mari mencari....

Google
 

Tuesday, October 12, 2010

etika meniaga? ke laut peginya...



yuhuuuu... heheheh... tengok apa la agaknya budak busuk tu kan. sampai terteleng2 kepalanya. tu gambar pagi tadi. pagi ni dai baik. pandai bangun bila ajak kuar bilik. tapi.... ada tapinyatu. berpuluh jam nak tunggu dia menapak selangkah tu. sabor je la. jalan selangkah duduk pulak, jilat bulu pulak. panggil lagi, bagun lagi, jalan selangkah, dudk lagi, golek2 pulak. baring2 pulak. haihhh..sabor je la. malam tadi dia kena tinggal kat luar bilik. very good ke dia. degil sangat. orang nak tido dia pi gigit2 garu2 kepala. saya dah le sakit kepala malam tadi berdenyut2 tu ha.. geram pulak rasanya say abangun pi hantar dia keluar bilik. hahahhaha.. tutup je pintu dia mengeow bagai tak mau le jawabnya. mencakar2 pintu. hehehehhee.... dah saya pulak tak boleh tido dok terbayang ke dia kat luar bilik tu. haihh... bangun lagi, bukak pintu. buka je pintu tu dia.. meluru masok macam bullet train le. terus duduk atas kerusi plastik dia. haa..tau takot.. lenkali buat lagi tak?? takk... good boy...i love you bucukkk...
~~
semalam kan puasa. balik tu ingat nak singgah satu tempat ni. teringin nak makan rojak mamak tu le. ada 1 tempat ni ada mamak lori tu jual rojak. biasa ada, tapi semalam takde rezeki saya. mamak tu tak meniaga le pulak. tak tau le tak meniaga ke atau dah habis. aduhh..kempunan betol rasanya. uwwaa.... so, otak dah blank taktau nak makan apa sebab dari tadi dah set nak makan rojak tu kan. so, balik rumah. sebelom sampai rumah lajak depan sikit beli nasi tapau. beli nasi, laok paru. tu je la. jalan depan lagi, nampak lah macam pajeri terung. so beli le 1. singgit. ok la tu kan. siap je orangtu bungkus ada la malaun mana ntah pi hembus2 hingus lak kat tepi gerai tu. tak le tepi sangat, macam jauh sikit but still jelas le dengaran dan kelihatan. dah le tu..tak guna tisu lak tu. hingus seketol kuar meleleh2 kat hidong dpicit pakai jari. uwwaaaa..... wtf!!!!!! pengotor gila. pas tu lap kat baju! yuckkk..... kembang dah tekak saya. so, tak makan pon la pajeri terung tu sebab terbayang2 le situasi tu. sangat kurang ajar ok. dan yang buat saya lagi kembang tekak ialah.. orang tu ialah 1 of the para penjual kat gerai tu. lagi double wtf!!!!!! lain kali jangan harap le saya nak beli kat kedai tu. gila pengotor. eeee.... dah tau awak tu meniaga makanan, cuba le bersih2 sikit. kitaorang ni beli guna duit tau tak, bukan mintak pree je. meniaga tepi jalan bukan 1 masalah, ramai yang meniaga tepi jalan tapi bersih. ya tuhan ya rasul.. mengucap panjang saya. saya tengok muka abang cedok laok tu, abang tu tengok muka saya. dia pon malu kot orang tu buat macam tu. taktau le itu family member dia ke, pekerja dia ke yang pastinya saya pulak yang macam nak muntah tepi tu. yuckk.. so malas nak banyak cakap, saya amik yang dia dah cedok tu, bayar duit then saya buang tepi tu. tak kuasa aku de nak makan ko jual dengan kosiap hembus2 hingus tu. abang tu tengok je saya buang bungkus pajeri tu. kalo ko terasa, terasa le. bagi peringatan kat dia lenkali tolong jangan buat macam tu lagi. eeee.. benci lah. orang tak reti bahasa ni. bila orang saman takde lesen ke atau angkat meja masok lori ko marah2 lak. tu le pasalnya. entah la.. susah nak cakap.
~~
lepas tu, saya pergi kedai le beli air. entah le nak beli air apa. last2 beli air kotak teh bunga. jadi la. then balik rumah. sampai rumah disambut dengan ngeowan, wahhh.... patot le mengeow2 selagi mau, rupanya telah membuat satu kesalahan. dia pi main tissue roll tu habis dah berkecai 1 roll. lawo dah rumah saya ala2 hiasan salji gitu. putih merata carik2. sabar.. sabar.. nak jerit ke tak? takyah le.. jerit pon tak guna. pegi je dekat budak busuk tu then piat tinga dia. hahahahhaa... kemas je la semua tu. siap je kemas, kejap tu orang pon azan. so buka le makannasi dengan lao paru kering tu semata2 denga air kotak. kenyang jugak. syukur alhamdulillah. lepas tu mandi, lepas tu tengok tv, by 930pm dah surrender dah. penat!




bersempena dengan sukan komanwel ni, nezha pon tak ketinggalan untuk mengambil bahagian dalam acara gimnastik gaya bebas. lihat meliuklentok badan bergulung2 entah dia buat camne. pas tu terkangkang melepek macam tu ingat elok sangat le tu? hishhh.. tak senonoh tau budak ni. tu pon pic pagi tadi. dia buat macma tu suruh saya garu perot dia. ahhh.. tak kuasa le orang dah lambat nak pergi keje. hehehehhe.. nanti malam kita garu2 sikat2 bulu ye.
~~
obek takde. semalam pergi cameron then petangnya terus shoot ke penang. wahhhh.. around the nation kejenya. ni mesti bawak balik duit 5 guni esok ni. cayalah obek!!! kalo takde..siap la.. saya piat2 tinga! sian kat obek. kerja bagai nak rak. last2 minit call ni yang haru biru ni. entah nak kejar ke mana ntah. hari ni pulak dengarnya nak ke kuantan. haa..hambek.. lepas tu taktau. tapi jumaat esok kata nak pergi jb pulak. wahwahwahhhhh.. takpe.. saya doa semoga semuanya selesai dan selamat. sayang obek!
~~
apa lagi nak cerita? opis? ahhh.. lupakan. takde paedahnya bercakap pasal opis ni. haihhh.. bikin spoil mood la. pagi ni tadi saya singgah kedai le beli air mineral. air kat rumah pon dah takde then nak minum kat opis pon ye jugak. saya baka dah siap2 botol air. sebab saya tak minum air kat opis ni. hehehehhee...saya biasa bawak sendiri dari rumah, in this case pagi tadi, air kat rumah dah habis so beli then salin dalam botol air le kan. entah le.. saya tak pernah buat air ke minum air kat opsi melainkan terpaksa sangat2 macam kalo depa buat jamuan tu kan. tu kira terpaksa jugak le minum makan. kalo tak..takde la. kenapa ye? entah. tak berkenan. full stop.
~~
ok la..tu je la kot. sikit2 dah le. nanti tulis lagi ye. hadiah jangan lupa. hahahhahaha... tetttttt....
~~
i love you obek...(windo la)
i love you nezha...(lepas makan tido tau)
i love all of you...(keja la woi..asyik baca blog je)

4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

tuee diaa,
badan dia baring....dah macam penyapuuu...
bukan main senang atie lagie dia ekk?
gewammm

~dARlee zURiS~ said...

eeeee....yerk!
terbayang2 gak
kembang tekak ok.
gila!

meowwmania said...

euwww pengotor ler cis!!

mmg hobi dorang ni men tisu agaknya, tisu kat rumah ni pon siap kena sembunyik lg kalo tidak mmg bersalji le rumah gamaknya huhuu...

saya said...

pinkie/zuris/meow--tu la..kebersihan kena jaga.