mari mencari....

Google
 

Tuesday, February 22, 2011

dapat cucu baru...

yeayyyyyyyyyyyyyyyyyy...
malam tadi masa tengah lepak tengk tv tu dengar le kucing luar tu bergaduh. owhhh..tu saya tau sangat le tu.. tu namanya si eji gaduh dengan kucing samseng gemok luar tu. suka datang rumah saya makan, tapi budak2 saya pulak yang dia marahkan. dia pernah tau cakar tangan saya. geram betol. dah le datang rumah orang makan nak marah2 orang pulak. nyampah! eji memang macam tu.. dia tu guardian cum bonzer bebudak kat luar tu. hehehehhe...
~~
so, masa saya dah leraikan budak2 yang gaduh tu... saya tengok ada sekor ni nama mama... duduk diamje. nak amik dia masokkan dalam sangkar tido. sekali nampak ada benda terkuit2 la.. ehh.. lorrr... dah dapat babyyyyyyy... yahuuuuuuuu...hitam legam gemok gedempol bontot terjungkit2 menyondol2. sabor je la. asyik nak menyusuuuuuuu je. ruginya lah takde cable nak transfer gambar tu. obek takde masa tu. pergi keje. obek balik keje saya tunjuk kat obek. suruh dia bagikan nama. nenonenonenoneno... so nama baby baru ialah neso. hehehehhe.. so nama panggilan manja esso. wahhhhhh.. jenama petroleum gitu. canggih ko neso. ehh.. bukan petroleum la.. diesel le. sebab hitam. hehehehhee.....
~~
pagi tadi pagi2 lagi dah turun pegi tengok baby gemok tu. nampak macam sihat. syukur alhamdulillah. geram tengok dia rasa nak pukul2 bontot dia. hehehhehe... opsss... ada budak hitam yang lain adalah telah menjealous dan marah2 woooo... jangan speku... tu bukan anak nezha. tu anak kucing lain. saya syak tu anak kucing yang nama abang tu. sebab dia pon hitam jugak. nezha mana bergaul dengan budak2 luar tu. apa pon...saya happy.
~~
malam tadi tolong obek buat kerja. aduhhh... sampai ke subuh tak tido2. geramlah. buat apa lagi..kira2 benda la. eeeee... tu la. hari tu saya tanya dah siap kira ke? semua info dah masokkan ke? hidden cost dah masokkan ke?? hujung2 baru le tau tak masok. tak cukup tangan jari makcik malam tadi tolong dia. sabor je la. takpe la..demi syuami terchenta katanya. hahhahahaha... gelang besor jangan lupa ye obek.
~~
malam tadi makan ringan2 je la. laok asam pedas pagi tu kan ada lagi. so panaskan je la. then buat lempeng. makan le lempeng cicah kuah asam pedas tu. wahhh..sedap jugak ye. jadi le. hari ni entah nak masak apa. apa benda pon dah takde dalam peti ais tu. takpe..susah2 saya makan je biskut nezha. sharing is caring katanya.
~~
ok la.. doakan yang terbaik untuk semua orang ye..walopon musuh kita.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

3 comments:

~dARlee zURiS~ said...

gelang besar sampai ke siku lawan mami jarum eyh?hihiii...

owhh..tahniah ye dapat cucu ;)

meowwmania said...

alaaaa....nak tgk gmbr budak tecit ituh...nak tgk nak tgk jugakkkk

p/s: nezha sila sembunyikan beskut kamu yer hehehe...

sesemut said...

wallahhh.. tahniahhhhh opahnyerrrr..
sungguhla seronokkan..
tapi berapa ekor semua?..takkan sekor jer?