mari mencari....

Google
 

Friday, January 14, 2011

baca ni dulu sebelom entry yang betol2...


hiahhhh... rasakan pancaran laser dari mataku yang garang ini.. nahhh... rasakannn!!!!!!
~~
hehehe.. itu dialog sendiri je la namanya tu kan. kebetulan lak boleh terpancar2 cahaya kat mata dia tu. ishh... ishh... ishhh.. tengok la dia duduk dengan suka hati kat sofa tu. suka hati dia je la nak duduk baring tergolek2 kadangsampai tergoke jatuh ke bawah. tapi time obek takde la.. time obek ada dia ada sikit takot. sikit je la.. cakar tetap cakap barang rumah. hehehe.. takpe la nezha..cakar le..saya tak marah. habsi2 saya bebel je.
~~
apa nak cerita hari ni.. seperti biasa takde idea la.. nak buat entry pegi jalan2 tu belom gak lagi. macam takde masa le. tapi gambar dah transfer dah dari camera ke lappy. haa..tu pon berkurun. al-maklum.. tangan keras bab IT2 ni... nak kuarkan memory card pon terkial2..apa lagi nak transfer2 nih. aduhhh.. sedih betol. takpe2.. tapi dah berjaya tanpa bantuan sesapa.
~~
hari ni kononnya buat breakfast le. chewahhh.. buat spageti goreng. bantai le.. tingin makan mihun goreng tapi mihun takde. yang ada spageti kejung tu. buat jugak la. jangan tak merasa. so pagi tadi breakfast tu le. obek hari ni buzy. semalam dia dah inform dah jadual keje hari ni. wahhhhh.. manyak bz wo.. ye ke.. boleh caya ke tu. hahahhahaha... biar le.. keje tu keje je la.. jangan ada pikiran lain.


ni pic malam tadi. baru lepas makan terus lompat atas meja nak jilat2 bulu la habis 1 badan dia jilat. chehhh... geram betol. ehh..tetiba macam takde idea la nak cerita apa. tadi sebelum buka blog macam banyak sangat idea. tu la namanya tetiba otak blank. jadi..nak cerita apa ni? owh..idea..dimanakah dikau wahai idea....
~~
tadi berchatting2 dengan kawan opis lama.. mmm.. macam2 kejadian berlaku. sian pulak bila dengarnya. tapi tu la..nak buat camne.. saya harap semuanya ok. sentiasa berdoa yang terbaik untuk semua orang. kenal ke tak kenal ke kita kena bersangka baik selalu dan doa yang baik2. jangan doa kutuk2. tapi kadang saya selalu gak doa kutuk2 orang especially kalo orang tu dah menyakitkan hati saya. hehehhee...
~~
owh..tadi pagi ma call. kata dia nak pergi kursus umrah sabtu ni. amboi..pegi umrah lagi. tiap tahun nak pergi dia tu. bak le sini duit tu bagi saya pegi holiday ke hong kong pulak. kali ni dai nak bawak ibu katanya. owhh... sure ibu suka tu. tapi risau le if ibu pergi sapa nak kena jaga budak aish tu. budak tu memangle dah besar.. dah darjah 2 tapi perangai macam budak kecik. saya tak larat nak melayan dia tu. manja bebenor. harap2 semua ok la ye.. entah le bulan berapa dia nak pergi nanti. next cuti sekolah katanya. bulan berapa tu? bulan 3 ke? alamakk..dekat dah tu.
~~
saya ni kan.. punya le malas nak mengemas rumah ni. barangpindah hari tu masih ada yang dalam kotak or bag or plastik. malas betol nak membukanya nak mengemas. baju2 pon masih banyak dalam kotak. aduhhh.. takde geng le nak kemas. nak minta tolong nezha.. dia tu datang2 je terus baring atas baju tu habis camno nak mintak tolong. nak suruh dia sapu rumah.. dia nampak penyapu tu bergerak2 dia lak dok kejar penyapu tu nak buat main. hishhhh... jadi sebab tu le saya tak kemas box2 tu. hahahahhaha.. boleh ke alasan macam tu. boleh aje...
~~
mmm..macam ni la..saya pikir nak bagi kucing2 luar yang saya bela tu, korang nak ke? kalo nak boleh... tapi dengan 1 syarat. syaratnya ialah... kalo nak amik kena amik dia 1 family. mak(hitam)+ayah(hitam)+3 anak(2 kelabu, 1 putih) . saya rasa berat hati kalo pisah2kan dia. saya bukan apa.. macam dah tak larat pulak. dari dia terbiar ke apa ke..lebih baik serahkan pada mereka yang lebih layak membela. nak ikutkan sayang.. memang saya sayang sangat. mana mungkin saya mampu bagi pada oranglain tapi saya perlu pikirkan keselesaan diaorang jugak. jadi kalo ada antara korang yang nak.. inform saya. yang penting kalo dah amik tu sila la jaga dengan sepenuhjati..jangan dera2 dia. owhh.. kan dah menangis ni. baru tulis.. belom betol2 kejaidan lagi. kalo betol harus la banjir nanti ni.



okla.. tu je.. sebagai penutup.. tu teasing for next entry.. yeahh..entry pi jalan2. kalo teror teka la saya pi jalan2 kat mana tu. tu awek cun baju hitam suar hijau selipar merah tu saya le tuh. ahhahahahhahaa.....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

5 comments:

meowwmania said...

saya tawu! saya tawu!

kat langkawi kan..sky bridge kalo tak silap nama dia, dulu penah pegi situ gayat woo...

Ummi said...

langkawi, so kena lah bagi hadiah dari langkawi :)

honeymoon!

~dARlee zURiS~ said...

nak pergi langkawi gak!!!
huhuu...

so skrg dah tak keje ek?
jadi mem besar kat umah lah ye?
bagus2..mesti obek boleh membesar dgn jayanya nanti mkn bini masak hari2 ;P

Hazelsyd said...

ooo honeymoon kat langkawi yer hehehe i like langkawi!

saya said...

amboii...semua pon teka betol..tak adventure betol la.. lenkali saya amik gamabr hutan belakang rumah bagi korang teka. hehehee....