mari mencari....

Google
 

Monday, February 21, 2011

2010 ke 2011?...

hehehehe.. hari ni entry tak bergambar lagi lah... cable tu still tak boleh guna. dah suruh obek tolong tengok kan pon dia pulak tak sempat2 takde masa. aduhh..gerem betol. anywayy.. takpe la kan.. nanti dah ok nanti kita letak gambar budak itam yang busuk tu banyak2 sampai pening semua orang yang tengok ye.
~~
tu la dianya..korang jangan tak tau.. dah berkurun berada dalam tahun 2011, saya masih gak tulis date dalam tahun 2010. sabor je la. dah le banyak lak tu. surat, quo, apa ke benda semuanya. hahahhahaa... baru hari ni terperasan yang teramat sangat. sebenarnya sebelom ni pon macam perasan, bila sebut memang sebut 2011, tapi bila tulis jadi 2010 le pulak. chehhh... berangan ke apa ke entah le. sabor je la. mujur benda2 tu boleh diubah lagi kalo takk.. aduh...boleh pening kepala dibuatnya. so selepas pagi tadi bila nak tulis date je terus la perhati bebetol chek 2-3 kali takot salah lagi. eeeee...
~~
hari ni saya rajin tau. pepagi dah masak nasi masak laok. hehehehe...sebab semalam tak dinner le. makan kopok lekor je mana kenyang. so pagi ni perot dah krukk keruukkkk kelaparan. bangun siapkan bebudak tu semua, buang uk-uk, bagi makan maka semua senyap senang hati, saya pon masak terus. masak nasi, masak asam pedas ikan, masak kicap hotdog, goreng ayam. masak je la apa yang ada dalam peti ais tu. habis dah kosong peti tu nak kene isi balik semua. makanya kami berdua hari ni terus makan nasi pepagi buta tu. hahahahhaa.. jimat belanja takyah lunch. tapi ni dah pukul 430pm ni perot dah berlagu2 kembali. sabor je la.
~~
nezha ok je.. menyebok 24jam. malam tadi obek sebok buat kerja, dia temankan obek. hehehe... baik la konon. kalo tak tu mana dia nak dekat2 dengan obek tu. malam tadi saya tengok elok je dia tido kat bawah meja obek. layan je la.. nak manja2 budak tu.

~~
hari tu saya ber-ym2 dengan kawan saya tu le..mm..dia bising sebab dia kata anak dia kene kutu kucing, melekat kat mata (bulu mata). saya kata camne boleh kene? u pasti ke kutu kucing ke tungau ke? dia kata ye kutu kucing. saya kata..camne boleh kena? anak u main2 kucing ke? setau i le.. i yang dok pelok cium tidor dengan kucing ni pon takde lak benda2 macam tu.. heran betol. dia kata dia pon taktau mana boleh dapat benda tu. then dia marah2 le siap kutuk2 kucing dan orang yang bela kucing tu pengotor la itu ini. ehhh.. saya kata dalam hati. dia tu sedar tak dia tengah cakap dengan saya ni? bukan dia taktau saya bela kucing. lepas tu saya cakap.. entah2 ko yang pengotor sebab tu kutu kucing pegi kat anak ko. kalo bersih takkan le kutuk tu melompat dari hujung kampong tu pergi melekat kat mata anak ko tu. geram dah saya. pas tu malas dah nak melayan dia. balik tu saya pergi kat nezha. nak le tengok camne rupa kutu kucing tu beso beno le rupanya ada ke rupa lipas ke apa ke. cek2 takde le pulak. then malam tu duduk2 kat luar tu dengan obek nampak kucing liar jalan2 kat depan pagar tu. saya amik. ni kucing liar mesti ada kutu kucing. so belek le tengok. ada tu memang ada.. tapi kecik halus beno tu camne dia boleh lak pasti benda yang melekat kat mata anak dia tu kutu kucing. benci lah.. sesuka hati je nak mengutuk kucing. entah2 tungau laki dia melekat kat bijik mata anak dia dikatanya kutu kucing. opss.. lantak ko la labu.. menyampah!
~~
entah le apa2 hari ni mengarut. sekadar luahan perasaan hati. pelik la orang yang suka menyalahkan orang lain atau benda lain ni. heran pon ye. ok la..nanti sambong lagi. panas hati ni. hehehehe...
~~
i love you obek
i love you nezha
i love all of you

3 comments:

meowwmania said...

he'ehhh suka suki je mengata kucing, kita yg dah bertahun membela kucing tak penah pulak menjangkit kutu merepek tol lah...tumpang menyampah sama :D

sesemut said...

itu tungo, aka cekenit. warna hitam.
akan melekat kat area2 yg celah2... contohnya ketiak, belakang telinga kita, leher, jari kaki.
selalunya bebudak mmg akan kena, especially kalau suka main pasir... area rumah ada lalang yg x reti2 nak tebas ( dasar laki pemalas) ..
atau lagi satu .. kalau dekat ngan area yg ada babi.
kucing mmg akan kena tungo( ni org perak nyer sleng yer) or cekenit.
bebudak pon..tapi kalau mak budak x mandikan anak dia bebetul, harap anak tu mandi kerbo sendiri..itu ler jadinya..

kucing i dulu pon ada yg kena.. tapi sebab dia kaki rewang masuk hutan. bila dia balik jer outstation i akan check.

tu la dia.. org suruh sekolah dulu belajo biologi xmo.. dah kutu ngan cekenit pon x reti beza.

*** marah ni marah.... bagitau dia.. ni doktor sesemut vet bertauliah bagitau guna bahas pasor

saya said...

meoww/hani--tu la pasall..saya pon naik hairan naik lori naik bas semua dah tu masa dia dok bebel2 kat saya. hehehehe..lantak dia le... silap2 rumah kita yang kucing ni lagi bersih dari rumah dia yang kononnya sangat pembersih tu..cheittt...