mari mencari....

Google
 

Friday, October 15, 2010

dia pergi lagi....



hehehehe.. kenapa muka macam terpenyek je tu ha?? entah le dia. ni pic pagi tadi. masa nak pergi keje. dia bisa la mesti nak melepak gak kat kerusi plastik dia tu. macam sedompok je muka dia tu dengan badan dia tu. haihhh.. sayang budak ni. semalam dia baik. takde buat apa2 perkara yang diluar dugaan. cuma malam tadi saya turn on radio kat hp. kan kena letak yang handsfree tu kan. dia naik syiok pulak main wayar2 tu sampai mengguling2. dah tu menggulinglak kat tempat saya. haihh..amik space orang la dia ni. dah tu siap cakar2 excited habis tercakar muka saya. sabor je la. orang nak dengar radio kejap pon tak boleh. sudahnya saya cabot je la wayar tu bagi dia main. dah malam dia dah tido baru saya amik dan dengar semula. eeee.. sabor je la.



muka macho la konon....
~~
balik semalam pon macam biasa. saya kan puasa semalam. tapi obek kata nanti buka sama la. ok je la. saya balik tu kemas2 sikit then mandi siap2 le. kejap tu dah azan. azan kan cepat sekarang ni. 7.02pm dah azan dah. tu saya kata, sapa nak ganti puasa tu baik ganti sekarang. waktu buka cepat. lagi pon perot still ada tune puasa sebulan tu kan. kalo lama2 nanti perot dah keras degil susah dahnak puasa. malas pon ye. cukup2 le tuberhari raya. ni dah nak raya sekali lagi dah ni. so, just buka minum air kotak soya bean je la dulu. tunggu punya tunggu punya tunggu tak gak muncul2 orang tua ni. ini sudah mendatangkan kemarahan. orang dah le lapar nih. geram betol. saya call dia kata dia tengah kemas2 baju. saya kata kemas watpe? nak pegi mana? malam ni nak pergi johor katanya. esok pagi ada meeting kat saya. saya pon, hah??? uwwaaaaaaa.. terus nangis golek2. hahahha.. takde la golek2 tu tapi soksek2 le jugak. dia memang ada cakap nanti hari jumaat nak pergi johor tu. say ani pulak ingat jumaat tu lambat lagi rupanya semalam dah khamis. aduhaiiii.... dari nak marah2 tadi terus tak jadi. hehehehe... kejap tu dalam 830pm obek pon sampai. then pergi makan. dalam pada sedih2 sebu tu sempat le saya habiskan ikan masak 3 rasa dengan sup ekor. hahahhaha.. lapar wehhh... borak2 kejap by 930pm obek pon gerak. dia kata gerak malam ni le so boleh tido sana. kalo gerak esok pagi takot tak sempat sebab meeting pukul 9am. saya pon ye kan je la. dia yang nak drive semua tu bior le ikut keselesaan dia. saya doa semua ok2 belaka. selamat pergi selamat balik. i lebiu obekkk...


macam muka nak menerkam mangsa...
~~
so hari ni bangun macam biasa la. pukul 515am dah bangun hari ni. tercepat lak 5minit. nezha kejut cepat. dia nak pi mana ntah makan ke apa ke. membising kat telinga. kuarkan dia dari bilik, saya sambong baring. dia dah selesai urusan dia, dia masok sendiri terus panjat kerusi plastik dia. good boy betol. so hari i mood ala2 kureng. hehhehe.. tak pernah yang mood ok, kureng sesaje. pagi tadi dah isi petrol siap2. malas kang petang rasa macam nak singgah pasar malam. nak beli apa2 le. lampu pon dah siap pasang 1 just in case terlambat sampai rumah tak le bergelap kesayagan saya tu. dia tu dah le glap, ditambah gelap rumah lansong apa pon tak nampak kang.
~~
hari ni hari jumaat. jangan cerita pasal opis. biarkan.
~~
so, apa plan korang weekend ni? saya entah la. balik rumah ma. tapi taktau apa plannya. just follow the flow je la. huhuhuhuhuhuhuuuu..
~~
obek balik kl isnin. uwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

4 comments:

MOKCIK AZWA said...

uiii sibuknya obek tu yer...ke sana kemari kerjanya...takper asalkan dia bawa duit balik 6 guni bak kata leeya tu hahaha..

have a nice weekend leeya, nezha..

meowwmania said...

brutal btl la muka si nezha tuh, agaknya saya terkenan si nezha tu kot sampai si Mon pon ikut sama muka brutal..eh! apa kena mengena?? hahahha...

hepi weken nezha n mama nezha :)

~dARlee zURiS~ said...

kena tinggal lagi ek
takpe.dah kawen nanti paksa obek usung mana je die g.boleh kan?;)

weekend nie ngulit kysh lah.apa lagi.yeahhh!!

saya said...

mokcik/meow/zuris--tu la dianya. keje bagai nak rak macam perdana menteri