mari mencari....

Google
 

Wednesday, March 30, 2011

dah balik..yeayyy!!!!...



obek dah balik yeayyy!!!!! hehehhee.. obek dah balik malam tadi. so makanya malam tadi saya pergi le jemput dia kat epot tu. huishhh..cuak2 ayam juga le nak keluar memalam sensorang tu kan. arrival time tu pukul 1230am katanya. adoii...dah tua2 ni (dah tua ke? uwaaa..) rasa ada sikit cuak le keluar memalam sensorang. tau la jalan nak ke klia tu memang lurus je tapi takot tu still ada. jangan le kata waktu memuda dulu tu kan.. ratu ukur jalan memalam. balik pukul 3-4 pagi pon takde hal. melepak sampai 3-4 pagi pon relax je lagi. boleh lak lagi pusing dari hartamas ke bb pusing balik ke sunway semua tu sensorang. aduhaiii... zaman huha2 dulu tu memnag tak boleh lupa la. sekarang ni? nak keluar pintu rumah pon takmau dah. nampak benauuuu udah tuanyaaa.... cheitt... takpe la... dah merasa semua tu kan. jadikan kenangan je la. dah tua2 ni (tua lagi??) kena la berubah. saya ni dulu nak berubah payah betol. makan masa nak berubahnya. aduii..bukan senang nak berubah tu. banyak betol dugaan. banyak betol cabaran. godaan tu merata2. mujur obek ada. chewahhh.. he is my hero penyelamat dunia! agak2 kalo kurang semangat memang kebabom le jawabnya. walocamne pon... sekarang kan dah ada sikit perubahan. ehehehhehee.... jadila.. takkan le tetiba semalam ko pakai skirt tetiba hari ni terus pakai purdah. tu memang mustahil le. tu dalam pilem cerekarama ye la terjadi. in reality..saya tak berapa nak pasti la kan.. anyway... sekarang masa untuk memandang ke depan.. bukan ke belakang. yang belakang2 tu.. jadikan kenangan dan sempadan. hishh..kalo dikenang2 zaman muda tu... ngeri pon ada, seronok pon ada, benci pon ada. macam2 la. macam rojak gitu. anyway...(berapa banyak anyway daa..). dah..dah... cerita lain pulak.
~~~
ok...so... saya keluar awal le kan. sebab dah le nak pergi sana sensorang, jalan pon bukan le paham beno. buatnya salah masok simpang roundabout tu kang haa dah naya entah da ke mana pulak halanya. hishhh..ngeri2. so baik keluar awal. sampai awal boleh duduk2 lagi tunggu. takde hal. so, gerak la slow2. sampai sana dalam pukul 1215am macam tu. so..tunggu je la kat arrival gate tu. malas le nak gerak2. lagipon nampak kerusi tu duduk je la kan. tak dulik le kerusi tu untuk orang menunggu ke, orang nak datang ke makcik tak dulik. makcik duduk jugak. kejap je dalam 1/2 jam tu obek pon muncul. wahhhh.. serta merta muka jadi cerah jernih gitu. hehehhehe.... ate katanya dah 4 hari asyik le melalak kan...nampak obek harus muka jadi ceria. cehhhh.. gatal betol. sian obek..dia demam. yang heran tu pergi 1 beg, balik udah jadi 2 beg. adoi..kan dah pesan jangan beli apa2..saya taknak semua tu. tapi kalo dah beli tu harus diterima dengan senyuman dan tangan terbuka kan. dengan harapan lain kali pegi belikan la lagi. balik dari epot tu terus pergi klinik. mmmm.. amik ubat demam obek le. wahhh...nak tau kena charge berapa? rm70 untuk ubat demam, selsema, batuk dan antibiotik. terkejut badak sumbu makcik. saya tanya kat nurse tu ni ubat ni berapa harganya?? udah err..errr..errr jawabnya. hujung2 dia kata kalo malam2 macam ni memang charge lain harga. ye ke gitu? korang2 yang selalu pergi klinik memalam tu memang dia charge mahal ke? saya tak pulak pernah pergi klinik pukul 2-3 pagi tu kan. hishhh.. habis camne la kalo orang emergency sakit ada anak kecik takde duit. ingat pergi klinik boleh semboh, rupanya tengok bil lagi terus sakit. bukan semua orang ada kompeni yang bayarkan medical. kalo ada pon kebanyakkannya kena bayar dulu kendian baru claim. haihh.... sian kat orang yang ada anak2 kecik ramai2 tu. camne la agaknya. saya yang berdua dengan obek ni pon terkejut terkujat. macam2. kementerian amik la perhatian sikit. aduhhhh... menyampah lah. so, masa kat klinik tu ada le 1 couple ni bawak baby.. baby dah besar gak la dalam 1year++. baby dia jenis takmau makan ubat. jenis yang nampak je beg plastik putih or syringe dah melalak mengguling2. so mak dia tanya kat doktor camne cara yang terbaik nak bagi ubat kat anak. doktor kata pujuk dia. since orang takde..cuma mereka dan saya dan obek je patient malam tadi, so doktor buat demonstrasi le kan. hehehhehee... apa korang ingat semua doktor pandai ke? kena terajang doktor tu dengan budak tu. hahhahahaha... ubat dah masok mulut pon dia luah2 kan. hishhhh.. kadang2 memang ada kan budak yang takot makan ubat. camne ye nak buat. mmm..masok dalam susu ke? kang dia rasa lain kang takmau minum susu lak. so how? entah le labu...
~~~
lepas kuar dari klinik, pi beli burger pulak. kata lapar. saya pon semalam tak makan tau. tak breakfast, lunch tu saya makan biskut 4 segi tu 4 keping dengan air kosong. malam tu pon saya makam biskut jugak. so, ada sikit lapar la. lagipon obek dah balik, baru ada selera nak makan. hehehhee.... lepas makan semua bagi obek makan ubat terus dia terbongkang le. kedemaman. dia kata kat sana panas sangat cuacanya. tambah dia kena kerja luar tu bukan duduk kat dalam opis. hehehhehe... nasib le kan. sapa suruh. nak sangat pergi, rasakan la. takpe la.. pengalamanpergi tempat orang. saya doakan obek cepat semboh. kerja kat sini pon belambak2 kan? cepat sihat tau (boleh pergi jalan-->ada je agenda tersembunyi).
~~~
nezha? standardddd...kitaorang balik malam tadi dia pon sebok. tetambah nampak beg beso nampak beg plastik semua tu. harus le nak kepochi kan nak menyebok. hehehehhe..sorry la untuk nezha takde apa. tapi jajan2 nanti kita boleh share ye makan 2 orang. entah le bila tahun nak habis benda2 tu.
~~
ok la..tu je pon nak cerita. pengalaman drive sensorang dan cerita obek balik. hehehehhee... nanti sambong lagi ye. bye!!!
~~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..


4 comments:

azwa amani said...

i love u tooo...hehek..malunyerr :)comellah kucing

MOKCIK AZWA said...

slow and steady Leeya...tak perlu mendadak. yang penting sudah benar2 bersedia...hehehe...

Hazelsyd said...

amboiiiii sukanyer dia obek dia dah balik....sure la ngadu itu ini tu yer... hehehe...

saya said...

amani--kucing memang comel.. ehhehe..

mokcik--tu la pasal..

hazel--musti..ngadu tak habis2.