mari mencari....

Google
 

Tuesday, November 22, 2011

budak sakit perot...


comel ke? comel ke tidak? comel2 pon.. ini budak adalah telah membuat onar dan telah mengharumkan satu rumah. alkisahnya.. dia kena sakit perot llorr... bukan berak cair.. tapi ada sikit lembek la. hahahhaha.. kan biasanya berak ketol2 mcm twisties je.. tapi ahad lepas tu dia sudah kasi lembek daaa.. bila lembek.. makanya habis le berselepong montotnya yang gebu2 itu. bila selepon.. makanya habis le satu rumah sudah terpalit sebab dia tak kasi bersih dia punya sendiri punya montot... sabor je la. patot la saya macam bau harummm je. memula tu tak perasa, cuma nampak dia muntah je. ingatkan biasa la.. lepas tu dia dah start ulang alik ke litter box.. haaa...sudah.. check2 tu le dianya. dah jadi satu hal pulak nak mengejar dia nak mengelap montotnya tu. aduhaiiii.. harum betol. macam nak pengsan terbelahak kat situ. eeee..geramlah. entah apa kena. setau saya, saya takde bagi dia makan apa2 yang pelik2.. takpe la.. kita manusia pon kadang selalu je kena sakit2 perot tu kan. layan je la.
~~
obek memang angkat tangan dua belah le surrender kalo bab2 mencuci montot nezha. huh.. lagi menambahkan geram. mintak tolong buangkan plastik yang ada hadiah lembek tu pon obek taknak..dia lari. uwaaaaaaa..mencik lahhhh. so, the whole day nezha tak sihat. tak makan, tak minum, which is memang ajaib la kan. nezha tak makan? biar betikkkk... tapi tu la.. tak sihat katanya so dia bantai tido je la. the next day, monday.. dah sihat dah.. dah boleh lari2 dah. dah boleh makan dah. fuhh.. lega... syukur..
~~
sekarang ni petang je hujan lebat2 betol kan. ngeri lah. saya ni dah le memang penakot hujan. aduhaiii.. tapi nak buat camne.. syukur je la kan, setakat hujan lebat tu redho je la. dari kena macam thailand tu sampai banjir2 lagi kita taknak ye tak? mintak dijauhkan dari kita.
~~
amacam bola? hehehhee.. saya tengok sorang2 masa tu.. menjerit2 sorang2. sabor je la. tapi memang mendebarkan sungguh bab penalti tu, ya tuhann.. memang betol2 rezeki namanya. apapon..tahniah buat pasukan malaysia menentang indonesi di sukan sea ke 26 yang lalu..
~~
apa lagi nak cerita? takde idea. sekian.
~~
i love you obek..
i love you nezha..
i love all of you..

3 comments:

zh-ena said...

wah sama mcm ena sakit perut jugak yea nezha

saya said...

ena pon sakit perot? satu geng tu namanya..

meowwmania said...

alorr ciannya Nezha cayang...

dah ok ke dia?