mari mencari....

Google
 

Wednesday, February 9, 2011

mari jalan langkawi - edisi 3rd day, pulau beras basah..

hello... amboi2... punya lama nak mengabihkan cerita jalan2 tu kan. kalo diikutkan dah patot masok cerita jalan2 pegi tempat lain. hishh. hishh, hishhh.. not good..not good.. habis tu, ada je banyak benda lain nak kena buat kan. lagipon takpe la.. tulis lambat2 so ada la modal nak update entry ye tak? hehehhee....
~~
so, kali ni nak sambong cerita jalan2 pegi langkawi hari tu. 3rd day kan pagi2 tu pergi island hopping tu kan.. haa.. kan pergi 3 tempat.. memula pagi tu pulau dayang bunting tu then lepas tu pergi bagi burung helang makan. then ni le destinasi ke-3 untuk pagi tu.. pergi pulau beras basah namanya.
~~
wahhhh.. besttt..cantik pantai tu... bersih. tapi yang tak bestnya... sana takde toilet yoo!!!! so.. kalo korang nak pergi nanti.. kot2 rasa nak terkincit, pergi terkincit siap2 kat pulau dayang bunting tu sebab sana ada toilet. sini pulau ni takde la.. alahaii.. kenapa la tak dibuat kan? kalo buat lagi la menarik perhatian pelancong. entah le.. dannnn.. kalo pergi.. since dah penat jalan2 tu kan, sila la bawak sendiri bekal air atau jajan2 yang perlu sebab harga makanan di pulau tu adalah super mahal okeh!. situ ada 1 tempat je yang jual2 air ni. maybe sebab tu dia mahal kot, nak hangkot dari darat ke apa ke benda ke. kalo pelancong2 yang bawak duhet hebu2 tu no hal le.. macam kita ni kata destinasi bajet, harus nak berkira ye tak. anywayyy.... kalo nak beli, beli. tak nak beli, sudehhhhh...
~~
on the way ke sana pakcik bot bawak laju. hehehehe... takde nangis dah tapi masih debar2 lagi. pejam mata la apa lagi. hwuahhahahhaha.... sesekali terkena ombak keras tu melambung bot tu wooo.. ngeri woooo... tapi pemandangan memang menarik la.. cantik sangat. laut biru, udara bersih, ada burung2 terbang.. suka la. so, bila sampai tu pakcik bot kata.. ok.. berhenti kat sini, 1 jam. boleh pergi mandi2 ke lepak2. wokeh pakcikkk... nanti dah jalan2 kita datang balik ye.
~~
sampai2 je memang best la.. walopon rasa macam terhad je tempat tu kan tapi menarik. pasir putih. so, ramai yang pakat tangkap2 gambar rehat je. ada gak yang mandi2, macam tourist2 tu semua pakat2 jemur le kan. saya duduk2 je beli air minum dan beli nasi lemak. sebab lapar dari pagi tak makan. dalam pada tengah makan tu dok teringat pulak what if kang naik bot melompat2 tak tahan kang termuntah pulak. haaa..sudahhhhh.... tapi mujur le takde, sebab waktu rehat tu lama so dah hadam dah nasi lemak tu. hehehehhehee..... so, takde aktiviti apa2..duduk je la tangkap2 gambar dan tengok orang2 main-main. bagus diaroang tu.. walopon tak kenal antara satu sama lain, tapi dah creat 1 game bersama.. main apa tu? main lompat jauh. hehehehhee.. dengan yang buat piramid dalam air tu panjat ramai2 tu. heheheh.. seronok tengok jatuh bangun jatuh bangun. yang lompat jauh tu bayangkan le.. mat2 saleh lawan orang kita, ada gak macam ala2 bangla ke apa ke main lompat jauh tu. hehehehhee... kaki sedepa panjang. kat 1 pokok ada macam tali untuk ikat bot pisang tu. alaaa... yang bot bentuk pisang panjang orangnaik tukan. saya panjat tali tu je la. sebab nampak best pulak. hehehe.. mujur ringan, kalo seguni sekian le jawabnya. mau runtuh dahan pokok tu agaknya.




so.. ni gambar makcik kat signboard pulau beras basah tu le.. hehehhe.. kata jadi bukti dah pergi sana. agaknya ini sekali je la pergi sana, next time kalo pergi lagi takmau dah pegi naik2 bot tu. takot. hahahhaha... lain kalo kalo pergi kita pusing2 pekan kuah je ye sopim2.. haaa.. tu next entry la. belom sampai part tu lagi. so, duduk2 je la borak2 buang masa berangan je masa kat pulau beras basah tu. tak pasti lak kenapa di panggil beras basah.. kot2 carik gak ada ke beras kat situ takde lak jumpa. nak cari papan info pon tak le jumpa. ke saya yang tak nampak entah le kan.





opss... tetiba ada gambar. dont play-play.... tu gambar dengan spek ciplak 15 hengget tu jangan memain. ok apa... spek besor. sorang nampak macam tebuan, sorang nampak macam samseng gangster. sabor je la. stu je la pon gamabr berdua yang ada. dah kata takde orang nak tolong amikkan gambar, jadi la.... yang penting terpahat dalam ingatan, ye tak...
~~
ok..kali ni entry pendek je supaya korang tak sesak napas membacanya. ingatkan nak lump sum sekat entry 3rd day tapi malas le pulak. nanti takde idea pulak dah. so.. destinasi lepas ni.. dalam next entry pulak ye. hehehhehee...
~~
p/s : next entry--beras terbakar yang bikin jantong 'terbakar' betolll......

5 comments:

~dARlee zURiS~ said...

laa..boleh lak takde toilet situ?
tu kalau tercerry berry camne?huhuu..

eheemmm..tu dia muka pengantin baru kita ;)

MOKCIK AZWA said...

kalau pi situ kena pakai pampers kot huhuhu...kut2 ada pantang larang membina toilet, mana kita tahu kan.

haaa..cepat sambung part seterusnya..hehehe

Hazelsyd said...

haa tu dia update terbaru toche toche!! hehehe bestkan island hopping ni..ish tp dia takot naik bot laks dah....camno la tpt pelancongan takder toilet kan..basic necessity tu...

kan ku nantikan citer sopping dgn penuh tak sabar lakssss hahaha

meowwmania said...

wahhh tak sabar nak tggu next entry

eh! macam ella lah, mintak signnnn.... =]

saya said...

zuris/mokcik/hazel/meow--nanti try pegi sana la wokeh???