mari mencari....

Google
 

Thursday, November 17, 2011

lagu cenderawasih...

ok.. hari ni takde nak tulis apa-apa.. cuma nak bagi lirik lagu je. lagu ni saya suka sangat. lama dah lagu ni dari kumpulan kriss, tajuk lagu cenderawasih... so nice and sweet je dengar, plus ada banyak maksud tersirat. zaman muda dulu2 hebat le nak bersastera2 bagai dengan perkataan2 pelik2 ni.. sekarang dah tua2 ni, otak dah berkarat. huhuhu.. oklah.. untuk anda yang nak cuba dengar atau pada yangdah tau tapi nak dengar lag mengembalikan nostalgia.. sila le dengar kat utube. hehehhe.. search je la, nanti jumpa le. chill...
~~



Matamu
Mencerminkan resah
Kembara ke ancala yang bersalju
Peperangan kuasa dan jasa
Di dalam lamunan
Menggentas bakawali
Jauhanmu
Mencorakkan rindu
Berputik di ranting mayapada
Perjanjian naluri dan hikmah
Di dalam impian
Menggamit cinta sakti
Lagu cenderawasih
Sesungguh ku dambakan
Pasangan dua dunia
Benar hingga melampaui adat dan masa
Sesungguh ku dambakan
Pasangan dua dunia
Benar hingga menyinarkan bukti yang nyata

Peperangan kuasa dan jasa
Di dalam lamunan
Menggentas bakawali
Perjanjian naluri dan hikmah
Di dalam impian
Menggamit cinta sakti
Lagu cenderawasih
Sesungguh ku dambakan
Pasangan dua dunia
Benar hingga melampaui adat dan masa
Sesungguhku dambakan
Pasangan dua dunia
Benar hingga menyinarkan bukti yang nyata
Sesungguhku dambakan
Pasangan dua dunia
Benar hingga menyinarkan bukti yang nyata
Matamu
Mencerminkan resah
Kembara ke ancala yang bersalju
Yang bersalju..

kumpulan kris-lagu cenderawasih

2 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

amboiiii..
bukan main gemersikk lagie nyanyie.

saya said...

pinkie--tau takpe..tu pasal hujan ribut je, hahahha...