mari mencari....

Google
 

Friday, November 4, 2011

coconut shake pantai klebang..

haaaaa.... hari tu kan ada cerita saya ada pergi jenjalan tu. alahai..tak le jauh beno jenjalannya sampai ke paris ke europe ke italy ke.. kat melaka je la pon. huhuhuh..jadilah kan dari takde. itu pon secara kebetulan nak balik rumah mak johor, so kami jenjalan le dating2 dulu sebelom balik rumah sana. hehehhee.. saya tau pasal coconut shake ni rasanya masa tengok tv la. entah jalan2 carik makan ke entah yang warung kita tu tapi yang pastinya saya tau dari tv. jadi saya pon ajak le obek pegi carik. mana le tau kot2 ada rezeki dapat le minum coconut shake tu.. takde rezeki kita minum je air kelapa tepi jalan habis cerita. lagipon kan.... mokcik azwa tu selalu je nak promote dia minum coconut shake kat kafe dia tu sudah bikin saya hangat hati wooo.. jadi mesti mau rasa jugak. apa ke gila, punya le dekat dengan putrajaya pegi je la kan kafe mokcik tu lagi mau pegi jejauh sampai ke melaka tu. hahahhahahah... dasar alasan nak berjalan le tu.
~~
nak mencarik tempat tu susah juga memula. al-maklum.. kitaorang ni mana le ada gps ke gprs ke apa ke benda..semua main ikut signboard tepi jalan je. tapi yang pasti menuju ke pantai klebang le. obek kata dia pernah nampak gerai tu, tepi jalan katanya. maka kami pun pegi le carik.. sekali tu..hullamakkkkkkkkkkkk... tu dia.. punya le ramai manusia nak beli coconut shake tu sampai beratur2 melimpah2 tepi jalan ko.. terkejut cat makcik. saya nak amik gambar tapi maluuuuuuu..alahaiii.. bila la nak jadi tak malu dan berani amik2 gambar ni. rasa terkilan tak amik gambar. tu pon masa amik gamabr gelas pon malu2 gitu. alahaiii.. dah le meja sebelah bebudak remaja kan siap kamera besar canggih, yang kita ni camera henpon sempot. belasah la.janji ada gambar sudah. tapi tu la.. memang ramai betol orang. kerusi meja tak cukup jadi memang kena tunggu giliran tau nak minum kat situ.
~~
saya pergi tu hari sabtu 29/10/11.. tiba kat kedai tu dalam pukul 4pm lebih la rasanya. orang ramai beratur. tapi masa tu saya sampai je terus dapat meja tepi. apa lagi..kita order la coconut shake. then pegi amik kuih2 kat dalam sana. owhhh.. dia ada jual nasi lemak, bihun goreng, mee goreng, semau dah siap bungkus2. so amik je la. dengan kuih2 banyak jugak. ada karipop, kuih gelang, kuih apa ntah lagi.. cekodok pon ada. haaa..amik saja. so, saya amik nasi lemak 2, bihun goreng 2 dan kuih2. fuhhh.. nasi lemak dia sedapppppp.. tapi pedaslah tak suka. hahahhahaha... so, sambal nasi lemak kasi letak kat nasik obek, saya makan yang ada calit2 sambal sikit tu le. pada saya sambal tu mmg pedas. pada korang tak tau le kan, saya ni kurang kuat sikit makan pedas. so.. mari kita tengok gambarrr....





haaaa... tu la.. yg bungkus ada daun pisang tu nasik lemak.. yg bungkus kertas coklat ialah bihun goreg, dan kuih2.. tu nampak tu gelas tu.. haa..tu le dia coconut shake tu. sedapppppppppp!!!!! rasa nyaman sangat tekak panas2 tu kan minum ais. rasa dia? rasa dia macam air kelapa muda, tapi entah le campor apa saya tak tau. then dia letak ice cream atas tu. alamakkkk...sedapnya. rasa nak lagi lah. taktau le coconut shake yg kat sini tu sama ke tak dengan yang kat pantai klebang ni. dia punya banner tulis coconut shake original, which saya rasa mmg betol original. yang lenlain tu tak pasti la pulak kan. tapi..memang sedap. 2 thumbs up!!!!
~~
so, sambil minum2 makan2 sambil tengok perangai orang. orang kedai sangat buzy mengambil order. memang nak kena sabar sikit tunggu lama sebab orang order banyak kan. sekali ada orang tu order tapau coconut shake 15 daaaaa.. ke total up orang order 15 macam tu le kalo tak silap pendengaran, kalo silap mana le makcik tau kan tapi yang pasti memang banyak order. berjanggut le menunggu.hahhahahha... maybe beli untuk sedara2 sekali kot dah on the way balik kampung tu.
~~
nak cerita lokasinya.. senang je.. carik le stesen petrol caltex... dia kat sebelah tu la. gerai tepi jalan bawah pokok kelapa sawit depan rumah banglo besar. senang je..insyaallah.. tak de sesat kalo korang cuba carik. dia ada banner warna biru kalo tak silap. alahai..kalo jumap caltex then nampak orang beratur sampai tepi jalan tu maknanya itu le dianya tempat tu. kereta parking tu dia sampai jauh merasa le eksesais sikit. tapi takpe.. demi memenuhi permintaan tekak dan mengenyangkan perot, apa la sangat berjalan sikit tu kan. hehhehehe.. so, kalo korang ada terpergi ke melaka, singgah pantai klebang minum2 dulu.




ha.. yang ni shot dekat sikit. ala..masa tulis2 ni terbayang2 pulak nak jugak lagi. pakcik jual pon peramah, baik la.. sebab apa kasi bagitau kat blog? sebab harga pon berpatutan, layanan pon ok, rasa pon sedap.. ha.. sebab tu nak share dengan kawan2 benda yang sedap harus di share bersama.. ye tak?
~~
the next day tu hari ahad 30/10/11, on the way back kl tu singgah lagi. tu dia.. menggelejat nak coconut shake lagi. belasah je la. kebetulan nk hantar adik obek balik ke asrama kat melaka tu kan... so mengambil kesempatan lagi la. hehehhehehe.. tq obek melayan kerenah saya. ala..bukan selalu pon kan sekali sekala. kedai tu kalo ikut tulisannya bukak tengahari sampai petang around 630pm. hari dia cuti ialah-bila perlu. hhahahhahaha.. gitu.. dia tulis. ala.. kalo korang pergi nanti kalo yang berani tu snap2 le gambar. jangan macam saya nak amik gambar pon penakot. chettt....
~~




ha.. ni lagi gambar. ni je la 3 keping gambar yang saya amik. huhuhuhuhu... jadi la dari takde kan. lainkali kalo saya pergi lagi kalo berani saya try amik ye. tapi kan.. lain kali tu nak le merasa mandi manda kat pantai klebang tu. huiiiiii... si penakot air ada hati nak mandi laot? biar betikkkkk..... ok2..takde la mandi, jalan2 tepi laut berani le saya. saya kalo disuruh mandi laut harus pengsan gamaknya. penakot. bukan takot apa..entah la.. mudah beno terbayang2 yang bukan2. terbayang ikan jaws le, terbayang buaya le.. huiii..luas je imaginasi saya kalo pergi tempat2 air banyak ni. fobia maybe. tu le pasal. bikin spoil je. takpe la.. kita jalan2 menikmati pemandangan keindahan alam pon bagus kan.
~~
asyik cerita minum coconut shake je.. lupa nak cerita pasal balik kampung. saje la balik kampung hari tu. walhal minggu ni nak balik lagi kan sebab raya haji. takpe la.. obek rindu kat mak dia tu pasal terjah balik. huhuhuhu.. ooo..saya ingat saya je yang reti rindu kat ma saya rupanya dia pon rindu jugek. hehehhehe... saje balik takde agenda. balik2, makan2. masak biasa la.. nak balik kl tu pepagi lagi dah masak laok bekal siap2. masak gulai tempoyak ikan, sambal tumis udang dan goreng2 nuget. hehehhee. kebetulan adik2 obek ada kecuali sorang je takde. so, semua orang balik bawak bekal. suka le orang tua tu kalo rumah penuh dengan anak2. malam tu kan ke bola final. huiiii.. macam nakpecah rumah tu semua tengok bola. ala.... saya bet mesti menang punya. saya punya pilihan t;ganu & n.9 masok final, dan n.9 menang 2-1. haa... teror tak makcik predict? obekkk..sila bayar kekalahan anda ye. hehehhehehe... seronok tengok bola ramai2 tu sampai bertekak2. adik obek belanja sate malam tu. ala lagii... layannnnn....
~~



ini budak adalah tinggal rumah masa kita bersukaria minum coconut shake & tengok bola. seperti biasa.. kalo kena tinggal dia pon mula la buat perangai kan. huhuhuhu.. layan je la. bukan lama pon, semalaman je. nk mengorek telinga dia satu hal betol la. bersilat kuntau kungfu taekwondo semua ada. geram sangatlah. kalo taknak korek tinga, pi la korek sendiri. kalo reti. dah le busuk. sapa yang paling busuk dalam rumah ni kalo bukan budak ni. hehehhehe. busuk busuk pon inilah pujaan hatiku.
~~
okla.. ahad ni hari raya haji atau ada orang panggil hari raya korban.. ada sesapa ke kawan2 yang buat korban tahun ni? saya takde..tapi mama tahun ni buat akikah lembu sekor. nanti le tahun depan kaloada rezeki kita buat korban ye. atau ada ke sesapa yang ahli keluarga pegi haji? harap semua gembira la di hari raya nanti. kat rumah ma biasa la... kena masak itu ini aduhhh.. letih. so.. kepada semua selamat hari raya aiidiladha.. kalo ada sesapa balik kampung jejauh tu hati2 ye.. wassalam....
~~
i love you obek...
i love you nezha..
i love all of you...

4 comments:

starzieti said...

coconut shake sedap !! da lame tak minum air tuh. rase cam ngidam la pulek. hehe ~

HappyIrfa said...

ui..lama x masuk sini.panjang sungguh entrinya :-)tak penah rasa coconut shake tu.buh eskrem mesti sedap kan?sib baik tak ngidam

MOKCIK AZWA said...

Kan..kan..kan..sekali rasa pasti nak lagi.. apatah lagi kalau yang pekat dan ori punya.. ada gak yang cair tak rasa air kelapa pong...

i miss coconut shake sebab kantin kat opis mokcik tengah renovate hehehe

saya said...

hehhee..lepas ni semua pakat2 carik coconut shake. layannn...