mari mencari....

Google
 

Tuesday, March 22, 2011

perihal menu dan nezha...


hello..
apa khabar semua? harap2nya semua sihat2 belaka la ye. seperti biasa kena minta maaf dulu sebab lama tak update blog. hehehhee... masa tak mengizinkan lah. rindu sangat kat blog nak baca2..nak tengok2..nak jenguk2.. tapi apa boleh buat.. yang dulu kena la didahulukan. anyway..jangan buang masa..mari berborak.
~~
apa nak cerita ni ye? weekend? macam biasa la... hari sabtu hari tu pergi lunch ayam pop katanya. hambek..macam2 nama. makan je la. janji kenyang. petang tu tak kuar pegi mana. memerap kat rumah je la. ahad pepagi hantar ma ke ulu kelang. biasa lah mem tu..macam2 yang dia nak buat. lepas hantar ma, sementara nak tunggu dia habis urusan tu saya dengan obek pergi breakfast. saya makan roti canai dengan kuih wadei, air teh o ais. obek lagi makan banyak! makan mihun goreng, kari kambing, kuih apam, air milo ais. hambekkk.. tu berapa punya lapar le gamaknya tu. hehehhee.... kat rumah ma masak sambal ikan keli, goreng sayur bendi dengan rebus betik muda. sedapppp.....walhal kenyang breakfast tu masih ada lagi tapi sedap punya pasal makan jugak. sampai sakit perot. haii..macam tu le saya. kalo nak merasa makan banyak tu memang kena tunggu weekend je la. weekday ni bukan apa..biasanya obek takde malam, so saya malas le nak makan beriya. kadang makan biskut je pon dah boleh dah. siang pulak mana yang sempat je la. biasanya biskut jugak. biskut, biskut, biskut.. tu la korang taktau.. biskut susu tiger tu sedapppp... saya kalo makan tu sekali hadap 2 baris pon boleh habis. hish..hishh..hishh.. terok buruk lantak betol. anyway.. apa la asyik cerita pasal makan je.
~~
balik dari rumah ma.. pergi alamanda. punca sebab saya merengek nak pergi tengok pertunjukan belon tu kan. sekali obek buat video klip dia le tu kan.. cakap panas le.. ramai orang le.. nanti penat le.. hehehhe.. tu semua benda2 yang saya tak suka. pandai je dia sebut benda yang saya menyampah makanya saya pon jadi dah tak mau pergi tengok belon tu. so, obek bawak pergi alamanda le. boleh la..janji ada jalan2. sekarang ni payah betol nak dapat berdating jalan2 ni. huhuhuhuuu... punya la ramai orang kat alamanda tu.. nak parking pon naik sampai level 6 tu. wahwahwahhhh..ada apa ntah le. sekali masok... lorr..patot le.. pak habib ada buat sale kat depan tu. saya pon amik peluang cuci2 mata sambil berangan. lepas berangan buat muka sambil merengek dengan harapan boleh mendapat sebijik dua atau sebentuk dua atau seutas dua. hujung-hujung..tak dapat nak nolong... hehehehhehe.. terok tau obek ni..tak kasi chance kita nak berangan. cheh... lepas tu mph pon ad abuat offer jugak. pusing2 jugak kat situ. belek2 itu ini. banyak buku untuk kanak2. bagus kalo beli. tapi saya tak beli apa pon la. pusing2 je. turun bawah.. ingat nak tengok wayang. sekali tengok barisan beratur..tu dia.. berderett.. maka...lupakan je la hasrat tu. tengok je la tv kat rumah. so, last2 pegi beli wafer, pegi beli popcorn, then pegi beli ice cream. lepas tu balik. hehehhee.. jadi la.. dapat cuci2 mata pon dah cukup.
~~
cerita nezha? mamat tu ok je... nakal bukan main. dia pegi garu dah speaker kat rumah tu masyaallah.. menjerit saya. saya menjerit sebab terkejut dia menggaru speaker tu.. dia terlompat sebab terkejutkan saya menjerit. hehehehhee.. macam2 peel la. saya ngadu kat obek.. obek kata.. nanti dia.. nak kena cubit tu. saya cakap kat nezha nanti dia kena cubit. hehehhee.. takde maknanya.. sapa le boleh cubit budak nezha tu kan. ala.. bukan rosak pon speaker tu... tak koyak pon. takpe...tapi kena denda jugak la.. dendanya ialah kena pelok kuat2 sampai dia menjerit. geramlah dengan dia tu!!!! lain kali jangan buat. tu mujur sebab obek takde kat rumah. kalo obek ada masa time dia menggaru tu entah le apa jadi. hehehehe.. yang pasti saya dulu yang lari menyelamatkan nezha. hahahhaha... macam2 hal.
~~
apa lagi nak cerita ni. tu je la kot. ada la beberapa cerita nak cerita tapi nanti la. buat setakat ni..baca yang ni dulu le. rindu kat korang semua!!!
~~
perhatian kepada mak2 kucing sekelian:-
1) baby kucing tu bila boleh mandikan? lama lagi ke dah boleh dah? sebab dah bucuk bacam je baunya tu...
2) mama kucing tu pon dah boleh dimandikan ke ha? lagi double triple bucuk bacam la...
~~
sila jawabnya. tq.
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

5 comments:

meowwmania said...

dah berapa minggu ibu kucin tu beranak ekk..? kalo saya, sy tunggu sampai 4 mggu sbb takut pulak nak mandikan awal2 kang bentan ke hape dah susah huhuu

kitten tu kalo buleh toksah mandikan dulu, amik towel basahkan ngan air suam pastu lap lap aje ;)

Misz Pinkie Winkie said...

wah..g alamanda ehh. memang banyak sale skg,
parking toksah citer.

sesemut said...

ooooo... i pon x mandikan lagi bebudak tu stooges + one tu.
nak tunggu 3 bulan.
busuk diorg tu kejap jer , nanti mak dia akan bersihkan.
tapi mak dia u kena mandikan. dgn air suam2 kuku.
kalau takut nak mandikan, u lap dgn kain basah.
tapi kalau mandi nanti anak2 dia x cam bau mak.
n better anak pon jgn mandi lagi nanti mak pon x cam bau anak.

fuh..penatnya ...

antalya said...

alalala rindu sama nezha. akak jgn mandikan babies gebu2 tu lg.agak2 kalo letak bedak aci tak hehehe

saya said...

meow/pinkie/hani/antalya--wokeh semua..faham dahhhhh..jangan bagi mandi. kasi lap2 je ye. baikkkk......