mari mencari....

Google
 

Friday, April 15, 2011

rajin la konon....



hello...
lama betol tak menulis. adoi..bukan apa.. bz pon ye.. tak sempat pon ye.. tak sihat pon ye.. bukan demam ke apa ke..tapi mata ni haa... ada bengkak gitu.. ala.. malu2 kucing lak nak cakap..cakap je la ketumbit kan. hahahhahaha..... dah tu apa lagi. entah le mengintai siapa mandi agaknya tak le pulak tau. sape je yang ada kat rumah ni. intai obek ke? hishhhh... idok le.. intai nezha berak ke? lagi le tak kuasa nak mengintai budak busuk tu berak. entah la.. dah benda nak jadi kan.. maka terjadilah ia. so ketumbit tu rasa macam sakit sikit la. nak kata gatal2 tak de la pulak.. tapi tak selesa la rasa macam ada benda kat mata. ok la tu.. cun la kan. bukan semua orang ada aksesori kat mata. saya je yang dapat ni ha.. haaaa...ni le baru dinamakan cenderamataaaaaaaaaaa...sabor je la ye.
~~
ok.. enough pasal cerita sakit mata. ni nak cerita pasal nezha. hehehehe..budak busuk tu. biasa la kan. hari tu weekend saya dok kopek2 le ikan bilis untuk stok. dah kopek nanti senang kan kot nak makan time emergency ke apa ke. saya tak suka beli yang dah siap kopek sebab rasa macam keras le pulak. dso hari tu ada pergi pasar malam tu beli le sekali ikan bilis. beli ikan bilis yang besar. apakah? nak ikan bilis tapi yang besar. hahahhahaha.... ikan bilis tu bukan ke sepatotnya kecik sebab bilis tu kan kecik maksudnya. hantam le labu. nak yang besar sebab senang nak kopek. kalo kecik payah nak kopeknya. saya tak suka le pulak makan ikan bilis dengan taik2 kepala dia tu semua kan. rasa tak tertelan le pulak. kadang kat kedai or orang jual nasi lemak suka bagi kan bilis kecik tak kopek. goreng sekali dengan taik2 dan kepala. vitamin katanya. hehehhehe.. entah le. terpulang pada selera masing2 le kan. tapi saya kalo boleh takmau le pulak. takpe la bukan payah pon nak kopek tu. sebab tu nak beli ikan bilis yang besar. haaa..gitu... anyway.. masa saya kopek tu.. nezha seperti biasa la. mesti nak qa/qc punya lah. tapiii... adalah menghairankan sebab dia tak le pulak nak usik or makan or kacau ikan biis dalam beg plastik tu kan. dia cium2 je pas tu dah. duduk tepi. dia lebih suka main dengan paper alas saya kopek ikan bilis tu. apakah??? ni kucing ke apa ni? kenapa tak berminat dengan ikan bilis? bukan ke sepatutnya kucing suka makan ikan bilis or kacau2 nak gigit2 ikan bilis tu? haikkkk... ni sudah kes ajaib nih. mesti nak kena masuk misteri nusantara ni. anyway..bagus jugak dia tak suka usik ikan bilis tu kalo tak mesti dah kena bersilat dengan saya. bagus2 nezha... bagus... ni yang bertambah sayang ni kan. hehehhee... kasi kiss besarrrrr punyaaaa.. mmmuuuahhhhhhhhhh...
~~
budak2 kecik? semua ok. tapi bontot adalah comot sebab berak tak habis keluar lagi dah pergi merayap main. sabor je la kan. ada yang kena cubit montot ni kang. memang dah kena cubit dah pon. geram le katakan. hehehehe.... dah tu..tak reti2 nak behave bagi bersih. tunggu le uk-uk habis kuar baru pegi jalan ni takkk.. berjela2 la uk-uk kat montot tu dia dah sebok kepoh nak pegi main. habis, sapa yang tak geram. dah nak kena basuhkan pulak montot dia tu. sabor je la kan. apa boleh buat. layan je la... tu je la pon penghibur kat rumah ni. kalo tak sunyi la rumah ni. sejak ada budak2 kecik tu meriah sikit sebab saya selalu bising2 marahkan diaorang. hahahhahaha....
~~
obek? biasa la dia. bz 25jam sehari, 8 hari seminggu, 32 hari sebulan. tu lagi nak kena double triple sabar tu. huhuhuhuhuuu... keja jangan tak keja.. nanti balik rumah bawak duit 5 guni ye. tarak kalu...siap!!!
~~
apa lagi? tu je la kot. hari ni dah jumaat. wiken ni entah le nak buat apa. banyak je halnya. ahh..malas le nak pikir. redah je la. harap2 ketumbit dah ok. sakitlah!!!


tengok..kan dia lebih suka main paper tu dari usik ikan bilis. nezha.. nezha..nakal betol dia ni tau.

~~
ok la.. tu je untuk kali ni. nanti sambung lagi. owhh..semalam best pren saya call. al-kisahnya dia jumpa blog saya ni. saya terkejut badak tau. tak sangka dia google dia boleh jumpa. uwwaaa... tapi takpe la sebab ddia dah janji tak bagitau sesapa yang tak berkenaan. makcik tak suka la orang2 yang tak sepatotnya tau blog ni wujud baca blog ni. hehehehhee.... so, anyway... to my best pren.. hope our plan will go on successfully ye. harap2 la. doa byk2.
~~
ok..tu je. berapa kali ok daaa...
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

5 comments:

Juz Call Me Sharz said...

maybe die taknak ikan bilis kot...murah katenye..huhu...die nak ayam lagi best!! =p

~daRLee ZuRiS~ said...

asyik intai obek lah tu ;P
nezhaa!!!rindu ah mamat kepochi nih!
kopek ikan bilis ek?zuris biasa beli yg siap kopek je.malas nak mengopek;hihii

MOKCIK AZWA said...

Hahaha...sakit mata yer...sama ngan mokcik hari jumaat kena sakit mata..mata merah tetiba. Mujur tak teruk, rehat2 dah sembuh alhamdulillah.

mokcik suka ikan bilis kecik..hehehe kalau besar ada tulang laa...huhuhu

saya said...

sharz--hamboiii..nak ayam ye. hehehe...

zuris--kopek jangan tak kopek

mokcik--ikan bilis kecik ke besar ke, semua sedap

antalya said...

mak sy kalo nk kopek ikan bilis kena lari jejauh.tompang umah jiran kt ujong jalan.sbb kucen2 kt umah mengganas sgt kalo dpt kaco