mari mencari....

Google
 

Monday, January 10, 2011

sapa rindu saya? angkat tangannnn!!!!...



assalamualaikum..

pertama2 nak minta maaf sebab dah lama betol tak menulis ni. al-maklum..bz. hahahha.. bz tak habis2. ni tahun baru dah menjelma. saya biasa je takde la nak resolution ke apa benda ke. biasa aje. apa yang datang, hadap je la. apa yangtak datang, syukur alamin. eh..ada ke sesapa rindu kat saya nih? hehehhe.. takpe la..tak rindu saya pon takpe la..rindu kat nezha je jadi la...
~~
sementelaah saya cuti panjang tu kan, aduhaiii... budak busuk tukena tinggal tau tak. gedap gedup jantung saya ni. mas kat kl ni ok lagi la.. dah kena pi johor 1 week tu apa lagi.. melalak le jawabnya. haa..sudah..udah le mak mertua guwe kaget.. kok diingatnya guwe kene dera ke apa dok kat rumah sana tu kan. wahh..drama queen betol la. obek seperti biasa. membuli saya. lagi disakat2nya saya. bertambah melalak le jawabnya. tapi takpe... balik je kl ni terus terkam budak busuk tu. sian dia. dia punya menjerit bila nampak saya tu...tuhan je yang tau. saya dengan dia sama naik la jeritnya. hahahhahaa.. pening obek. bior lah kan. balik kl dah kemas2 barang pulak untuk pindah rumah. adoi..patah pinggang. budak busuk terbiar lagi. owhh..sedih. ingat tak saya tanya dulu camne dengan kucing2 luar tu? nak tinggal ke nak bawak.. hehehhee..saya hangkot semua sekali. sian lak tengoknya. masa saya cuti lama tu agaknya hari2 dia datang rumah nak makan. masa saya datang kemas rumah dia datang lagi meow2. owhhh.. sedihnya. so bodek2 obek...obek kata ok laaa... bawak le bela. yahooooo... obek belanja sangkar baru. tapi obek kata kena ada syarat. tak boleh bawak masok rumah. kene dok sangkar luar rumah je. budak busuk hitam je boleh masok rumah. owhh.. takpe la.. janji ada depan mata. since duduk kat area baru..saya kurung dulu budak2 tu. bagi dia tau ini rumah dia. now saya dah lepaskan kejap2 waktu petang.. bagi dia lari2 ngorat aweks ngorat mat rempit mana yang dia suka le. takot juga saya kalo diaorang tak balik. saya tau insyallah dia balik..cuma risau kalo orang amik ke, kene lenyek dengan kereta ke apa ke kan. hishhh..mintak dijauhkan. so, dah 3-4 hari ni test2 pandai pulak balik. cuma kekadang tu terlajak pulak dia berdating... malam baru sampai rumah. amboi..amboi..amboiiiii, bagi betis nak peha ye. yang si nezha pulakkk... ada lak 1 hari tu terlepas. eh..semalam la. saya pi kuar lunch dengan obek.. balik2 sekali tengok kucing itam kat longkang. macam kenallll je kucing ni. sekali tengok ada tag leher merah! hah! apa lagi..melompat le saya dalam longkang tu. geram betol. walhal masa nak kuar tu dah tutup semua pintu tingkat. rupanya dia kuar kat celah tingkap dapor. adoiiii..budak tu. betol2 menggegarkan jantong saya la. sabor je la. bawak masok rumah kene babab le montot diaaaaaaa...



apa lagi nak cerita. actually banyak benda nak cerita tapi tak reti le. pada yang wish tu terima kasih banyak2. semoga kita semua bahagia hendaknya ye. pada yang bakal melansungkan, saya doakan semoga selamat semuanya. pada yang dah lama dalam area perkahwinan.. pon saya doakan bahagia selalu. pendek kata semua orang gembira hendaknya. termasuk kucing2 peliharaan anda semua. opss..juga ayam dan itik di kampung. tetiba je kan. nak ke tengok gambar kejadian? hahahhaa.. kalo ada permintaan baru ada penawaran. nanti ye saya carik..tapi malu lahh..tak lawa. takpe2... sekali seumur hidop.




sementara tu tatap le gambar budak hitam tengah tido. lawa jugak budak tu. malam tadi cadang nak korek tinga.. ingatkan dah lupa.. rupanya dia nampak je saya amik bekas alat2 dia tu..dia mencicit dulu lari. owhhh..dia adalah takot obek. sebab obek garang dengan dia. siannnnn dia. tapi so cute. obek saje je buat2 garang sebab takmau dia cakar2 barang rumah. tapi dengan saya, saya bior je. hahahhaha...saya tak kisah je dia nak buat apa pon. tapi dia macam pandai lak. kalo obek ada..dia dok diam.. tido or buat hal sendiri. kalo obek takde.. tu dia....start dag cakar sana cakar sini gigit sana gigit sini. ahhh..sayang nezha.. opss..sayang obek jugak.. tetiba je kan. anywayyyyyy.... apa lagi nak cerita ni ha. obek dah start buzy keje. pagi petang siang malam. takpe2... keja la ye rajin2. hujung tahun bagi bonus tu kat saya. hahahhahaa....
~~
ok lah.. nanti sambong lagi. nak pi melawat blog kawan2 semua ni ha.. lama dah tak membaca.. bahbaiiii....
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

6 comments:

sesemut said...

welkam backkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...
lenkali kalo nak tinggaikan nezha, tinggaikan kat i ok..hehehheheh..
boleh buat kawan kejar kejaran ngan ashley yg diva tu.

Ummi said...

nak tengok nak tengok. ada permintaan, kalau jalan area sini jemputlah datang ke teratak buruk kami hehehehe

sama dengan kucing ummi, suka mencakar, tapi kan kalau kita bela kucing kita macam ada satu perasaan, kalau dia hilang gelisah nya, nak gak pergi cari, kalau hilang kat pandangan pun nak kena pi tengok, ada ke atau dah keluar

kucing ummi ni jenis gatal gak, suka keluar dan lari pergi rumah jiran

dok kat area mana skrg? best tak kahwin? bila anak-anak ummi nak dapat kawan?

meowwmania said...

saya windu larrrr...dr taun lepas nak baca awk membebel hehe...

neway, tahniah yer smoga setelah berubah status ni kehidupan akan lebih bahgia, amin...

eh! mmg ingat nak tgk gmbr tawin sekali bukak gmbr budak itam tu pulak hikhik...next entri letak gmbr tawin taw...nak nengokkk

MOKCIK AZWA said...

Mokcik rinduuuuu sesangat hahahhaa..

sebelum tu, nak wish selamat pengantin baru! And all the best wishes in the world to you hehehe..

mujur dibenarkan bela nezha busyuk tu ek...kalau tak, merajuk manja2 gitu jer sure obek bagi bela hahaha..

~dARlee zURiS~ said...

welcome back!
:)

saya said...

hani--nezha & ashley.bisa diaturr.. hehehhee..

ummi--erkk..ayat akhir tu yang suspen tu. hahahhaa...

meow--sudah letak..pegi tengok. hahhaa..

mokcik--tq for the wishes...

zuris--apsal tak boleh masok blog u??