mari mencari....

Google
 

Wednesday, November 10, 2010

saje je..

source : google
~~
hehehehe.. saje je la boh gamabr tu kan. sebab saya teringin makan ice cream. lama betol rasanya dah tak makan ice cream tu. lagi satu tu pasal orangtak paham bahasa.. haa..kan dah kena..orangkata nanti, nanti taknak dengar, degil.. nak ice cream dove dapat makan sabun dove. hahahhahaa.. takpe la kan.. lawak sengal pepagi ni.
~~
so apa nak cerita ni? entah la.. bosan. about nak tulis surat chenta tu.. dah discuss dengan obek. harus le kan berdigusi dulu mintak pendapat. obek kata ok. aduhaiii.... korang jangan tak tau.. nak raya haji ni tak dibaginya cuti. hahhahaha.. lawak betol la. dulu keje dengan cha ya nun alif ppon dapat je cuti tak kira le raya ke tak raya ke apa ke benda ke. anyway..saya macam suspek one of the staff in here tau i ada blog ni. so, if u read about about this... go to hell. i dont give a damn about you, blah laaa... (kalo dia baca le.. kalo dia tak baca takpe..abaikan ayat2 berunsur jahat tu). hahahhaha....
~~
saya mati2 ingat raya haji tu this week. owhh..sengal sungguh. rupanya next week la. takpe2.. saya ada banyak urusan nak diuruskan ni. korang doa2kan saya dapat tempat baru ye. aminnn...
~~
nezha ok je. malam tadi dia tido sendiri. tak tidor katil. boleh percaya ke? chehh.. betol la tu. tapi kejap je. by pukul 2am dah terhegeh2 panjat katil nak menyelit. sebok je tau. tapi saya suka je. kasi pelokkuat2 sampai dia bunyik ngeowwww.. hehehhe..rasakan. sapa suruh comel sangat. pagi tadi ajak kuar bilik punya liat. geram betol la. seperti biasa dia melembikkan badannya dan saya terpaksa dokong dengan penuh semangat. fuhhh..pepagi dah excercise nih. anyway.. raya tak berapa boleh tido la malam tadi. kejap2 terjaga, kejap2 terjaga. ehh..bukan saya memang selalu macam tu je ke? hahhahahha... ok la tu kan dapat gak lelap2 kejap. syukurr.. buatnya macam orang yang sakit tak boleh tidor tu lagi teruk. terkebil2 je. 530am saya dah bangun dah. cerah bijik mata tapi malas nak bangun. so golek2 sambil garu perot nezha. pusing kiri pusing kanan.. dah 630am baru bangun kemas2 lebih kurang. then pegi keje.
~~
semalam balik singgah pasar malam. beli makanan since obek takde semalam. dia pegi johor so saya kena beli makanan siap2 le kan sebab malas nak kuar dah kalo dah masok rumah. pusing2 pasar malam tak tau nak beli apa. takde selera. last2 beli nasi lemak, letak laok ikan sardin dengan ayam masak merah. tu diaaa.. sampai 2 laok. hahhahaha... rm5. ok la tu kan sebab ada 2 laok. then beli air mata kucing dengan air durian belanda. sedap pulak air durian belanda tu nanti nak beli lah dia punya pati kordial tu. jenama apa yang sedap ha?? then beli kuih tepung bungkus 2 bijik. tapi makan sebijik je sebab dah kenyang sangat2. pusing2 lagi jumpa orang jual sticker2 dinding tu kan. alahai..murah je rm3. beli la jugak. entah bila nak tampal. jangan esok sudahnya terperap je kat dalam laci kat rumah tu. hehehhehe.... beli gambar bunga tulip semalam. siap ada rama-rama terbang2 gitu. wahhh.. bernagan tak sudah le tapi entah bila nak tampal. tengok la weekend ke kan. kalo saya tegah tampal nanti mesti aa mamat hitam tu sebok2 nak tengok gak. dia suka beno mengaco saya kalo nampak saya buat keje. kalo baca paper lagi la.. dia siap baring atas paper tu. sabor je la. eh..terselit jugak cerita nezha dalam ni ye hehehe....
~~
so obek pergi keje johor semalam. tup2 pukul 2am tu dia call kata dah sampai kl balik. wahhh.. superman kah???? saya kata apsal tak tido je sana nanti pepagi balik sini. dia kata takpela.. eosk boleh bangun lambat sikit. dia pesan suruh kejut dia pukul 8am. ok je la.. tak kira la kan. asal dia selamat pergi selamat balik. so, tadi pukul 8am tu call dia le. jawapannya nanti pukul 9am kejut lagi. gggrrrr.. selalu macam tu la dia. hehehhee... sebelom cakap bye2 kasi dia ceramah pagi sikit dulu. buka apa..motivasi pagi katanya. hahhahahahha.... love him so much.
~~
apa lagi nak cerita ni. opis? jangan kau sebut perkataan opis tu. tak masok book.
~~
ok la... saya sayang anda semua! bila la dapat peluang nak jumpa2 ye...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

10 comments:

Ummi said...

nak tukar keje ke?

nak jugak cuba sticker tu, kalau beli kat pasar malam tu ok ke?

raya haji next week, belum apply cuti, tapi yang sama warna kulit dengan ummi boleh kira dengan jari so tak payah risau mesti dapat :)

so have a nice day

Hazelsyd said...

hi saya,

raya haji ni i pon besar kemungkinan kojer jugak kot..selit la jugak citer pasai nezha whenever possible, it makes me smile all the way reading about him while at the same time imagining of his telatah tu hehehe..dulu2 kiter ada bela kucen jugak tau..

MOKCIK AZWA said...

Mokcik sengaja tak amik cuti raya haji. Malah tak balik kampong pun..weekend baru mokcik balik. Sebabnya...cuti mokcik tinggal sikitt...nak save utk balik kampung hujung tahun ni hehehe

cari kerja lain la dulu baru tender resignation tu..tapi klu obek dah ada duit seguni, dok umah jaga nezha pun menarik gak hehehe

kat singapore dorang kata surirumah dapat bayaran uols...mokcik pun nak jugak dok umah kalau gitu..

Nadira Nasarauddin said...

kih3. klakar la katun tuh.
tapi ade ea eskem brand dove?
xpenah dengar pong?

syariza09 said...

harap2 dpt keje tempat baru yer :D

~dARlee zURiS~ said...

harinie pink day kat baskin robin.dpt double scope dgn harga 1 scope.pergi ye ;)

raya haji tengah2 minggu.nak cuti lama gerenti tak dpt.zuris cuti haritu je lah.raya je ngan sharil&kysh kat ipoh nie je

meowwmania said...

hahh ada yg jadik spy blog kamu ker?? wah wahh...soh nezha geget dier hahahah...

smoga dpt keje yg lbh bagus yer ;)

ChiKeDees said...

chiky punya sticker..bunga rose..petuanya gosok dulu permukaan yg nak ditampal kalau tak nanti terbuakak..cam kay umah chiky..

sesemut said...

resign jgn x resign.
x berbaloi keje ngan company macam tu
kita ni aset bukan buli bart. hahahhaha...
talking from experience.

one more.. i pon ingat raya haji minggu ni. siap isi borang cuti nak sambung r deepavali ke raya haji..

saya said...

Ummi : ye la.. tak larat dah nk keje sini..stress. bukan stress keje, stress orang2nya..

Hazel : ye ke bela kucen. Bagusnyaa… nezha will always be my point of stories. Hahha..

Mokcik : takyah.. brenti je. Nanti obek tanggong. Hahahha…

Nadira : kat US ada..kat malaysia takde.

Syariza : terima kasih doakan.

Zuris : baskin robin? Sini jauh nk dapatkan b.r tu.. mencik ahhh…

Meow : spy prebet sapu. Hahahhaha.. nanti dia kena la tu..

Chikedees : ye ke? Saya beli juga rose & tulip..nanti nak try la.. oo..gosok bagi rata ye.. ok.

Hani : tau takpe..kita ni la pekerja paling bagus sekali sebenarnya kan hahahhaa…