingat pagi tadi nak sahur sate sejuk kejung tu tapi tak jadi. hhehehe... lepas tu tengok tv kejap, baca buku kejap, pukul 10pm tidoooooooo...
~~
pukul 130am obek call. ingatkan nak apa. rupanya dia dah sampai kl la. hehehhe...call ajak sahur. aduhh..awalnya sahur. tu bukan sahur tu. tu kira supper je tu. tak kira la. opss..jangan report ye saya kuar malam2. huhuhuhu... bukan lama, kejap je pon. pegi makan paper tosei. boleh la. macam termasin le pulak toseinya tu. obek makan roti canai. lepas makan balik le apa lagi. takkan nak bergayut sampai subuh. tak kuasa. sampai rumah tak boleh tido. golek2 pejam mata. 20 kali tukar posisi baring tak jugak lelap. so bangun tengok tv. macam cerita saya bantai tengok. sampai le sekarang ni tak tido2 lagi.
~~
apa lagi nak cerita? mmmm... entah la. ada bad news, ada good news. runsing la. opis pon biasa la. politik lebih. tak suka la kerja sini. saya suka dan bertahan sebab saya nak venture new field ni. kalo ikut hati..takmau la lama2. sengsara. kaki bodek terlebih2. ahhh...sabor je la bulan2 puasa ni.
~~
lagi? mmm..takde idea dah. dah la.. malas pon nak tulis2. tengok je la pic nezha jelir lidah tu. hehehhee...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

6 comments:

meowwmania said...

nezha ejek kamu la tuu hahaha...gud nezha gud ;)

tuko jelah kije lain, asik stress je ti lelame leh kena sakit jantung wooo...haa takot tak takot tak ayoookkk!

Misz Pinkie Winkie said...

amboi..amboi..pandai ejek plak.
comelnya..muker itam manis..lidar merah menyala.
ayoyo.....so cute lah kamu.
lin smalam makan maggie..teringin sangat nak makan.
pas makan manggie .makan mc'd ngan pak tua plak..
hehhe

Hazelsyd said...

hi saya,

sama lah kita..semalam makan sate jugak, and then ada receive bad news jugak..

Hazelsyd said...

owhh nak tambah, pon ada receive good news jugak..ehh sama yer!!

~dARlee zURiS~ said...

dia jelir lidah!
eeee..lagi comey nampak.geram!

betul ke obek yg gantung makanan tu?
haaaa..;P

MOKCIK AZWA said...

Nezha nak minta baki sate tu sebenornyer tu...hehehhe

uikss...kijer aper ler ni tensen ye amat tu?..sabar..mana2 kerja pun ada dia punya cabaran..selagi boleh bertahan tu , bertahan la.

ok nak report kat siapa ni ada budak tu keluar malam2 hah.. ....:)