mari mencari....

Google
 

Wednesday, April 6, 2011

takde berita hangat, berita merapu aje...



hello... mmm..apa nak cerita hari ni ye. takde idea lah. buntu. hehehehhe.. makanya kita cerita benda2 merapu je la ye. ala..macam tak biasa.. hari2 pon cerita benda2 merapu. saya ni kan...sebenarnya jenis yang cepat terasa tau. bukan sekarang..memang dari dulu2 kecik2 pon cepat je nak terasa. orang kata perasan lebih. orang cakap pasal orang lain tapi saya pulak yang terasa macamkan orang bercakap pasal hal saya. hehehhee.. masa kecik2 dulu saya selalu le merajuk2 gitu. sebab tu takde kawan. haaa.. kawan le dengan teddy bear tu je. hehehhe.. sekarang dah besar2 tua bangka ni pon kadang2 perasaan perasan cepat terasa tu pon cepat je nak datang. kadang2 saya baca blog orang.. orang dah tentu cerita pasal kehidupan dia tapi saya pulak yang terasa walhal tak kenal apa pon kan. gitu le kaedahnya... makanya..jangan le dilayan sangat perasaan cepat terasa tu. bawak2 le dikurangkan. sekian ceramah hari ini.
~~~
haaaa.. so, nak borak apa hari ni. cerita pasal nezha? alahaiii..hari2 cerita pasal dia je camne ni. apa boleh buat.. dah tentu blog ni dibuat untuk dia kan. but now dah termasuk pulak cerita budak2 kecik tu. haihh..layan je la. terima kasih pada semua yang sayang2 bucuk kat budak2 kecik saya tu. dan owh..terima kasih untuk nasihat bagi ubat cacing tu. baikkkkkkk.. nanti saya carik. biar sihat segar bugar budak2 kecik tu ye. hehehhehee... nezha ok je. takde apa yang menyakitkan hati yang dia dah buat. budak baik le katakan. ye la tu.
~~~
semalam obek balik cepat. pukul 7pm tu kira cepat la tu kan. susah nak dapat dia balik cepat macam tu. hehehehhe.. so semalam saya sempat masak untuk dinner. simple2 sudah. masak kari ikan dengan kangkong belacan. air teh o suam. jadi la.. kenyang...syukur alhamdulillah. kari saya semalam macam terjadi sedap le pulak .hahahhahaha.. ye saya kan suka perasan maka maafkan je la. hahhahaha.... so, habis semua cuma tinggal kuah kari je. simpan jangan tak simpan. sayang tu. pagi ni panaskan buat cicah dengan roti untuk breakfast. haaa... ok apa. kan tak membazir. tapi jangan le ko simpan samapi minggu depan tu merbahaya namanya. hishhhh.. patot2 le kan. anyway... hari ni obek buzy. so, for sure balik lambat. kalo balik lambat tu ada gak paedahnya. 1st, saya takyah masak for dinner. saya kalo saya sorang je makan roti sapu butter pon jadik. saya tak cerewet tentang makan. yang pasti mesti bersih tu je. eh...masakan kat rumah mestilah bersih kan. saya tak kisah makan kat gerai tepi jalan pon tapi mesti bersih la. bukan apa.. kot kang idak le sakit perot cerry berry kan... tu je la. 2nd paedah, saya boleh tengok tv ikut sukati saya nak tengok channel berapa pon. kalo obek ada mesti nak kena tengok sport. uwwaaaa.. tensen woooo.. biasa kalo dia tengok sport saya akan baca buku, tapi depan tv le. hehehhee... dah tu.. nak buat apa? tak kuasa le saya nak tengok bola le hoki le rugbi le.. eee..idak le. tapi kalo obek balik lambat pon ada gak yang tak bestnya. 1st.. rasa sunyi. alahaii... kadang tu dapat jumpa kejap je. balik lambat esok pepagi memasing ada ada hal memasing. sian woo saya. 2nd tak best, apa ye? rasa tak best la. hahhahahhahaa.....
~~~
semalam makmidah call. tanya bila nak balik kampung lagi. sebab nak kena buat meeting sebab katanya adik obek nak kahwin bulan 7 ni. owhhh.. hari tu kata bulan 9 lepas raya ni sudah kasi cepat pulak. macam2. takpe..nanti kita balik kita meeting reramai ye. sepakat membawa berkat. end of month pulak adik obek lagi 1 ajak pergi holiday2 gitu. kat pd je katanya. tengok la camne. kalo obek ada masa boleh tumpang sekaki sebadan. kalo obek keje..sekian le jawabnya.
~~~
apa lagi ni woi nak cerita. cerita budak kecik? ahhhh.. biasa le bebudak tu.menjerit je. hehehhee... rasanya disebabkan takde idea sangat, baiklah berenti takat ni dulu. nanti sambong lagi. bye!
~~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...


4 comments:

Ummi said...

bulan july ni dah dekat nak puasa ye, so bolehlah dia beraya sebagai suami isteri hehehehe :)

ada berapa ekor kucing skrg?

si beauty akak tu pun dah lama tak bagi ubat cacing, last week masa mandi dia macam ternampak ada kurap

nak kena jumpa vet ni :)

meowwmania said...

wahai sahabat, belog siapakah yg telah membuat anda terasa itu?

eh! mana gmbr bebudak kecit tu nak la tgk, letak gmbr ari ari pon tak pe hehee...

antalya said...

sy pon selalu jeles kt blog ni.sbb tuan blog ni ada nezha bucuk.dan yg terbaru sekali, tambah2 tahap jeles sbb ada bdk2 tecit tu uwaaaaa

saya said...

ummi--ehehehe..part raya tu yang ditunggu2 tu. hishh..bebudak kecik tu mmg ada je la peel dia.. layan je la..

meoww--hari2 gambar dia nanti pecah pc. hehehe...

mama mya--insyaallah..akan selalu ada gambar budak2 busuk tu