mari mencari....

Google
 

Wednesday, March 30, 2011

dah balik..yeayyy!!!!...



obek dah balik yeayyy!!!!! hehehhee.. obek dah balik malam tadi. so makanya malam tadi saya pergi le jemput dia kat epot tu. huishhh..cuak2 ayam juga le nak keluar memalam sensorang tu kan. arrival time tu pukul 1230am katanya. adoii...dah tua2 ni (dah tua ke? uwaaa..) rasa ada sikit cuak le keluar memalam sensorang. tau la jalan nak ke klia tu memang lurus je tapi takot tu still ada. jangan le kata waktu memuda dulu tu kan.. ratu ukur jalan memalam. balik pukul 3-4 pagi pon takde hal. melepak sampai 3-4 pagi pon relax je lagi. boleh lak lagi pusing dari hartamas ke bb pusing balik ke sunway semua tu sensorang. aduhaiii... zaman huha2 dulu tu memnag tak boleh lupa la. sekarang ni? nak keluar pintu rumah pon takmau dah. nampak benauuuu udah tuanyaaa.... cheitt... takpe la... dah merasa semua tu kan. jadikan kenangan je la. dah tua2 ni (tua lagi??) kena la berubah. saya ni dulu nak berubah payah betol. makan masa nak berubahnya. aduii..bukan senang nak berubah tu. banyak betol dugaan. banyak betol cabaran. godaan tu merata2. mujur obek ada. chewahhh.. he is my hero penyelamat dunia! agak2 kalo kurang semangat memang kebabom le jawabnya. walocamne pon... sekarang kan dah ada sikit perubahan. ehehehhehee.... jadila.. takkan le tetiba semalam ko pakai skirt tetiba hari ni terus pakai purdah. tu memang mustahil le. tu dalam pilem cerekarama ye la terjadi. in reality..saya tak berapa nak pasti la kan.. anyway... sekarang masa untuk memandang ke depan.. bukan ke belakang. yang belakang2 tu.. jadikan kenangan dan sempadan. hishh..kalo dikenang2 zaman muda tu... ngeri pon ada, seronok pon ada, benci pon ada. macam2 la. macam rojak gitu. anyway...(berapa banyak anyway daa..). dah..dah... cerita lain pulak.
~~~
ok...so... saya keluar awal le kan. sebab dah le nak pergi sana sensorang, jalan pon bukan le paham beno. buatnya salah masok simpang roundabout tu kang haa dah naya entah da ke mana pulak halanya. hishhh..ngeri2. so baik keluar awal. sampai awal boleh duduk2 lagi tunggu. takde hal. so, gerak la slow2. sampai sana dalam pukul 1215am macam tu. so..tunggu je la kat arrival gate tu. malas le nak gerak2. lagipon nampak kerusi tu duduk je la kan. tak dulik le kerusi tu untuk orang menunggu ke, orang nak datang ke makcik tak dulik. makcik duduk jugak. kejap je dalam 1/2 jam tu obek pon muncul. wahhhh.. serta merta muka jadi cerah jernih gitu. hehehhehe.... ate katanya dah 4 hari asyik le melalak kan...nampak obek harus muka jadi ceria. cehhhh.. gatal betol. sian obek..dia demam. yang heran tu pergi 1 beg, balik udah jadi 2 beg. adoi..kan dah pesan jangan beli apa2..saya taknak semua tu. tapi kalo dah beli tu harus diterima dengan senyuman dan tangan terbuka kan. dengan harapan lain kali pegi belikan la lagi. balik dari epot tu terus pergi klinik. mmmm.. amik ubat demam obek le. wahhh...nak tau kena charge berapa? rm70 untuk ubat demam, selsema, batuk dan antibiotik. terkejut badak sumbu makcik. saya tanya kat nurse tu ni ubat ni berapa harganya?? udah err..errr..errr jawabnya. hujung2 dia kata kalo malam2 macam ni memang charge lain harga. ye ke gitu? korang2 yang selalu pergi klinik memalam tu memang dia charge mahal ke? saya tak pulak pernah pergi klinik pukul 2-3 pagi tu kan. hishhh.. habis camne la kalo orang emergency sakit ada anak kecik takde duit. ingat pergi klinik boleh semboh, rupanya tengok bil lagi terus sakit. bukan semua orang ada kompeni yang bayarkan medical. kalo ada pon kebanyakkannya kena bayar dulu kendian baru claim. haihh.... sian kat orang yang ada anak2 kecik ramai2 tu. camne la agaknya. saya yang berdua dengan obek ni pon terkejut terkujat. macam2. kementerian amik la perhatian sikit. aduhhhh... menyampah lah. so, masa kat klinik tu ada le 1 couple ni bawak baby.. baby dah besar gak la dalam 1year++. baby dia jenis takmau makan ubat. jenis yang nampak je beg plastik putih or syringe dah melalak mengguling2. so mak dia tanya kat doktor camne cara yang terbaik nak bagi ubat kat anak. doktor kata pujuk dia. since orang takde..cuma mereka dan saya dan obek je patient malam tadi, so doktor buat demonstrasi le kan. hehehhehee... apa korang ingat semua doktor pandai ke? kena terajang doktor tu dengan budak tu. hahhahahaha... ubat dah masok mulut pon dia luah2 kan. hishhhh.. kadang2 memang ada kan budak yang takot makan ubat. camne ye nak buat. mmm..masok dalam susu ke? kang dia rasa lain kang takmau minum susu lak. so how? entah le labu...
~~~
lepas kuar dari klinik, pi beli burger pulak. kata lapar. saya pon semalam tak makan tau. tak breakfast, lunch tu saya makan biskut 4 segi tu 4 keping dengan air kosong. malam tu pon saya makam biskut jugak. so, ada sikit lapar la. lagipon obek dah balik, baru ada selera nak makan. hehehhee.... lepas makan semua bagi obek makan ubat terus dia terbongkang le. kedemaman. dia kata kat sana panas sangat cuacanya. tambah dia kena kerja luar tu bukan duduk kat dalam opis. hehehhehe... nasib le kan. sapa suruh. nak sangat pergi, rasakan la. takpe la.. pengalamanpergi tempat orang. saya doakan obek cepat semboh. kerja kat sini pon belambak2 kan? cepat sihat tau (boleh pergi jalan-->ada je agenda tersembunyi).
~~~
nezha? standardddd...kitaorang balik malam tadi dia pon sebok. tetambah nampak beg beso nampak beg plastik semua tu. harus le nak kepochi kan nak menyebok. hehehehhe..sorry la untuk nezha takde apa. tapi jajan2 nanti kita boleh share ye makan 2 orang. entah le bila tahun nak habis benda2 tu.
~~
ok la..tu je pon nak cerita. pengalaman drive sensorang dan cerita obek balik. hehehehhee... nanti sambong lagi ye. bye!!!
~~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..


Tuesday, March 29, 2011

dia mesti check punya....




hohohohohooo..janganlah terkejut kalo tengok dia duduk atas meja. dia memang kepochi sikit budak ni. lagi2 kalo dengar je bunyi beg plastik. huii...tengah uk-uk pon sanggop dia cepat2 habiskan hajat sebab nak mengejar bunyi beg plastik tu. kadang saya saje je dengki kat dia..saje amik beg pastik kosong kasi bunyi2. hehehehe.. mencicit kawan tu lari mengejar. tapi bagus juga. sebab dia ni kalo di panggil tak menyahut, makanya kalo rasa2 dia senyap lama saya memang panggil dia guna beg plastik tu.
~~
itu namanya sedang buat pemeriksaan wajib kepada setiap barang yang masok dalam rumah. senior qa/qc tu nama jawatannya tu. tambah2 kalo nampak kita jinjing beg plastik masok rumah..dia yang dulu-duluan mengejar. ehhehehe..tu ialah jajan adik obek balik dari sewarak hari tu. pergi kerja je bukan pergi jejalan. tak sangka pulak dia ada belikan something untukkita ni kan. syukur.. tu dapat kek lapis 2 biji. 1 besar, 1 kecik. yang besar tu entah perisa apa, tapi yang kecik tu macam ada rasa masam2 manis sikit. tapi yang pastinya 2-2 pon super duper manisnya tuhan yang tau. nezha yang kaki makan manis ni pon tak larat dowh nak telan.hehehhee... ke memang kena manis agaknya kek lapsi tu kalo tak nanti tak cantik menjadi...agaknya la.. tapi memang saya tak larat le nak makan tu. manis gila. dengan tu dalam box tu ialah ikan masin katanya. saya pon tak bukak2 lagi. cuma bukak keluarkan dari box tu masok terus dalam freezer. dia bungkus dalam kertas suratkhabar. ikan masin terubok tu agaknya. tak pernah lagi makan. bukan apa..ikan terubuk tu kan ke banyak tulang. saya ni kan pemalas. hahahhahaa... dan tak penyabar orangnya. kalo makan tu nak yang senang je. kalo ikan2 ada tulang tu saya jadi kurang sabar. tapi sebab tak pernah rasa nanti nak juga goreng bagi rasa. sampai 2 ekor dia bagi. amboii..perli agaknya ye. mentang2 saya pemalas masak dia bagi ikan masin sampai 2 suruh saya makan ikan masin je ye. hehehe.. apa pon..terima kasih to adik obek..nama nizam. haaa..single lagi tu kot ada sesapa nak try test sila2 amik borang segera. baik budaknya. hormat orang tua. kiranya bagus le budak ni. hehehhe..promot pulak.
~~
malam ni obek balik. tak sabar nak jumpa obek. macam2 nak mengadu. yang pastinya mesti melalak2 nanti. hishhh.. macam budak2 laa... kadang2 terpikir camne la orang yang suami isteri duduk berjauhan tu ye. aduhaii..kuat betol semangat. memang salute habislah dengan mereka yang jarak jauh ni. all the best to all of you. kalo saya la.. dah lembek badan agaknya melalak siang malam. hehehhee...
~~
apa lagi nak cerita ni ye... mmmm.. entah le. takde idea dah ni. saje je la sekadar update blog. kejap lagi nak jalan2 baca blog orang kalo ada masa. bye!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..


Monday, March 28, 2011

terkejut cat makcik...



maunya tak terkejut..dah le sedang dalam kesedihan keciwekkan kemenangisan semua pon ada.. hujung2 malam tido baru nak lena gelap2 suram tu sekali terpandang belakang nampak kepala hitam je. mesti le terkejut!!! macam nak luruh jantung.. subhanallah.. nezha..nezha.. rupanya dia tido belakang saya kepala je kat atas bantal..tangan kaki semua entah kat belah bawah gamaknya. udah le ingatkan hantu kepala ke apa. chehhh..bikin suspen le.. suasana tu dah le ala2 suram gitu kan..nampak lak kepala itam je...eeeeee..nezha ni. memang saya terkejut jantung terus debar2 kuat. terkejut2 pon bila dah habis terkejut kita snap la gambar dia tu. menyebok tido kat orang. kerusi dia ada sebok gak nak tido dengan saya. eee..tak malu la budak tu.
~~~
hari ni macam biasa la.. cuaca panas betol tak selesa kan walopon malam. malam tadi obek call. hehehhe.. belom apa2 dah melalak2. buat habis bil talipon orang tua tu je saya ni. hehehhehe... cepat la selasa.. esok selasa yahuuu..esok malam obek balik. kita rabu awal pagi le pukul 2am katanya nak sampai sini. saya mesti tunggu! obek pon kata kat sana panas sanngat. dia sakit tekak katanya. elehhh.. dia tu sakit tekak bukan sebab panas..sebab terlebih smoking. tau sangat la. esok2 saya bagikan puntung kayu api tu kat dia nak sangat rokok kan.. haa..hambekkk..hambekkk... geram betol. duit rokok tu buat beli baju saya ada paedahnya. hhuhuhu..betol tak?? dah le kan kawan kita zuris baru bukak kedai online.. harus nak menyebok gak tengok2 apa baju cecantik tu kan. hehehhee... discount zuris..discountt....
~~~
nezha? biasa le dia. takde yang luar biasa. terejal je. berak taknak kambus. tu akal terbaru dia la. dah le harum 1 rumah. sabor je la. maybe dia ingat saya ada share dgn company glade tu agaknya tiap hari nak kena sembor kasi wangi2. eee..geram..geram.. other than that..dia baik2 aje. setakat menggaru2 sofa dan menggaru speaker tu apa la sangatkan. ggrrrr...






apa lagi nak cerita ni... takmau la cerita benda2 yang menyakitkan hati. nak cerita yang best2
je. menu? mmmmm.... takde selera la.. lapar tu lapar..tapi entah le. semalam sabtu ahad memang dok rumah je la. paling habis kuar sampai pagar je sebab buang sampah. lain2 dok dalam rumah aje. ahad semalam breakfast roti 2 keping. lunch tak makan, tapi makan yogurt. dinner buat mihun goreng. tu je la. dengan makan buah mangga 1. minum air kosong le. sabtu makan apa ye.. owhh..sabtu pon breakfast roti, tak lunch, tapi makan oren 1. malam makan nasi buat ikan masak kicap seketol. pon tak habis. tu je la. hari ni? mmmm...takde pikir nak makan apa. takde selera..takde mood. kalolapar biskut roti ada. makan je la. uwwaaaaaaa.....
~~~
ok la..tu je la kot.. nanti sambong lagi. selamat bekerja semua!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Friday, March 25, 2011

tengah sedih la..takde mood..



uwaaa...takde mood lah.. tinggal sorang cuma dotemani nezha dan budak2 yang lain aje. obek takde la. kene pergi keje luar ke jkrta le pulak. katanya rabu ke khamis baru balik. hishhh... sedih. peginya tadi petang. adegan melalak2? sure ada punya la..dah kata saya ni kan pelakon airmata terkenal kat rumah ni. huhuhuhu... takpe la.. pergilah kerja. saya doakan semuanya selamat pergi selamat balik dan urusan semua selesai dengan jayanya. now obek kat epot le. saya kat rumah. tak pergi hantar dia pon. dia kat kasi sebab nanti malam kena balik sensorang pulak bahaya. mmm...tadi dia call kata flight delay kan..hujan katanya. takpe la... saya doakan semuanya ok. selama ni kalo dia ada kat rumah pon memang le selalu je baliklambat malam kadang pukul 3-4am baru balik. tapi walopon balik lambat tetap le ada.. ni takde..lama lak tu. hishhh.... rindu obek.
~~
ok la..enough pasal cerita sedeh. kalo ikotkan hati... mau melalak lagi. ni pon bengkak2 biji mata dah ni. sabar..sabar... anyway.. mari cerita pasal nezha. tu gambar dia duduk kat atas file keje obek. heheheh.. dengan selambanya dia melompat dari bawah terus naik atas meja terus landing atas file. bukan takat landing je..siap golek2 jilat2 bulu bagai atas file tu. sabor je la. saya diam je. malas nak tegur dia. sebab obek time tu takde, pegi atas. sekali obek turun bawah... hehehe..kena marah le budak itam tu. hehehehe.. baru dia tau. selama dia dia buli2 saya, saya diam je.. now ada yang dia takotkan sikit. tapi seperti biasa, saya kan tukang penyelamat dia. no harm le...
~~
so nak cerita apa lagi. weekend ni saya sorang2 je la ye. tak balik rumah ma la. obek takde. saya memang takkan keluar rumah sensorang. tadi pon obek dah belikan ration makanan ikan sayur jajan segalanya cukup kat rumah so saya takyah keluar nanti. sebenarnya saya yang taknak keluar. entah..dah macam tak biasa pulak. dulu elok je lan menjelajah kl tu sensorang sampai subuh. sekarang ni dah takde la pulak semangat nak keluar2 ni. duduk rumah sudah. tengok tv, makan, tido sudah. cepat le obek balik.
~~
by the time saya type blog ni..nezha tengah main dengan berus gigi. entah le mana dia jumpa dalam almari. kelentang kelentung. haihh budak ni. memang mainan dia tu yang pelik2 je la. biarkan. budak2 kecik 4 ekor tu pon dah bertambah pandai nak main2. terjongket2 je berlari. sabor je la. lari laju dah. kecuali nesso. saya tengok kaki belakang dia tu macam lembek la. saya risau. cacat ke budak ni. memula dulu saya ingat dia tak larat angkat kaki hari tu sebab bontot gemok, but now saya perasan dia punya kaki tu lain macam sikit la. saya try test jentik kaki dia ada bagi respon, means, tak le patah ke apa. tapi macam lembik la. kat tegap kuat macam kaki budak2 yang bertiga lagi tu. saya risau. so now dia kalo berjalan kaki macam terkuak..macam kaki katak tu. hishh.. normal ke tak normal macam tu? tapi dia kalo jalan laju. bila diperhatikan.. memang dia ada melonjakkan badan guna kaki, so sebab tu saya tak pikir kaki dia tu patah ke apa ke. harap2 takde apa la... sian dia. sayang dia. sayang semua jugak. samseng kurap tu pon sayang jugak. dah 2 hari ni takde lak samseng tu datang makan. sunyi je. risau jugak. mana pulak perginya. kena langgar kereta ke? kena gigit anjing ke? haihsss... banyak le pulak benda yang nak dirisaukan. ye la.. biasa malam2 or senja2 ada le bunyi samseng gaduh dengan budak eji... dah 2 hari ni senyap je, tercari2 le jugakkan. harap semua ok la.
~~
ok la.. tu je nak tulis. takde mood. rindu obek.
~~
have a nice weekend.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

Tuesday, March 22, 2011

ye ke tak boleh???...


hehehehe..comel ke muka budak busuk tu tergolek2 bawah kerusi? comel? comel ke comot? boleh la... yang pastinya busuk melantung-lantung..hahahhaa..
~~
anyway..nak cerita apa hari ni. dari pagi hujan je kan. kat tempat saya le. tempat korang hujan jugak ke. harap semua ok hari ni ye. so..nak cerita apa hari ni. sebenarnya kan..saya ada le satu pertanyaan. macam ni le ceritanya.. saya kan memang tak boleh makan pedas.. nanti sakit perot. lebih kepada gastrik le tu gamaknya. sebelom ni kalo sakit perot lepas makan pedas, saya akan minum susu, then boleh jadi tahan sikit la..tak le pedih sangat rasanya perot tu. hari tu saya sedang berym-ym le dengan so called 'kawan' saya ni. seperti biasa..borak macam biasa. dia tanya saya dah lunch ke. saya jawab dah..then ni tengah sakit perot sebab tadi makan pedas. dia kata dah tau tak boleh makan pedas kenapa makan? saya jawab mana le nak tau laok tu pedas sangat. say atau memang ada cili tak tak le ingat pedas sangat. so dah minum susu now rasa lega la sikit. then dia kata.. orang gastrik mana boleh minum susu.. nanti mudarat. saya pon terkejut le.. say atanya dia sapa yang kata camne tu? dia kata dia ada terbaca forum sebab hari tu dia pon ala2 nak gastrik thendia kononnya carik info kat tenet ni ha.. ada le terbaca info tu. saya cakap ye ke? setau saya kalo gastrik le kena minum susu. doktor pon cakap macam tu tapi saya tak tau le kan if doktor yang saya jumpa tu doktor penipu doktor jenis beli ijazah punya so sebab tu dia bagi nasihta yang salah. bila saya cakap macam tu dia still menegakkan 'kebenaran' dia tu le. dia beriya2 kata yeeee..betolll.. gastrik tak boleh..aku dah baca dah. saya tanya lagi.. mana forum yang ko baca tu? bak sini bagi link saya nak baca..tak puas hati le..sebab ni 1st time saya tau gastrik tak boleh minum susu. dia kata.. entah mana ntah...dah lupa. choii..saya dalam hati dah menyumpah 78 bakol dah. getikkkkkkkkk.. saya cakap tu le padahnya kalo orang bodoh tapi nak gak bagi nasihat. lepas tu terus saya log out ym sampai ke hari ni saya tak ym dengan dia. im so pissed off lah! after that..saya pon search tenet kot ye ke tidak ke betol punya penemuan baru gastrik tak boleh minum susu. naik terbeliak2 dah mata mencarik tak jugak jumpa..so.. korang yang baik hati.. cuba tolong bagitau saya..gastrik boleh minum susu ke tidak?????
~~
ok..enough cerita yang menyakitkan jantung limpa hempedu. hari ni lunch dengan obek. huiyooo..bukan senang nak dapat lunch dengan obek selain dari weekend woooo... rasa macam jumpa perdana menteri je rasanya. hahahhaha... sebab obek hari ni kaur lambat pergi keje.. sebab kuar lambat? sebab hari ni balik lambat. uwwaaaaa..takpe la.. layan je la. so, makan nasi laok ikan goreng dengan sayur peria. hishhh..suka beno makan sayur tumis peria tu. sedaplah! hehehhe.. saya ni apa je yang tak sedap. semuanya sedap. obek pon makan sama gak le. sebab tengok ikan tu baru diangkat so panas2 tu kan..tu yang tingin tu. so, lepas makan masing2 ke destinasi masing2 le.. meneruskan kehidupan. chewahhh..ayatttt.... hahahhahaha... rindu obek.
~~
nezha? ok je mamat tu.. takde yang tak oke..semua ok2 belaka. malam tadi dia tido bilik tak keluar2.. biasa dia tidor kejap then keluar, then masok balik. malam tadi tak kuar2. lena beno gamaknya. layan je la. kadang2 geram je tengok dia tu. kadang2 tu sayang. hehehe.. tapi kalo nezha takde saya tak tau saya jadi camne..hushhh... takmau pikir2.. takmau. baby2 kecik semua sihat. makin kuat menjerit. kadang2 malam dia menjerit ingatkan kena dera ke apa ke kan..bergegas le saya ke belakang menengok dia. rupanya saje je menjerit nak berkepit dengan mama dia. sabor je la. drama betol budak2 tu. geram. lagi double geram. comel2 dah semua dah jalan laju. tertonggeng2 je bila berjalan. hehehhee.. kalo ada masa petang2 saya kuarkan dia ke laman..bagi dia jalan2. pon menjerit jugak. agak semua benda yang dibuat semuanya menjerit. eee..bingit telinga.
~~
apa lagi nak cerita. tu je la kot. takde idea dah. heheheh... all the best for all of us.
~~
jangan makan rasuah. nanti hidop tak selamat!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

perihal menu dan nezha...


hello..
apa khabar semua? harap2nya semua sihat2 belaka la ye. seperti biasa kena minta maaf dulu sebab lama tak update blog. hehehhee... masa tak mengizinkan lah. rindu sangat kat blog nak baca2..nak tengok2..nak jenguk2.. tapi apa boleh buat.. yang dulu kena la didahulukan. anyway..jangan buang masa..mari berborak.
~~
apa nak cerita ni ye? weekend? macam biasa la... hari sabtu hari tu pergi lunch ayam pop katanya. hambek..macam2 nama. makan je la. janji kenyang. petang tu tak kuar pegi mana. memerap kat rumah je la. ahad pepagi hantar ma ke ulu kelang. biasa lah mem tu..macam2 yang dia nak buat. lepas hantar ma, sementara nak tunggu dia habis urusan tu saya dengan obek pergi breakfast. saya makan roti canai dengan kuih wadei, air teh o ais. obek lagi makan banyak! makan mihun goreng, kari kambing, kuih apam, air milo ais. hambekkk.. tu berapa punya lapar le gamaknya tu. hehehhee.... kat rumah ma masak sambal ikan keli, goreng sayur bendi dengan rebus betik muda. sedapppp.....walhal kenyang breakfast tu masih ada lagi tapi sedap punya pasal makan jugak. sampai sakit perot. haii..macam tu le saya. kalo nak merasa makan banyak tu memang kena tunggu weekend je la. weekday ni bukan apa..biasanya obek takde malam, so saya malas le nak makan beriya. kadang makan biskut je pon dah boleh dah. siang pulak mana yang sempat je la. biasanya biskut jugak. biskut, biskut, biskut.. tu la korang taktau.. biskut susu tiger tu sedapppp... saya kalo makan tu sekali hadap 2 baris pon boleh habis. hish..hishh..hishh.. terok buruk lantak betol. anyway.. apa la asyik cerita pasal makan je.
~~
balik dari rumah ma.. pergi alamanda. punca sebab saya merengek nak pergi tengok pertunjukan belon tu kan. sekali obek buat video klip dia le tu kan.. cakap panas le.. ramai orang le.. nanti penat le.. hehehhe.. tu semua benda2 yang saya tak suka. pandai je dia sebut benda yang saya menyampah makanya saya pon jadi dah tak mau pergi tengok belon tu. so, obek bawak pergi alamanda le. boleh la..janji ada jalan2. sekarang ni payah betol nak dapat berdating jalan2 ni. huhuhuhuuu... punya la ramai orang kat alamanda tu.. nak parking pon naik sampai level 6 tu. wahwahwahhhh..ada apa ntah le. sekali masok... lorr..patot le.. pak habib ada buat sale kat depan tu. saya pon amik peluang cuci2 mata sambil berangan. lepas berangan buat muka sambil merengek dengan harapan boleh mendapat sebijik dua atau sebentuk dua atau seutas dua. hujung-hujung..tak dapat nak nolong... hehehehhehe.. terok tau obek ni..tak kasi chance kita nak berangan. cheh... lepas tu mph pon ad abuat offer jugak. pusing2 jugak kat situ. belek2 itu ini. banyak buku untuk kanak2. bagus kalo beli. tapi saya tak beli apa pon la. pusing2 je. turun bawah.. ingat nak tengok wayang. sekali tengok barisan beratur..tu dia.. berderett.. maka...lupakan je la hasrat tu. tengok je la tv kat rumah. so, last2 pegi beli wafer, pegi beli popcorn, then pegi beli ice cream. lepas tu balik. hehehhee.. jadi la.. dapat cuci2 mata pon dah cukup.
~~
cerita nezha? mamat tu ok je... nakal bukan main. dia pegi garu dah speaker kat rumah tu masyaallah.. menjerit saya. saya menjerit sebab terkejut dia menggaru speaker tu.. dia terlompat sebab terkejutkan saya menjerit. hehehehhee.. macam2 peel la. saya ngadu kat obek.. obek kata.. nanti dia.. nak kena cubit tu. saya cakap kat nezha nanti dia kena cubit. hehehhee.. takde maknanya.. sapa le boleh cubit budak nezha tu kan. ala.. bukan rosak pon speaker tu... tak koyak pon. takpe...tapi kena denda jugak la.. dendanya ialah kena pelok kuat2 sampai dia menjerit. geramlah dengan dia tu!!!! lain kali jangan buat. tu mujur sebab obek takde kat rumah. kalo obek ada masa time dia menggaru tu entah le apa jadi. hehehehe.. yang pasti saya dulu yang lari menyelamatkan nezha. hahahhaha... macam2 hal.
~~
apa lagi nak cerita ni. tu je la kot. ada la beberapa cerita nak cerita tapi nanti la. buat setakat ni..baca yang ni dulu le. rindu kat korang semua!!!
~~
perhatian kepada mak2 kucing sekelian:-
1) baby kucing tu bila boleh mandikan? lama lagi ke dah boleh dah? sebab dah bucuk bacam je baunya tu...
2) mama kucing tu pon dah boleh dimandikan ke ha? lagi double triple bucuk bacam la...
~~
sila jawabnya. tq.
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

Wednesday, March 16, 2011

cerita kucing, makan dan durian.. tu je...

hello..

alahai... lama betol tak update2 blog ni. sian dia. hehehhe.. bukan apa..entah la. rasa macam takde mood je. malas pon ye. bila buka lappy je rasa macam malas le pulak. nak main2 intenet pon otak beku taktau nak cek apa kat tenet. ahh..membosankan betol la. 2-3 hari ni macam biasa je la.. takde apa yang luar biasa.
~~
so apa nak cerita ni ye. masa tengah type2 ni... kucing luar tengah bertekak bercekau menjerit memekak. hahahha.. sapa lagi kalo bukan si eji tengah bergaduh dengan si samseng gemok tu. biasa lah... eji tak bagi samseng tu masok kawasan rumah ni nak makan. garang bukan main. hari2 mesti gaduh punya la. ala..biasa la kucing. lagikan manusia ada akal ni pon asyik la dok bertekak je kan. getik. ada otak pon tak reti nak guna. kucing tu dah tentu le kucing. hehehhee...
~~
hari ni masak simple. call obek petang tadi tanya dia balik lambat ke cepat ke. kot lambat makcik takyah masak..ada harapan nak pow je dia suruh belikan apa2 makanan. kalo obek balik cepat makcik masak le.. so obek kata dia balik cepat. wokeh. makcik masak je la simple2 sudah. janji ada makanan, tak gitu. so menu hari ni gulai lemak telur campur suon, sambal tumis ikan bilis, dan yang paling best.. ada sambal macang! yahoooo.. weekend hari tu kan balik rumah ma.. ma belikan 4 bijik. bestnyaaa.. saya kalo ada sambal macang tu takde laok lain pon takpe. makan tu je dengan nasik. lepas makan melalak guling2 sebab sakit perot makan pedas. hahahhaha... tak serik2. then buat air oren je dah le. sekali obek balik dia belikan popia dengan apam balik. dia kata ada pasar malam dia singgah le beli makanan. bagus jugak. jadi, itu le menu kami malam tadi ni haa.. syukur kenyang. walopon bukan menu ayam tergolek ke, beefsteak ke, tiram ke atau makanan yang memahal yang lain, tapi syukur kerana ada rezeki. lagipon bukan senang nak dapat makan berdua dengan obek malam2 ni. hishhh..kadang boleh bikin hangin woooo.. asyik keje je. geram..geram..takpe la.. keje pon keje la.
~~
nezha? owhh..budak kesayangan korang tu ke? dah le..pegi le sana.. jangan kawan saya. dia sudah jadi nakal sekarang ni. buat akal betol. hari tu saya masokkan necho dalam rumah. saje je la nak tengok apa nezha buat kan. hehehhee.. si necho punya menjerit....rasa macam bergegar rumah ni. ye la.. rumah kosong.. sunyi..bergaung le jadinya. tu diaaa... nezha pon buat hal le apa lagi. datang dekat2 konon nak bau-bau, nak cium-cium..hujung2 angkat tangan nak pelepuk budak tu. tapi dont worry...saya dah tau dah taktik dia.. si, dah get ready dah. saje je bagi necho gerak2 dalam rumah. kasi try test. hehehe..tapi disebabkan dia menjerit tak berhenti, makanya saya hantar dia balik kat mama dia la. kang sakit tekak lak budak kecik tu demam ke apa ke dah 1 hal. hehehhee... the next morning, nezha sudah kasi kencing dekat dapur. best kan?? tanda protest tu. sabor je la. bising buat apa... cuci saje la pepagi buta tu. ggrrr.....
~~
apa lagi ni nak cerita ni. sorry ye pada kekawan yang mana saya pon kadang tak sempat nak jengah blog anda semua. tak sempat la. kadang ada gak masuk2 baca tapi tak sempat nak tinggalkan komen ke apa. apa pon..saya sayang anda semua. sorry juga sebab hari ni takde gambar budak busuk tu. esok ye.
~~
semalam adik obek datang dari johor. ada interview kat kl ni ha.. ok la tu kan. mak midah kirimkan buah durian woooo.. yahoooo..bestnya.. saya suka lah. baru hari tu cakap kat obek nak makan durian sebab terbau jiran sebelah masak bubur durian. tak sangka lak mak midah kirimkan dari kampung. bagusnya.. takde la kempunan. so, menunggu le obek balik keje semalam sebab nak suruh bukakkan durian tu. hadoiii.... mencabar jiwa betol la. nak bukak sendiri, tak reti. takot duri. makanya...sabar je la tunggu obek balik. dah pulak orang tua tu balik lambat. sabar je la jiwa ni. bila obek balik, minta dia bukakkan semua durian tu. simpan dalam bekas tapawe simpan dalam peti ais. esok2 saya nak makan seulas-seulas dah senang. takde la nak menunggu dia balik baru dapat makan durian. ingat nanti nak buat kuah durian ke, bubur kacang taruk durian ke, apa ke. tu kalo rajin. kalo malas bedal je la durian tu mentah2 sudah. janji kenyang. hahhahaha... nezha pon suka jugakkkk. hish..dia tu apa je makanan manusia yang dia tak suka. pelik la. kira habis jugak seulas tu dia makan. dia nak je lagi tapi saya tak bagi dah le. risau pulak kang ter-cerry-berry sapa yang susah? sayaaaaaaaaaaaaaaaaa juga yang susah.
~~
ok la.. tu je nak tulis. idea pon takde dah. nak tengok burn notice nih. hehhehe.. bye!!!!
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

Monday, March 14, 2011

mimang yah saya suka makan easkrem!!!...


hehehehe.. layan je la saya makan easkrem ye.. saya suka tau... easkrem sedapp.. easkrem maniss.. easkrem sejukkk... nyum..nyum....jangan kacau saya nak makan tau. nak ke? ane lehhh.....


video

Thursday, March 10, 2011

5 rabiulakhir, 10 mac..akhirnya kembalilah ia...


allahuakbar.... rasanya baru saja lagi saya menulis tentang kegembiraan menyambut kedatangan anak cucu yang baru, tapi rupa-rupanya kegembiraan tu cuma untuk seketika saja. dia yang lincah, yang comel, yang baik, yang ceria kini telah tiada lagi. ye... nefo telah tiada. dengan begitu cepat tanpa sempat saya merawat dia. terkilan sungguh rasa hati tapi tuhan lebih mengetahui.



bermula dari semalam, 9/3/2011, saya tengok nefo macam tak berapa lincah. asyik tido sensorang sedangkan yang lain2 tu sedang melompat2 berlawan2. saya fikirkan mungkin dia mengantok, atau terlalu kenyang sampai tak larat nak ikut bermain. saya biarkan, tapi nampak macam dia ada berak sikit. dengan tiba2 saya terus berdebar2... sebab saya teringatkan nebo kecik saya dulu. simptom adalah sama. berak cair berterusan. tapi saya hairan.. kenapa boleh jadi macam tu. tapi saya fikir mungkin dia dah nak membesar jadi sudah boleh buang air besar. mungkin... rupanya telahan saya tu jauh menyimpang. dalam pada berdebar2 tu saya pikirkan yang positif sahaja sebab memandangkan yang lagi 3 ekor tu aktif. takde tanda2 sakit atau sebagainya. maka saya pon biarkan begitu. cuma saya lap la bontot dia takmau terpalit pulak kekotoran pada budak yang lain.



pagi tadi saya tengok... dia masih begitu. tak begitu sihat. masih berak. taktau nak bagi ubat apa. bila saya angkat bersihkan bontot dia menjerit2. saya lap bersih2 dan letak balik pada mama dia. tapi... mama dia seakan takmau mendekati anaknya itu. dibiarkan aje nefo menjerit keseorangan. biasanya mama dia akan datang cepat dan pelok cium jilat anak dia tapi pagi tadi tak pulak. saya dah berdebar lagi. saya khabarkan pada obek pasal nefo nampaknya macam kurang sihat. obek kata maybe demam agaknya. perbualan berakhir di situ saja tanpa ada rawatan. balik tadi petang... perkara yang saya risaukan sudah berlaku. nefo terkaku disitu keras diam membisu. saya lihat mamanya sedang menjilat2 nefo. apa lagi..bagai nak terbalik dunia ni. kelam pandangan. kabur penglihatan. saya menangis semahunya. rasa menyesal, rasa bersalah.. semua rasa datang menerpa. salah sayakah sebab lambat memberi bantuan rawatan pada nefo hingga nefo kembali kepadanya? salah sayakah kerana membiarkan dia? salah sayakah??? seusai meredakan perasaan...nefo saya ciumkan pada mama dan adikberadik yang lain untuk kali yang terakhir sebelom saya membalutnya untuk ditanam. mujur alhamdulillah obek balik awal hari ni maka dapatlah ditanam cepat. biasanya obek balik kerja malam, tapi memang hari ni sudah ditentukan..obek balik kerja cepat kerana ada urusan dirumah yang perlu dilaksanakan.. kebumikan nefo kesayangan saya. obek terdiam. tak tau nak cakap apa. cuma dia kata bersabarlah.. mungkin sudah ketentuan. ye..ketentuan.. tapi saya tetap sedih mengenangkan nefo.. baru beberapa hari aje umurnya.




di sini.. nefo disemadikan. diiringi juraian air mata saya setiap kali cangkul bertemu tanah. nefo.. nefo tetap kesayangan saya walaupon kita dapat bersama dalam tempoh yang singkat. nefo tetap nakal dan ceria dimata dan dihati saya. hajat nak melihat semuanya membesar tak kesampaian. nefo.. saya doa nefo gembira disana.. disana nebo sudah menunggumu.. kawan elok2 ye sayang... nefo dan nebo tetap 2 wira dihati saya sebab berjuang hingga ke akhir nafas. saya sayang semuanya....



kini, tinggal 3 sahaja anak2 nemo. necho, nejo dan nego. harap ketiga-tiganya akan sihat dan membesar dengan sepenuhnya. janganlah lagi terjadi kejadian seperti ini. tolonglah. saya tak sanggop. luluh rasa hati. saya masih memikirkan penyebab kejadian ini.. kalau anda ada nasihat.. tolong nasihatkan saya supaya kejadian ini tak berulang lagi. sedihnya tak dapat digambarkan...
~~
nefo.. walaupon kita hanya sempat bersua seketika, tapi kasih sayang saya pada nefo tiada tolok bandingnya dengan kasih sayang saya pada yang lain2. sama rata, sama rasa, sama cinta, sama kasih mesra.
nefo.. maafkan saya andainya saya kurang memberi perhatian pada nefo hinggakan nefo pergi meninggalkan kami semua.. maafkan saya...
nefo.. ingatlah.. nefo tetap dihati saya, dihati obek, dihati mama, dihati adik beradik dan dihati kawan2 yang lain...kami takkan melupakan nefo..
nefo.. pergilah sayang dengan tenang... saya redho.
~~
nefo in memory
21hb Feb. 2011-10hb Mac. 2011
18 hari sahaja usiamu sayang...

Wednesday, March 9, 2011

cerita membosankan...



hello... tengok la tu mukamonyok duduk bawah kerusi. sekarang itu la fav spot dia. kalo tak bawah meja, bawah kerusi malas tu. tu pasal la dia jadi malas sebab selalu duduk dekat dengan kerusi malas. hehahahaha.... comel kan? geram tak? geram kan.. rasa nak cubit2 pipi dia tu.
~~
ok..so nak cerita apa hari ni...semuanya macam biasa je. takde apa yang menarik. semalam pon macam biasa. sempat masak sambal tumis ikan bilis dan telor masak kicap pepagi tu. chewahhh... makcik teror. hahahahha.. perasan betol takat telor masak kicap tu orang lain pejam mata pon boleh buat. saya ni baru le terkial2 nak belajar. jadi la kan..asal boleh telan. masak pepagi sebab kadang obek balik lunch. lunch time dia le. kadang pukul 2pm, kadang pukul 3pm, kadang pukul 4pm. dah ada makanan tu kang dia makan je la. tu kalosaya rajin. kalo saya tak rajin, sekian wassalam le jawabnya. makan le biskut kering 4 segi tu. kenyang jugak. hahahhaha.. so malam semalam pon obek kerja jugak. saya boring. makan megi kononnya. belom habis makan lagi perot dah bergulung2 rasanya. padan lah muka. dah tau tak boleh makan megi masih nak makan lagi. sabor je la.
~~
nezha macam biasa je. baik (ye la tu..). dia tu ikut mood sebenarnya. hari tu dia kacau obek kerja. pegi duduk atas kertas orang tua tu nak buat kerja. kalo duduk je takpe, ni siap menggaru2 mencakar2 udah koyak kertas orang tua tu. haa.. kannnn..dah kena marah. bila kena marah apa lagi... merajuk lah pergi menyorok. saya pergi panggil pergi garu2 kepala pon buat dek je. haduhaii... nakal lah dia tu sekarang. dah memang salah dia kan sapa suruh kaco2 obek kerja. biasa dia kaco saya je. korang tau la..kalo dengan saya dia tu buat apa pon boleh. saya mana ada nak marah dia. sekarang ni je kena marah. hehehehhee... baru dia tau.
~~
budak2 kecik yang 5 ekor tu alhamdulillah..sihat walafiat dan bertambah terejal. menjerit je la keje dia. malam tadi pergi kacau dia. hehehhee.. menjerit2 5-5 ekor tu. saja je menyakat. nesso makin mok2 saya tengok. nak bergerak pon tak larat. berat montot. necho biasa la.. dia le leader menjerit. yang lain2 pon dah pandai nak belajar jalan2 sikit. hehehhee.. gerak2 jatuh, gerak2 jatuh. so cute.
~~
apa lagi nak cerita ni ha? boringnya la hai... bosan. balik rumah mengadap kucing2 je la. obek asyik la kerja je. takpe la..sian obek kerja teruk. saya doa moga kerja dia berjaya. love you obek.
~~
hari ni makan bubur nasi. simple punya. bahan pon takde. cuma letak ubi kentang dengan potong2 hotdog je. boleh la. janji ada makanan. lama dah tak makan bubur nasi rasa sedap pulak. hehehhehee... petang ni taktau lagi nak makan apa. takde idea.
~~
ok la.. tu je la kot. sian kat korang kena baca cerita mengarut2 ni. masa tak tulis blog macam2 idea. bila dah mengadap terus lesap lak idea tu. hehehhee.. idea sudah lari daaaa...
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

Monday, March 7, 2011

memperkenalkan.....


hellooo.... memperkenalkan.. inilah buah hati pengarang jantung saya yang baru.. baru muncul je hari tu.. lewat sehari dari si nesso.. kan ada ceritakan hari tu.. ada ampat ekor lorrr... tengok puas2 ye.. hehehhe.. tu mama dia nama nemo. yang putih tulus bersih tu namanya necho. sebab dia suka kecoh le budak tu. menjerit je koje dia. tak boleh mama dia nak bergerak sikit... menjerit memanjanng. sampai kuruns kering mama dia tu asyik le nak bergantung je. sian. kadang saya tengok mama dia nak bangun makan pon dia bising menjerit macamkan kena dera. geram betol. so, sebab dia suka kecoh2 tu saya letak nama necho. orang lain ok je kan. tapi kebelakangan ni pon orang lain pon dah pandai tiru dia.. ikut menjerit jugak. sabor je la. hehehehhe... nama panggilan echo. yang kelabu ada belang2 putih namanya nejo.. yang kelabu semua nama nego. ala2 direct nego gitu. agak2 esok nak nego tender tak dpat bawakkan si nego ni mudah-mudahan dengan berkat namanya tu dapat je makcik buat direct nego tender. hahahhaaa... yang ke-ampat... putih tapi ada macam kotor2 sikit kat kaki dan muka.. ehh.. takmau le kata kotor tak cun la.. ala2 grundge gothic gituuu.. haaa.. baru la.. nama nefo. nejo, nego, nefo..semua ok.. sihat walafiat.. necho je yang terejal lebih. hehehhe..




lepas menyusu apa lagi.. main la kan. lompat2, panjat2 kadang sampai terselit celah getah tu udah menjerit selagi tak mau. sabor je la banyak2. tapi mama dia baik la.. pandai jaga anak walhal ni 1st time beranak. sayang kat dia. mama dia nama nemo tu anak kepada nemey yang hitam tu. nanti kat bawah ada gambar dia. saya suka tengok budak2 ni main. panjat2 segala benda dia panjat. mujur je tak jatuh dalam bekas air minum mama dia. kalo tak... no komen. hehehhe...



tengok la tu.. si necho tu. time tu kalo nak tau mulut dia je la yang memekak menjerit. oranglain main elok je dia siap menjerit2 sampai terjelir2 lidah. geram betol tapi dalam pada tu sempat lak tu tengok camera. macam tau2 je orang nak amik gambar dia letak kat blog ye. hehehehhe.. so cute. geram lah. hari2 petang2 or malam2 saya suka kaco dia. tapi uncle kedai yang jual makanan tu cakap jangan selalu usik dia sebab dia kecik baby lagi. ye la uncle.. saya tak boleh usik dia.. dia tu selalu kaco saya menjerit2 tu takpe pulak ye. not fair!



hehehehhe... ni gambar necho sorang2. geram..geram..geram... nanti kalo dia dah besar sikit saya amik lagi. mesti dah ada perubahan muka dia tu kan. mata dah tercelik bulat besar. eeee..geramnya.


hehehehe....main time lagi. bergomol2 je kejanya. lepas penat main merangkak cari mama dia pulak..nak minum cucu pulak lagiii... lepas tu tido. tu je la keje dia. ye la..kecik lagi. tunggu besar sikit dapat kaki berjalan. habis agaknya 1 dapor tu dia tawaf. tak dapat nak dibayangkan camne la kecohnya nanti rumah ni. mau pengsan saya gamaknya. sabar.. sabar....



haaa.. ini.. memperkenalkan.. si gemok itam bucuk macin saya..namanya nesso... heheheh..dia anak tunggal lorrr...sebab takde lak kuar yang lain. dia je. saya tunggu gak kot2 ada takde la pulak. tak kisah le.. tunggal ke apa ke kan.. tetap mejadi kesayangan. dia ni.. mmmm... baikkkk sangat. ye la tu. baik makan tido makan tido je kojenya tu la sampai nak angkat montot pon tak larat. masa dia nak mencari mama dia mengengsot2 le dia. geram betol tengok gebu betol. rasa nak cubit2. memang dah cubit dah pon. hahahahha.. dia ni la hari tu dok tunjukkan kat nezha diketok dek nezha badannya. sabor je la. cepat betol tindakan refleksi nezha tu. cepat2 saya tarik nezha. kononnya nak bagi berkenalan le.. idak le pulak teman tau nezha tu ala2 jealous jadinya. hishhh.. so not good la nezha.. jangan la jadi notty... berbaik2 je la. mmm..susah la budak tu kalo dah manja sangat. nak dia je yang ada kat sini gamaknya. pening.. pening...



hehehehhe... nesso tak banyak bunyik. cuma kebelakangan ni je bunyik ada kuat sikit. dah besar dah tu.. biasanya dia nak menyorok je bawah perot mama dia. dia takde hal. dah kenyang, mama nak pegi mana pon pegi la.. tak kisah. janji time dia nak cucu mama mesti ada kalo tak.. pandai dah menjerit. tak macam necho.. nak menyusu ke, nak tido ke apa ke..tetap nak mama dia dada je kat dia berkepit.




hehehehe.... payah betol nak amik gambar dia. sebab dia ni ala2 malu2 kucing le pulak. hah?? biar betik..dah memang kucing dia ni kan. lagipon mama dia tu protective sangat. saya dekat je dengan nesso mama dia dah datang dah sebok garu2 tangan saya tak bagi. dia ingat saya nak apa-apakan anak dia kot. agaknya la.. so, sebelom dia marah2 or jadi tak percaya kat saya baik saya snap mana yang sempat je la.. jadi la.. lain kali kita snap lagi ye.



ni la nesso dengan mama dia. nama mama dia nemey. nemey ni sebenarnya mak kepada si nemo tu jugak. paham ke? alaa... buat2 paham je dah le. hehehehe.. tu nampak tu menjerit2 kena snap gambar terus menyorok bawah perot mama dia. apa lagi.. menyusu la selagi tak mau. chehhh.. anak manja betol. yang ni mama dia memang manja kan dia sangat2 la saya tengok. kejap2 jilat bulu, kejap2 cium2... kejap2 kang pelok2. manja yang amat. geram betol tapi bagus la dia jaga anak dia baik2. tengok..kucing pon sayang anak la.. inikan pulak manusia buang2 anak.. aduhaiiii...
~~
jadi tu je la ceritanya untuk memperkenalkan ahlil keluarga baru kucing2 di rumah saya. sekarang dah pening mana nak letak sangkar baru. ye la.. kejap lagi bebudak tu semua dah besar. mana lak nak diletakkan. malamkena tidor sangkar. siang ye la boleh kuar jalan2. saya risau je orang cilok. huiiii... mintak dijauhkan. obek pon pening dah. hehehhehe.. sian obek pon selalu kena buli dengan kucing2 tu. ni sekor nama ali dah hilang lama dah. sebulan dah. risau betol. saya doa kalo orang amik biarlah jaga dia baik2. takpe la.. nak buat camne. tapi jangan lah ada benda2 yang tak elok terjadi pada dia. rupanya kat sini malam2 ada anjing2 liar jahat kejar2. dah banyak kali saya dengar bunyik anjing kejar2 tu. saya risau. everytime tu gak la saya melalak sorang2 mengenangkan ali entah ke mana. aduhaiii.... saya sayang semua kucing2 ni tak kira la hensem ke tak hensem ke busuk ke wangi ke... hatta si samseng yang selalu curi makan kat rumah saya tu pon saya sayang.




heheheh.. last but not least... gambar budak itam tensen. hahahhahahahhaa.... dia tu entah apa2 je nak tensen2 walhal dia la raja. oranglain dok luar..dia sorang dok dalam rumah. orang laintido sangkar..dia tido tilam. pon masih tak puas hati nak ketok2 nesso pulak. masa dia ketok nesso tu saya marah dia la. saya pukul tangan dia. terusssssssss merajuk lari bawah meja. sekian le jawabnya. malas nak pujuk. lapar kang kuar le dia dari bawah meja. memang ye pon. lapar je dia kuar then lepas makan datang mengimpit kat saya nak suruh garu. sabor je la. hehehhehe...
~~
ok lah... hari ni cerita pasal kucing je kan. esok cerita pasal lain pulak...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

Friday, March 4, 2011

sekian lama menyepi..hari ni saya pun tulis2...


hellooooooooooo... hehehhe..sorry bebanyak sebab lama sangat menyepi. aduhai..banyak le pulak hal kejadian yang berlaku tu kan makanya kena la terlebih lupa nak update. bukan lupa la.. tak berkesempatan yang sebenarnya... hati tu meronta2 nak update..walopon takde gambar kan. hari ni nasib baik.. saya godek2 jugak cable tu boleh pulak kuar gambar. makanya ni je la gambar yang ada. gambar nesso nanti saya amik ye..dengan nesso dah ada kawan2 baru tau.. muda sehari dari dia. hehehhe... ada 4 ekor lorrr.. huiii... meriah rumah saya memekak bunyik meow2 menjerit je. adoiiii.... pening2... macam nak pengsan. macam2 peel. nezha seperti biasa..dia tak suka. saya tunjukkan budak2 kecik tu dia tepok2 pukul budak2 tu. hishhh..bahaya.....


since dah banyak gambar nezha ni kan.. tatap le puas2. nak cerita apa ye. lama tak tulis ni dah jadi lupa pulak kejadian2 yang berlaku. mmm... hari tu saya 1hb mac saya balik ke kampung kuala kangsar. chewaaahhh.. dont play2... sekarang saya dah ada kampung ye.. dulu ye la takde.. orang tanya kampung mana? kampung kl jawabnya. sekarang dah ada kampung wooo... pergi kuala kangsar tu ke rumah makcik obek la.. ada hal keluarga. owhhh..macam ni rupanya orang ramai keluarga ye.. saya datang dari keluarga kecik je so taktau le pulak perkara2 macam tu. bagus juga dapat berjalan. hahahhaha... obek tu kira orang penting gitu dalam keluarga.. chewahhh.. tukang goreng le katanya.. harus le orang dok carik je. hantam la. so, selasa tu balik kerja cepat sikit. pukul 530pm bertolak le kami. vroommm...vroommmmm..jalan tak berapa jem cuma kat tol duta je macam jem sikit. biasa le waktu orang balik kerja time tu kan. lepas tu clear je la. sampai je kat kuala kangsar tu ngam2 orang tengah azan isyak. lepas je isyak... mereka menguruskan urusan mereka2 tu le. dah selesai, lepas tu makan2 le. makan nasi ayam dengan air ada kek buah. pas tu air sirap. jadi la. saya makan je la. walopon tadi sebelom tu dah berhenti kat hentian tapah makan sikit sebab lapar dari siang tak makan. tapi tak sedap le makanan kat r&r tu. hahhahaha... lepas selesai makan dalam pukul 1130pm macam tu kami pon gerak balik ke kl. on the way balik tu obek kata nak stay ipoh ke atau nak balik terus. mmm.. pikir2 balik je la terus. bukan jauh sangat pon. buat penat badan je kalo stay ipoh nanti esok pepagi pukul 6am dah nak kena bangun sebab nak pergi kerja, baik balik terus sampai rumah lebihkurang pukul 2am tu terus tidor la. lain le kalo cuti2 malaysia kan.. boleh le nak stay ipoh ke, stay kat bukit merah ke holiday2 terus. takde maknanya... lain kali la ye..



eeee...budak comot ni jangan dipedulikkan. dia je yang menyepahkan rumah. dengan obek dia takot. diammm je. cuba kalo dengan saya.. amboi..dia pulak yang mengarah kita nak itu ini. kalo buak pintu peti ais..dia dulu masok dalam tu. chehhh.. so notty la budak ni. apa lagi nak cerita??? mmm. lain2 biasa je la kot. weekend tadi biasa jugak. takde yang best. ahad pon macam biasa. isnin pon macam biasa. selasa tu la pergi kuala kangsar. haaaaaa... masa on the back dari kuala kangsar ke kl tu kan..singgah kat r&r sungai perak. nak beli buah le kononnya. nampak buah kundang.. korangtau tak buah kundang tu camne? dia kecik2 kaler kuning. bijik dia kaler purple tu le panggil buah kundang. maybe lain tempat lain namanya.. tu saya ada carik gambar kat google image tu. saya tanya pakcik tu kira camne. pakcik tu kata sekilo rm30. biar betikkkk?????? terkejut dog badak sumbu biawak semua ada le. saya tanya lagi? rm30 ke rm13? rm30 katanta.. astagfirullah.. buah tu kat belakang rumah opah saya belambak2 sampai busuk kat r&r ni dia jual sampai rm30. sabor je la. sebab teringin obek pon dah hulur duit maka beli jugak la. nak merasa. tak sampai sekilo tapi rm 25. ya allah.. sampai dalam kereta saya nangis. obek terkejut pulak apsal saya ni tetiba nangis. saya kata saya menyesal beli. bukan le teringin sangat tapi nak le merasa tapi harganya melampau2. mengalahkan harga durian emas. durian pon rm20 je sekilo. obek kata takpe la.. makan je la. kasi habis. kalo tak nanti kempunan. mmm.. tu saya nak tanya korang ye ke buah tu memang begitu mahal sekali harganya???? eee...sampai sekarang saya tak tergamak nak makan buah tu. tak makan rugi pulak dah beli mahal2. nak dimakan rasa macam tak tertelan.


nyampah la..takmau lagi makan buah ni. melainkan panjat pokok sendiri. benciiiii......




so macam tu le ceritanya seminggu ni. selain dari tu semuanya biasa2 aje la. takde yang menarik. yang menyakitkan hati tu ada je la. biasa le tu kan. menyampah. minggu ni biasa le.. balik rumah ma. obek dah start bz dengan kerja. seperti biasa... kalo kerja tu payah yang nak jumpa orang yang jujur ikhlas nak bekerja. ada je yang menyelit2 nak memainkan dan nak kaut untung berlebihan. huhh.. merasa le ko nanti kat akhirat kerja tak jujur. jangan ingat orang kerja macam obek ni je kena.. kita yang kerja opis ni pon kene jujur kerja. jangan bawak balik barang opis buat harta sendiri.. dari sekecik2 pen pensel..sampai ke sebesar2 kerusi meja. kalo teringin beli..takde duit nak beli mintak kebenaran nak bawak balik. jangan main kaut je. kan dah kena ceramah hari jumaat, haaaa...nak sangat.
~~
ok la.. panjang2 membebel ni buat geram je kan. saya nak ronda2 baca blog orang pulak. rindu dah nak baca2 ni. hehehehe.. until then... have a nice weekend!