mari mencari....

Google
 

Thursday, December 9, 2010

misteri nusantara kembali lagi....

hello.. apa khabar harini? okeh? harap semua okeh2 je la kan. saya ok je la.. biasa2 je la takde apa yang menarik ke menolak ke apa ke. hahahhahaa...
~~
semalam hujan je, sampai petang, sampai malam, sampai le ke pagi nih. aduhhh...fobia betol. semalam macam biasa la. kemas2 lebihkurang, tengok tv kejap mandi2 la. kejap tu obek datang bawak pi dinner. baru nak on the way, budak dia call le pulak. kata kereta breakdown. sian lak dengarnya. dah le malam2 belom balik kerja lagi, hujan pulak. kereta breakdown pulak. bukankereta la.. van gitu sebab pegi keje bawak barang2 tu kan. ada le 3 orang dalam tu. mmm..saya kata takpe la.. pi la tengok budak2 tu sian. saya punya makan tapau je la. lagipon belom sampai lagi kedainya. obek kata ye la. sian jugak kat obek. baru nak duduk2 senang diri dah ada je call. takpe la.. orang tengah susah, habis kalo budak2 tu tak call dia nak call sapa lagi kan. jadinya kitaorang just pusing2 area rumah saya je la, then beli mekdi. jadi la. then obek pergi settlekan budak2 tu. entah le nak suruh tow truck ke, dia nak tengok sendiri ke apa ke saya tak tau. saya dah balik tu makan mekdi le dengan nezha. sabor je la. dia je yang nak bedal milo ais saya tu. geram lah! cheese burger saya pon dia bedal jugak. uwaaaaa... kalo tau lenkali suruh obek belikan 2 la..1 utk saya, 1 utk anak dia yang hitam nih. uuwwaaaaa.... nezha suka la kan sebab ada cheese2 tu..favorite dia sangat2 le tuh. sabor je la. lantak le..makan le nezha selagi mau. kalo sakit perot biyak2 sendiri mau ingat haaaaa.... hehehhee...
~~
lepas makan tengok tv kejap then tido. perot pon tak berapa nak sedap. sekali tengah tido2 tu, say adengar bunyik ketuk2 dinding. memula ingat biasa2 je la kan. tapi makinlama makin kuat pulak. saya intai2 jugak tapi ye la kan..mana le nak nampak. lepas tu bunyik lagi. wahh..otak mula la dah terbayang2 yang bukan2 nih. mana le tau kot ada orang dok ketok pintu dapor ke korek sikit2 kang tau2 tersembol je dalam rumah saya. nauzubillahiminzalik.. mintak dijauhkan segala malapetaka dari rumah saya. saya bangun juga.. kot2 laa kan..ternampak ke. hahahah..macam le berani. hujung2 melompat balik atas katil selubong. bunyik2 tu still ada lagi. saya tunggu jugak la kan kot2 kejap lagi bunyik tu berenti. sampai ke pukul 1am tak berenti2 gak. saya pikir, kalo le orang dok ketok2 dinding rumah nak kopak pintu by the time 1 jam dia buat kerja memang dah boleh masok beno dah rumah. saya tak pikir dah, terus call obek. tak dulik le malam buta ke pagi buta ke. doa banyak2 dia belom tido. sebab kalo dia dah tido call 500 ribu kali pon belom tentu dia jawab. call tu obek jawab, dai kat luar lagi. syukur. saya sambil nangis melalak2 tu mengadu le cakap ada bunyik2 ketuk dinding. kebetulan masa saya cal tu bunyik tu ada, saya kasi obek dengar le. sebab kuat..sampai obek dlm phone pon boleh dengar. dia pon apa lagiiii..terobang le datang rumah saya. kejap je dalam 15 minit tu obek sampai, dengan kawan2 dia 1 kereta. kot la betol ada malaon senang nak dipelangkong. obek suruh saya dok dalam bilik senyap2, dia nak rpund senyap kat belakang rumah, kat depan, nak intai. kot betol ada manusia. dia dah pusing2 tengok betol takde katanya. so dia berdiri depan pintu pagar tu tengok2. entah le dia buat apa. saya tengok intai je dari tingkap bilik. dia kata takde apa2, dah check semua dah. aduhhhh.. tapi still..masa tu ada lagi bunyik ketok2 tu. hehehe... suspen siotttt.. nak kata orang sebelah takkan le kan. sebab 2-2 rumah kiri kanan saya udah gelap means dah tido. man ale tau kot2 ada lak yang baru teringat nak bertukang memalam buta tu kan. so, kejap tu obek call jiran sebelah rumah saya ni la. cina.. ayah ah tong tu. call tanya kot2 dia ada ketok2 ke. ayah ahtong kata takda woooo..mmm..ok la kan. obek tunggu kejap depan pagar, then pusing2 kejap, dah pastikan takde apa obek pon balik. kejap tu bunyik2 tu pond ah takde. tapi.. being me.. memang le takkan boleh tido lagi. pakkal waktu2 biasa pon saya susah nak tido lagikan dah jadi benda2 macam tu. nezha pon tak tido tau. tegak je tinga dia dengar bunyik ketok2 tu. uwaaaa... kalo hantu katakan hantu, tidak saya tertunggu2..chewahhh.. idak le kan. bior hant dari manusia. kalo manusia takot lah.. nanti masok rmh mcm2 benda yang tak elok saya mula terbayang. entah la.. at the end saya tertido jugak. sedar2 dah pukul 615am..sebab alarm bunyik. bangun je la..
~~
jadi, itulah cerita misteri nusantara malam tadi. hehehehe.. macam nak takot pon ada gak, nak kelakar pon ada gak. entah la.. hanya yang merasainya je yang tau apa perasaannya. korang2 pernah ke rasa macam ni. kadang risau gak kan. sebab kita tak perasan orang dok tengok kita. ye la..tgk pompuan tinggal sorang2 kan..cun lak tu. chewahhhh... ap apon takde..yanga da kucing itam legam je, yang tak boleh diharap untuk melawan. diharap untuk makan ye boleh. hehehehhe... mana le tau. tak le nak pikir negatif je tapi kadang2 perasaan takot tu tetap ada. entah la. harap2 semua ok. kalo malam ni ada lagi bunyik2, apa nak buat ye? ahhh..biarkan je la. harap semua ok. aminnn...
~~
so apa lagi nak cerita ni? korang banyak kerja ke hari ni. saya biasa je la. hajat nak makan sandwich belom gak dapat2 lagi. hahahhaha... nanti2 la saya buat sendiri. ikut petua hazel..kalo beli beli roti tak habis simpan dalam fridge. boleh tahan lama. nak makan panaskan dia dalam oven. ye2..saya buat nanti.
~~
untuk obek.. thank you sebab datang malam2 buta. tapi nasib baik obek ada kat area2 kl ni malam tadi. buatnya dia outstation camne? haaa..hambekkk... takpe..cal je la jugak nanti dia boleh call kawan2 dia tolong tengok. harap2 takde la lagi kejadian yang membencikan macam malam tadi. rumah ni entah le. memang ada hantu agaknya. hahahhahaa.... bunyik2 biasa tu, biasalah. dulukan selalu ada bunyik orang buka pintu gril malam2. sekarang dah takde dah. mungkin saya je yang perasan lebih. obek..i love you...
~~
ok la.. tu je nak cerita. nanti sambong lagi. lapar lahhhhhhhh...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

6 comments:

Janggel said...

fuh lama tak tengok misteri nusantara...dah takde lama dah citer tu

sesemut said...

takuttttttttt...
amat memahami...
kena pulak tetiba rasa macam tombol bilik macam ada org nak buka..
or tetiba si bulu gelap kita lari lintang pukang masuk bilik macam ada yg kejar..
ada anak bulu yg penakut x boleh harap.

~dARlee zURiS~ said...

amboi nezha pun makan mekdi.dasat mamat nie.mmg lain kali kena beli lebih tuk nezha sama ye.

waaa...takut ok.tambah2 zuris yg penakut ni.huhuu...
malam nie kalu bunyi lagi cuba pasang tv or radio ke.kalu ada org nk pecah masuk,dgr bising2 mesti dia pk bnyk kali sbb ingat kita x tido lagi kan.
tp kalu yg lain tu,kena pasang cd lagu ayat2 quran lah kot.

Misz Pinkie Winkie said...

uishh...bunyi apa tue ekk.
suspen sungguh,
tapie kat tempat lin pon kekadang ada.
sbb lin tido lambat.
pastue dengar bunyi guli la. dengar bunyi ketok2 la.
macam2..tapie wat tak tau jerk.
wat tak tau pon..capai gak yassin letak bawah bantal.
hehhe..lin nie penakot.
budak2 kat umah lagieee la.
hahhha

meowwmania said...

hohh agak menyeramkan jugak lah baca entri kali nih, tp betol gak ekk dr manusia baik hantu hahahahah...

sblm tido tu baca al-fatihah, 3 qul, ayat kursi dan doa tido ekk ;)

Hazelsyd said...

hi saya,

haa baru sempat baca u nyer kisah misteri nusantara ni...kesahnyaaaa.....harap2 tak berulang lagi la yer for u...coz bagi saya yg penakut ni kan, i know the feeling of having to endure the night feeling scared under the cover! haa tu dia hehehe betui tapinyer.

ha roti tu sila la ikut petua yer..tp takat extend seminggu boleh la kot

wokesss...tolong gomol2kan nezha for me!!