mari mencari....

Google
 

Tuesday, July 19, 2011

yuhuuuu...wat pe tu????



hello...
haaa... apa macam? macam ni baru le betol2 puasa namanya. puasa dari segala segi nih. sampai meleleh2 ayaq mata teman nak menahan2 last2 tak tertahan jugak le. hadoihhhh.... apa boleh buat. tapi kira ok jugak la kan lama menyepi. nak gak tengok kot2 ada ke orang yang ingat kat kita yang cun lagi comel ni. muwhahahahhaha..... hadoih...so dah lama tak menulis dah tak reti pulak nak tulis apa. asyik tengok nombor, nombor, nombor sampai naik pening kepala. macam2 hal daaaa...
~~
so, nak cerita apa ye? nezha? huishhh.. mamat tu jangan lah tuan2 dan puan2 risaukan. dialah the most top priority. tu pon 1 hal. dok melayan dia je sampai naik pening. perangai pon boleh tahan. hari tu saya dok bz entah le apa ke depan ke belakang, tau2 terpandang le ada benda atas microwave... ingatkan apa? rupanya nezha udah landing baikkkk punya siap tido2 bagai kat atas tu. sabor je la. memang kena jerit le jawabnya. dah satu keje nak mengelap benda tu pulak. degilnya bagai bertambah2. bab menggaru sofa dah tak payah cerita la. hari2 nak garu. tapi dia pandai, masa obek ada dia tak garu sofa, dia gary kat tempat garu dia tu.. tapi bula time obek takde.. tu dia.. selagi mau menggaru. saya biasa la. biarkan je. lantak le situ. malas nak bising2. bising pon tak guna dia bukan takot dengan saya. ggrrrr...
~~
obek? biasa jugak la. buzy je. saya yang jadi tukang tengok ni pon boleh naik letih dibuatnya. hehehehhee... takpe la. mudah2an semuanya berjalan lancar ye tak. i lebiu obekkkkkk.... (p/s : tomei ada buat offer tu.. taknak ke try2 test tengok). muwahahahhahaaaa....
~~
tup2 kejap je lagi dah nak bulan ramadhan kan. seronoknya. tahun ni entah le camne gayanya ye. echewahhhh... puasa berdua la katakan. raya berdua. belom apa2 dah berebut cop nak balik raya kampung sapa. hahahhahaha... macam budak2. hadoihhh.. sudah semsetinyalah kampung saya dulu. erkkk.. kampung ke? alaaa.. belasah je la. mesti la kena beraya dengan ma dulu. sian ma sorang2. kalo saya takde lagi la silap2 tak beraya orang tua tu. terima kasih obek sebab understanding. hehhehehe.. ilebiu double-double.
~~
persediaan raya? takde apa. seperti biasa memang last2 minit. entah le.. tak berapa minat le pulak. ala..bukan ada apa pon. baju2 je. owh.. tapi tahun ni nak beli pinggan2 lebih sikit la mana tau kot2 ada orang datang beraya rumah ni. hazab kang bagi pinggan kertas or polisterin. ayoyoyoyoooo.... takpe la.. susah2 sangat pow je pinggan cawan dari rumah ma tu. settle masalah. muwahahhaa....
~~
apa lagi nak cerita ni? allalallaa.. takde apa la. saya? saya sihat je. takde pening2 pusing2 de. korang ni suka-suki je buat spekulasi tau. doa2kan je la ye. aminnnnnnnnn....
~~
apa lagi ni? udah la. nanti next week pulak baru sambung menulis. hehehhehe.. gila seminggu sekali baru nak update. relax la.. byeeeee!!!!!
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you...

10 comments:

nUR_rOsALiNdA said...

Lama tak jenguk Nezha..Pe kabo?

~daRLee ZuRiS~ said...

tunggu puasa dulu ah.baru cite pasal raya.hihii...
tahun nie raya with my family!
:)

lama gak tak jenguk sini
rindu sama mamat kepochi tu

Dearie Pearls said...

love you too.. hehehe

laaaa, biar je ke nezha garu2 sofa? kalau saya mesti dah karate dah. kahkah..

bertuah nezha dapat tuan very penyayang. kim salam kat misai nezha. hehehe..

sedar2 tak sedar dah nak puasa dah. sedar2 lagi dah raya.. dah hujung tahun new year dah..

Misz Pinkie Winkie said...

alolo, windu budak itam.
windu jugak kat kamu tau.
lin taun nie pak tua cakap tak kesah nak balik mana-mana raya.
dia ikot jerk.

tapie tak bleh nak balik lelama..budak2 kat umah kerinduan plak ;)

meowwmania said...

alhamdulillah sihat sejahtera semuanya..

eh budak-budak kecil montel tu pe kabar ekk...mesti da besar kan

MOKCIK AZWA said...

Waduh lama giler dia berpuasa dari blogging..hehehe...dah abih ker ganti posa tu hehehe...

okes..salam kiss2 kat nezha yer...take care

zh-ena said...

nezha cihat yea..
anak2 ena semuanya sihat..lama tak menyinggah sini..
leeya sihat ker :D

Cikgu Tie said...

Jom kita p beli pinggan mangkok baru kat langkawi. Nak tak? hehehe....
Follow blog nie yer!

antalya said...

nezha garu sofa?? jawabnya raya thn ni ada lah rumah bersofa baru yer

saya said...

mala--hai..nezha sihat2 je..

zuris--rindu kat mamat kepochi tu ye. hehehe...

pearl--tu la begitu cepat masa berlalu.

pinkie--tau takpe..bab balik raya ni yang runsing ni sebab kena tinggalkan budak2 tu lama.

meoww- bdk2 kecik dah jadi besar.

mokcik--huii..pose gati dah lama habis dah. awal2 dulu dah ganti.

ena--tu la ena lama dah tak dtg sini.

cikgu--amboi jauhnya nak beli pinggan. hehehehe...

yun--takde maknanya sofa baru..guna je la yg lama ada calar2 tu.