mari mencari....

Google
 

Thursday, November 4, 2010

nota ringkas lagi tapi kira boleh la baca...

hello..
hari ni pon takde gambar. terok betol hari ni semuanya kelam kabut. orang tu salahkan orang ni, orang ni salahkan orang tu. huhuhuhu...kita kat tengah2 le yang tersepit. aduhaiii.. sekarang nak type pon asyik la tersalah je. entah jadi hapa2. macamkan tak pernah menaip.
~~
ok..apa nak cerita ye? mmm.entah la. eh..ada ke orang pergi haji tu tetibaje tau kena pergi? bukan dia dah inform awal2 ke hari tu lagi. tak logic rasanya kalo short notice... rasanya je. korang rasa? ada ke? setau saya kalo dalam tabung haji pon kalo dalam senarai menunggu tu dia akan inform awal2. bukannya kejap2 ni inform kejap2 ni kene pergi. betol tak? ke orang tu tipu? hehehehe.. sukati ko le labu.. nak tipu pergi haji...owh..ni bukan kes orang organizer tipu orang, ni kes orang2 ni ckp kat kita kawan dia ni tetiba je dia kene pergi haji. lorr.. angin takde ribut takde. dapat panggilan tetiba katanya. ye ke? taktau le..pepandai dia le.
~~
nezha sihat. sayang sangat kat dia. kenapa ha? balik semalam singgah pasar malam beli sate & burger. balik rumahlepas kemas semua mandi so start le makan sate. ala..bukan banyak pon. 5 cucuk je tu pon tak habis. baru makan 3 cocok. tapi, si nezha menyebok. dia jilat2 saya dah marah kat dia sekali terjilat kat kuah so amacam??? melompat le kan lidah tak berhenti menjilat mulut kepedasan agaknya. actually tak le pedas tapi kucing mana le tahan cili. agaknya la. saya risau je kot dia sakit perot tapi tengok pagi tadi ok je. syukur alhamdulillah. terbalik saya pulak yang sakit perot. so, dinner malam nitakyah beli. sebab burger semalam ada nanti panaskan je la. huhuhu...
~~
obek pon semakin buzy. hehehhe..malam tadi dia call ajak kuar. ahh.malas le dah tido masa tu dah pukul 1030pm. malas le. tido lagi baik. lagipon macam takde mood je nak keluar2. dia ajak jugak2. saya malas le. hehehehe.. biarkan sebulan tak jumpa baru betol. kata buzy sangat so takyah le jumpa kan. wat pe lak jumpa2 tu. biar la genapkan sebulan takyah jumpa. bluwekkk...
~~
opis?? aduhaii..boleh bikin sakit jantong wooo...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

5 comments:

meowwmania said...

wahh nezha mamam kuah kacang?? very the!

psstt...smoga awk cepat dpt keje baru yg lebih besh ;)

Misz Pinkie Winkie said...

wah..sedapnya satay.
lin kalo makan satay 20 cucuk pon selamba jerk.
hehhehe

nezha bleh geng ngan mama lin yerk.

Hazelsyd said...

nezha jilat kuah kacang? perut melayu sunggoh nezha hahaha

yg pasai gi haji tu..ada penah dengar ppl yg dapat short notice call to go for hajj, but i dont think it is less than 2 weeks notice though..ataupon kawan u tu, dia dah tau awal tp belum nak war-warkan dulu kot until when the time draws near...

MOKCIK AZWA said...

Ehem..majuk ker ngan obek hehehe...

err..pasal short notice gi haji tu memang ada. Maksudnya memang dah daftar nama, giliran lama lagi. kot ada merayu dipercepatkan, tak sangka dapat pulak.

Housemate mokcik tempohari cengitu la. Dia memang dah beria-ia kata nak naik haji tahun nie. Tapi tak confirm lagi. Saya tengok dia pun relak, tak nampak plak preparationnya. Dengar khabarnya, abang ipar dia pi merayu dengan menteri, maka dapatlah dia dengan beberapa ahli keluarganya pi menunaikan haji tahun ni. Sapa yg merayu kebanyakan dapat flight awal. kecoh2 la dia pi kursus haji ngan beli persiapan segala dalam dua,tiga minggu sebelum bertolak pada 13/10 tempohari.

nezha suker makan satay kerr...hehehe sama ngan mokcik tak tahan pedas hahaha

saya said...

meow/pinkie/hazel/mokcik--mana ada gaduh2..semuanya baik2 belaka.. cuma sessi meluah perasan perahsantan gitu.. hehehe...