mari mencari....

Google
 

Tuesday, March 29, 2011

dia mesti check punya....




hohohohohooo..janganlah terkejut kalo tengok dia duduk atas meja. dia memang kepochi sikit budak ni. lagi2 kalo dengar je bunyi beg plastik. huii...tengah uk-uk pon sanggop dia cepat2 habiskan hajat sebab nak mengejar bunyi beg plastik tu. kadang saya saje je dengki kat dia..saje amik beg pastik kosong kasi bunyi2. hehehehe.. mencicit kawan tu lari mengejar. tapi bagus juga. sebab dia ni kalo di panggil tak menyahut, makanya kalo rasa2 dia senyap lama saya memang panggil dia guna beg plastik tu.
~~
itu namanya sedang buat pemeriksaan wajib kepada setiap barang yang masok dalam rumah. senior qa/qc tu nama jawatannya tu. tambah2 kalo nampak kita jinjing beg plastik masok rumah..dia yang dulu-duluan mengejar. ehhehehe..tu ialah jajan adik obek balik dari sewarak hari tu. pergi kerja je bukan pergi jejalan. tak sangka pulak dia ada belikan something untukkita ni kan. syukur.. tu dapat kek lapis 2 biji. 1 besar, 1 kecik. yang besar tu entah perisa apa, tapi yang kecik tu macam ada rasa masam2 manis sikit. tapi yang pastinya 2-2 pon super duper manisnya tuhan yang tau. nezha yang kaki makan manis ni pon tak larat dowh nak telan.hehehhee... ke memang kena manis agaknya kek lapsi tu kalo tak nanti tak cantik menjadi...agaknya la.. tapi memang saya tak larat le nak makan tu. manis gila. dengan tu dalam box tu ialah ikan masin katanya. saya pon tak bukak2 lagi. cuma bukak keluarkan dari box tu masok terus dalam freezer. dia bungkus dalam kertas suratkhabar. ikan masin terubok tu agaknya. tak pernah lagi makan. bukan apa..ikan terubuk tu kan ke banyak tulang. saya ni kan pemalas. hahahhahaa... dan tak penyabar orangnya. kalo makan tu nak yang senang je. kalo ikan2 ada tulang tu saya jadi kurang sabar. tapi sebab tak pernah rasa nanti nak juga goreng bagi rasa. sampai 2 ekor dia bagi. amboii..perli agaknya ye. mentang2 saya pemalas masak dia bagi ikan masin sampai 2 suruh saya makan ikan masin je ye. hehehe.. apa pon..terima kasih to adik obek..nama nizam. haaa..single lagi tu kot ada sesapa nak try test sila2 amik borang segera. baik budaknya. hormat orang tua. kiranya bagus le budak ni. hehehhe..promot pulak.
~~
malam ni obek balik. tak sabar nak jumpa obek. macam2 nak mengadu. yang pastinya mesti melalak2 nanti. hishhh.. macam budak2 laa... kadang2 terpikir camne la orang yang suami isteri duduk berjauhan tu ye. aduhaii..kuat betol semangat. memang salute habislah dengan mereka yang jarak jauh ni. all the best to all of you. kalo saya la.. dah lembek badan agaknya melalak siang malam. hehehhee...
~~
apa lagi nak cerita ni ye... mmmm.. entah le. takde idea dah ni. saje je la sekadar update blog. kejap lagi nak jalan2 baca blog orang kalo ada masa. bye!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..


3 comments:

Juz Call Me Sharz said...

tomeynye dieee... =D

antalya said...

terubuk masin kalo wat gulai lemak taruk nenas mabelesss kak.sedap giler

saya said...

sharz--si busuk tu comel? hehehe...

antalya--ye ke? nak try jugak le nanti.