mari mencari....

Google
 

Friday, March 25, 2011

tengah sedih la..takde mood..



uwaaa...takde mood lah.. tinggal sorang cuma dotemani nezha dan budak2 yang lain aje. obek takde la. kene pergi keje luar ke jkrta le pulak. katanya rabu ke khamis baru balik. hishhh... sedih. peginya tadi petang. adegan melalak2? sure ada punya la..dah kata saya ni kan pelakon airmata terkenal kat rumah ni. huhuhuhu... takpe la.. pergilah kerja. saya doakan semuanya selamat pergi selamat balik dan urusan semua selesai dengan jayanya. now obek kat epot le. saya kat rumah. tak pergi hantar dia pon. dia kat kasi sebab nanti malam kena balik sensorang pulak bahaya. mmm...tadi dia call kata flight delay kan..hujan katanya. takpe la... saya doakan semuanya ok. selama ni kalo dia ada kat rumah pon memang le selalu je baliklambat malam kadang pukul 3-4am baru balik. tapi walopon balik lambat tetap le ada.. ni takde..lama lak tu. hishhh.... rindu obek.
~~
ok la..enough pasal cerita sedeh. kalo ikotkan hati... mau melalak lagi. ni pon bengkak2 biji mata dah ni. sabar..sabar... anyway.. mari cerita pasal nezha. tu gambar dia duduk kat atas file keje obek. heheheh.. dengan selambanya dia melompat dari bawah terus naik atas meja terus landing atas file. bukan takat landing je..siap golek2 jilat2 bulu bagai atas file tu. sabor je la. saya diam je. malas nak tegur dia. sebab obek time tu takde, pegi atas. sekali obek turun bawah... hehehe..kena marah le budak itam tu. hehehehe.. baru dia tau. selama dia dia buli2 saya, saya diam je.. now ada yang dia takotkan sikit. tapi seperti biasa, saya kan tukang penyelamat dia. no harm le...
~~
so nak cerita apa lagi. weekend ni saya sorang2 je la ye. tak balik rumah ma la. obek takde. saya memang takkan keluar rumah sensorang. tadi pon obek dah belikan ration makanan ikan sayur jajan segalanya cukup kat rumah so saya takyah keluar nanti. sebenarnya saya yang taknak keluar. entah..dah macam tak biasa pulak. dulu elok je lan menjelajah kl tu sensorang sampai subuh. sekarang ni dah takde la pulak semangat nak keluar2 ni. duduk rumah sudah. tengok tv, makan, tido sudah. cepat le obek balik.
~~
by the time saya type blog ni..nezha tengah main dengan berus gigi. entah le mana dia jumpa dalam almari. kelentang kelentung. haihh budak ni. memang mainan dia tu yang pelik2 je la. biarkan. budak2 kecik 4 ekor tu pon dah bertambah pandai nak main2. terjongket2 je berlari. sabor je la. lari laju dah. kecuali nesso. saya tengok kaki belakang dia tu macam lembek la. saya risau. cacat ke budak ni. memula dulu saya ingat dia tak larat angkat kaki hari tu sebab bontot gemok, but now saya perasan dia punya kaki tu lain macam sikit la. saya try test jentik kaki dia ada bagi respon, means, tak le patah ke apa. tapi macam lembik la. kat tegap kuat macam kaki budak2 yang bertiga lagi tu. saya risau. so now dia kalo berjalan kaki macam terkuak..macam kaki katak tu. hishh.. normal ke tak normal macam tu? tapi dia kalo jalan laju. bila diperhatikan.. memang dia ada melonjakkan badan guna kaki, so sebab tu saya tak pikir kaki dia tu patah ke apa ke. harap2 takde apa la... sian dia. sayang dia. sayang semua jugak. samseng kurap tu pon sayang jugak. dah 2 hari ni takde lak samseng tu datang makan. sunyi je. risau jugak. mana pulak perginya. kena langgar kereta ke? kena gigit anjing ke? haihsss... banyak le pulak benda yang nak dirisaukan. ye la.. biasa malam2 or senja2 ada le bunyi samseng gaduh dengan budak eji... dah 2 hari ni senyap je, tercari2 le jugakkan. harap semua ok la.
~~
ok la.. tu je nak tulis. takde mood. rindu obek.
~~
have a nice weekend.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

4 comments:

Ummi said...

tak pe jangan sedih2 obek pegi keje nanti dia bawa balik souvenir banyak2

banyak2 kucing, boleg bagi kat akak satu hehehe

aby said...

salam ziarah,

masih tk dapat tangkap sapa obek, nehza and oby, apapun cantik mioew hitam tu ..
Pure Persian tuh ...

Hazelsyd said...

jgn sedih2 sangat leeya, esok kan isnin...jom sama2 bergumbiraaa hehehe

saya said...

ummi--aduhh..buah hati pengarang jantung tu camne nak bagi2. hehhehe...

aby--haaa..macma tu kena baca selalu blog saya baru tau sapa empunya nama. heheh..

hazel--love monday always