mari mencari....

Google
 

Tuesday, April 26, 2011

weekend yang penuh aktiviti...

awww... mak penat nyah.. mak duduk dulu ye silang tangan... nanti mak mengganaz balik lepas hilang penat. hehehhehe....
~~
ada2 aje la. tu saya saje je sebab tetiba ternampak dia tengah duduk baikk punya silang tangan. eh.. macam pepandai lak dia ni kan nak buat silang2 tangan tu. tu mesti selalu tiru saya le tu. saya suka nak silang2 tangan tu. hahahhaha....
~~
so.. apa cerita? lama betol tak menulis ni. adoihaiii.. macam2 hal le pulak kan. sorry.. sorry. eh..macam le ramai benor yang nak baca.. paling maximum pon 4 orang sajor. hahahahhaha.. takpe..takpe.. demi kecintaanku pada penulisan, akan ku teruskan juaaaaa...
~~
cerita apa ye. haa.. weekend lepas hari sabtu tu pil saya datang rumah. chewahhhh.. pil katanya... malu le pulak nak sebut macam tu kan. keluarga mertua le senang. mak midah dengan tok ngah datang sebab mereka on the way back dari kenduri kat kuala kangsar so singgah sini le relax2 kejap sebelom meneruskan perjalanan balik ke johor tu. haa.. aponak dikato. makcik terlompat2 le mengemas menyapu mengelap segalanya. uwwwaaaa...stress woo. ni 1st time datang sini lepas kami kawen. hehehehhee... takpe2.. obek lak takde pi keje. paksa obek balik cepat. takmau le kang family dia datang tapi dia takde le pulak. dan..yang paling pening tak tau nak masak apa. uwwaaaa..... nak goreng kopok ke apa ke semua dah hilang idea. last2 obek kata takyah masak le. sebab tadi dah call mak midah dia kata dia bawak lauk orang kenduri tu. so saya just masak nasi dan buat air je la. fuhhh.. lega. kalo idakkk..harus terbalik dapor makcik tu jadinya. suspen wooo... lepas tu kami keluar kejap pegi beli buah dan beli apa la ayam goreng tu ha. sampai je rumah tengok orang tu dah sampai. fuhhfuhhhfuhhh..tercungap2 le jawabnya. tapi takpe.. sampai2 salam2 pelok2 semua (owhh..saya adalah suka pelok orang kalo salam..kenapakah?? dah terbiasa kot? hehehhe...), so, panaskan laok tu then rehat kejap. lepas maghrib kami pon makan. sedap pulak makan ramai2 tu kan. walopon cacamarba je semuanya. lepas isyak mereka pon bertolak balik. adoiiii...lega rasanya. ni nanti khamis ni mereka tidor rumah saya pulak. adoii.. pening2. sebab nanti jumaat nak pergi ke temerloh ke..eh..jengka la.. sedara kawen. ooooo.. itu macam. saya tak pernah sampai ke jengka tu. saya area kl2 ni je pernah le sampai, jejauh tak pernah. macam best pulak nak pergi sana tapi katanya perjalanan jauh. ye ke? kot ada sesapa tau area jengka tu inform le ye. jengka 27. disebabkan mereka nak tidor sini maka saya lagi le gelabah. serba tak kena, tak tau mana satu nak dikemas. uwwaaaa... mintak tolong nezha jangan harap le kan. lagi menyepah ada la. huhuhuhu...oooo.. baru le saya tau macam ni rupanya perasaan kalo mertua datang rumah. gelabah sehhhhh....
~~
ahad tengahari tu balik rumah ma. sebab ma nak pergi rumah mama nak tengok opah. opah kan sekarang duduk kat rumah mama. gilir2 jaga opah. so, ok la. ahad tengahhari tu pergi rumah ma bawak dia. on the way pergi tu singgah dulu beli jajan2. ala.. beli rojak, beli kuih cakoi. makanan2 tu le. ye la..datang rumah orang mesti bawak buah tangan. segan le kalo kosong kan. hehehhee.. sampai2 je sessiberborak pon berlansung sampai le ke petang senja. fuhh... tak penat2 diaorang tu berborak macam nak tercabot bumbung rumah. hahahhahha.. saya relax je la belasah tengok tv. malas le nak campor orang2 tua berborak. senja tu balik. sampai rumah ma makan lagi, lepas isyak baru balik rumah sini. begitu le ceritanya weekend saya yang penuh dengan aktiviti. penat. heheehhe...
~~
so, hari ni selasa, 25.04.2011.. obek takde pi johor kerja. mmmmm.. pagi2 tadi pukul 4am dah keluar rumah, sebab by 9am nak kena ada kat sana katanya. siannnnnnnnnnnnn obek keje teruk. tapi... dah tau nak pergi keje pukul 4am tu kan malam tadi dok bantai tengok dvd cerita entah hapa thailand lawan jepun. ala2 cerita sejarah gitu ada lawan2 tu. tak paham betol. pas tu nak bangun punyalah liat. rasakan. obek kata ada kat sana dalam 2-3 hari tengok la keadaan kerja siap cepat ke lambat. mmmm..tinggal sorang lagi la jawabnya. seperti biasa aktiviti melalak sorang2 pasti berlansung dengan jayanya. hehehhehehehe..... takpe la.. nezha ada temankan. budak2 kecik yang busuk tu pon ada. mmmm.. so obek.. kerja rajin2 ye. kerja hati2 dan jaga diri. ~~
nezha? biasa je, akal panjang mamat tu. pagi tadi belom apa2 saya bukak pintu dia dah meluru keluar. udah le saya menjerit2 pepagi buta tu kan. sabor je la. pantang betol kalo nampak pintu terbukak. laju je dia lari. geramlah. bila letak kat luar sebok mengeow nak masok rumah. bila dalam rumah nak lari keluar. eeeeeee.. nak kena cubit budak tu. aktiviti menggaru perot haruslah berjalan seperti biasa, kalo tak nanti dia membising memekak tak sudah. penat tau tangan. dia ye la.. baring je sedap. hehehehhee.. sayang nezha sangat.
~~
lagi..apa lagi nak cerita ni? takde apa la kot. so, takat ni dulu. nak pergi jejalan baca blog orang pulak. adios!!!!
~~
i love you obek...
i love you nezha...
i love all of you...

5 comments:

meowwmania said...

amboii kemain silang panggung si nezha tu hahaha...

wahh gitu rope bila mak mertua dtg yer kihkih...

Ummi said...

gitu lah rupanya kalau mentua datang rumah, memang tak kering tangan dan kepala, kena fikir apa nak di masak dan apa yang nak di jamu :)

antalya said...

owhh jengka 27 yer. emm lebih kurang 3jam perjalanan la jgk.rasanya KL-perak lg jauh :-)

~daRLee ZuRiS~ said...

amboii..kemain nezha ye.eksyen duduk tu.
hahaaa...baru tau ye.penangan mentua.
jenuh.fuhhh..tapi lama2 dah ngam ok lah tu ;)

saya said...

meoww/ummi/antalya/zuris--yee..ini le baru saya tau betapa suspennya mertua datang. owhhh.. harap2 lepas ni lebih bersedia la dan tak kekok2 lagi. hehehhee....