mari mencari....

Google
 

Tuesday, March 22, 2011

ye ke tak boleh???...


hehehehe..comel ke muka budak busuk tu tergolek2 bawah kerusi? comel? comel ke comot? boleh la... yang pastinya busuk melantung-lantung..hahahhaa..
~~
anyway..nak cerita apa hari ni. dari pagi hujan je kan. kat tempat saya le. tempat korang hujan jugak ke. harap semua ok hari ni ye. so..nak cerita apa hari ni. sebenarnya kan..saya ada le satu pertanyaan. macam ni le ceritanya.. saya kan memang tak boleh makan pedas.. nanti sakit perot. lebih kepada gastrik le tu gamaknya. sebelom ni kalo sakit perot lepas makan pedas, saya akan minum susu, then boleh jadi tahan sikit la..tak le pedih sangat rasanya perot tu. hari tu saya sedang berym-ym le dengan so called 'kawan' saya ni. seperti biasa..borak macam biasa. dia tanya saya dah lunch ke. saya jawab dah..then ni tengah sakit perot sebab tadi makan pedas. dia kata dah tau tak boleh makan pedas kenapa makan? saya jawab mana le nak tau laok tu pedas sangat. say atau memang ada cili tak tak le ingat pedas sangat. so dah minum susu now rasa lega la sikit. then dia kata.. orang gastrik mana boleh minum susu.. nanti mudarat. saya pon terkejut le.. say atanya dia sapa yang kata camne tu? dia kata dia ada terbaca forum sebab hari tu dia pon ala2 nak gastrik thendia kononnya carik info kat tenet ni ha.. ada le terbaca info tu. saya cakap ye ke? setau saya kalo gastrik le kena minum susu. doktor pon cakap macam tu tapi saya tak tau le kan if doktor yang saya jumpa tu doktor penipu doktor jenis beli ijazah punya so sebab tu dia bagi nasihta yang salah. bila saya cakap macam tu dia still menegakkan 'kebenaran' dia tu le. dia beriya2 kata yeeee..betolll.. gastrik tak boleh..aku dah baca dah. saya tanya lagi.. mana forum yang ko baca tu? bak sini bagi link saya nak baca..tak puas hati le..sebab ni 1st time saya tau gastrik tak boleh minum susu. dia kata.. entah mana ntah...dah lupa. choii..saya dalam hati dah menyumpah 78 bakol dah. getikkkkkkkkk.. saya cakap tu le padahnya kalo orang bodoh tapi nak gak bagi nasihat. lepas tu terus saya log out ym sampai ke hari ni saya tak ym dengan dia. im so pissed off lah! after that..saya pon search tenet kot ye ke tidak ke betol punya penemuan baru gastrik tak boleh minum susu. naik terbeliak2 dah mata mencarik tak jugak jumpa..so.. korang yang baik hati.. cuba tolong bagitau saya..gastrik boleh minum susu ke tidak?????
~~
ok..enough cerita yang menyakitkan jantung limpa hempedu. hari ni lunch dengan obek. huiyooo..bukan senang nak dapat lunch dengan obek selain dari weekend woooo... rasa macam jumpa perdana menteri je rasanya. hahahhaha... sebab obek hari ni kaur lambat pergi keje.. sebab kuar lambat? sebab hari ni balik lambat. uwwaaaaa..takpe la.. layan je la. so, makan nasi laok ikan goreng dengan sayur peria. hishhh..suka beno makan sayur tumis peria tu. sedaplah! hehehhe.. saya ni apa je yang tak sedap. semuanya sedap. obek pon makan sama gak le. sebab tengok ikan tu baru diangkat so panas2 tu kan..tu yang tingin tu. so, lepas makan masing2 ke destinasi masing2 le.. meneruskan kehidupan. chewahhh..ayatttt.... hahahhahaha... rindu obek.
~~
nezha? ok je mamat tu.. takde yang tak oke..semua ok2 belaka. malam tadi dia tido bilik tak keluar2.. biasa dia tidor kejap then keluar, then masok balik. malam tadi tak kuar2. lena beno gamaknya. layan je la. kadang2 geram je tengok dia tu. kadang2 tu sayang. hehehe.. tapi kalo nezha takde saya tak tau saya jadi camne..hushhh... takmau pikir2.. takmau. baby2 kecik semua sihat. makin kuat menjerit. kadang2 malam dia menjerit ingatkan kena dera ke apa ke kan..bergegas le saya ke belakang menengok dia. rupanya saje je menjerit nak berkepit dengan mama dia. sabor je la. drama betol budak2 tu. geram. lagi double geram. comel2 dah semua dah jalan laju. tertonggeng2 je bila berjalan. hehehhee.. kalo ada masa petang2 saya kuarkan dia ke laman..bagi dia jalan2. pon menjerit jugak. agak semua benda yang dibuat semuanya menjerit. eee..bingit telinga.
~~
apa lagi nak cerita. tu je la kot. takde idea dah. heheheh... all the best for all of us.
~~
jangan makan rasuah. nanti hidop tak selamat!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

6 comments:

Ummi said...

akak pun ada gastrik, untuk akak kalau minum susu akan jadi worst lagi sebab lagi muntah-muntah, so untuk elakkan dari muntah-muntah akak hanya minum air suam banyak2 dan makan roti

tapi akak pun ada dengar jugak, tapi tak tahulah kesahihan kisah susu tersebut hehehehe

meowwmania said...

entah ekk...my sister pon gastrik tp mmg dia minum susu pon tp susu khas tuk owg gastrik lah so far ok jer..

~daRLee ZuRiS~ said...

hmmm...yg zuris tau,minum susu boleh elak gastrik.tp rasanya bila time gastrik tu menyerang,jgn minum susu.akan buat lagi worst.

saya said...

ummi/meow/zuris--ok2..pahamm..lepas ni saya minum sirap limau je

MOKCIK AZWA said...

Mokcik pun pernah dengar seorang kawan yang kena gastrik dilarang oleh doktor untuk minum susu waktu tengah sakit gastrik.

Sama juga dengan milo. yang ini doktor sendiri yg advise pada mokcik. masa tengah sakit gastrik, jgn minum milo katanya.

Better minum madu kot masa gastrik dan minum susu n milo lepas dah ok utk mengelakkan serangan gastrik

Hazelsyd said...

erkk tapi kan, limau2 pon tak elok gaks utk org gastrik kan?? abeshh la sumer tokleh hehehehe take care yach!